Spectacol cu goluri multe

13 Jun. 2009, 16:24 Campionat

Meci nebun astăzi la Snagov. Echipa gazdă a terminat prima repriză cu un avantaj de două doluri, după o evoluție care, probabil, i-a surprins și pe ei. Băcăuanii au reușit să egaleze spectaculos în cea de-a doua parte a jocului și puteau obține victoria cu puțin noroc.

 

FCM Bacău s-a deplasat, azi, la Snagov cu gândul unei victorii în ultima etapă a sezonului. Echipa gazdă venea după o minivacanță, după ce etapa trecută nu s-a prezentat la meciul de la Botoșani. Meciul începea cu ambele echipe fără nicio grijă, fie de retrogradare sau de promovare, singurul obiectiv fiind acela de a lăsa o ultimă impresie, față de suporteri.

 

Jocul începe echilibrat, niciuna dintre echipe nu își asumă riscul de a se descoperi în apărare. Snagovul își aduce aminte că joacă acasă și începe să își domine adversarul, gazdele preferând să atace pe contraatac. Prima ocazie de gol vine la un șut al lui V. Dinu II, care din 16 metri îl încearcă pe Hăisan. Pauza de apă îi trezește pe ilfoveni și reușesc să deschidă scorul după o acțiune frumoasă a lui Petrea. Incursiune pe partea stângă, driblează doi fundași și cu un călcâi înapoi pentru Florea, aflat la marginea careului, îl învinge cu un șut bine plasat. Jucătorii Snagovului sunt mult mai proaspeți și continuă să pună presiune. După doar șașe minute de la primul gol, V. Dinu I scapă pe contraatac, fentează singurul jucător ce îi stătea în față și trage pe colțul scurt. Portarul ieșit la întâmpinare nu are nicio reacție. Spectatorii sunt mulțumiți de rezultat și de jocul prestat de băieți și se întreabă cum de până acum nu au jucat astfel. Prima repriză se încheie cu băcăuanii tot în defensivă.

 

În cea de-a doua parte a jocului, totul urma să fie contrar primei reprize. Ieșiți primii de la cabine, băcăuanii aveau să reducă repede scorul. De cornerul perfect executat de Boboc profită Spiridon și înscrie cu capul din șase metri pe colțul lung. Vraciu putea aduce egalarea mult mai devreme, dar lobul său trece pe lângă bară. Tot el reușește să înscrie cu un sfert de oră înainte de final. Doboș centrează de pe dreapta și atacantul, de lângă doi fundași, înscrie cu capul din nouă metri. Snagovul putea trece din nou în avantaj, dar Hăisan cu un reflex miraculos salvează și păstrează scorul egal. Până la final, extremele bacăului se joacă cu fundașii gazdelor, numai ratările singur cu portarul ale lui Vraciu face ca scorul să se termine egal.

 

Dacă prima repriză a aparținut Snagovului, în cea de-a doua Bacăul a dominat și a reușit să demonstreze că scorul de 2-0 este întotdeauna periculos.

 

Articol și foto de Marius Anghel
 

13 Jun. 2009, 16:24 Campionat
Pe aceeași temă