„Șoimii” au fost smulși de pene la Afumați. Ce le-a transmis antrenorul ilfovenilor jucătorilor săi la pauză, atunci când scorul era 9-0

Marius ANGHEL 08 Aug. 2016, 16:41 Campionat

Rezultatul fluviu de la Afumați, din cadrul primei etape a Ligii a II-a (ediția 2016-2017), va intra în istoria fotbalului românesc. Trupa ilfoveană a învins echipa de copii a Șoimilor Pâncota, adunată în pripă cu o zi înainte de meci, cu 16-0!?

Scorul pauzei a fost 9-0, iar antrenorul gazdelor susține că le-a sugerat la un moment dat elevilor săi să nu mai atace cu toate liniile poarta nefericitului Pașca. „Din respect pentru copii, am făcut tot posibilul să limităm proporțiile scorului. Le-am transmis la un moment dat jucătorilor să mai încercăm și alte trasee, alte scheme, nu neapărat să atacăm poarta la fiecare fază. Eu zic că am făcut tot ce a fost posibil omnesc ca diferența să nu fie și mai mare. Vă spun sincer, pentru noi a fost un debut urât de campionat. Sper doar ca cele văzute azi pe teren la Afumați să nu se mai repete, adică Pâncota să se întărească la nivel de lot și să aibă o altă față începând din etapa viitoare. Altfel, nu se explică de ce a trimis acești copii astăzi la meci”, a menționat Vasile Neagu, antrenorul celor de la Afumați.

Tehnicianul a început al doilea sezon în Liga a 2-a, după cel la cârma Inter Gazului de acum 7 ani, dar nu-și aduce aminte să fi câștigat nici măcar în amicale la un asemenea scor. „Săptămâna trecut i-am bătut cu 10-0 pe cei de la Progresul București, din Liga a 4-a, dar nu-mi aduc aminte ca echipă de-a mea să fi înscris 16 goluri nici măcar în meciuri de verificare”, a mai menționat Neagu.

Liviu Ilea a fost unul dintre „oficialii” (alături de Călin Petrică) care i-a însoțit pe cei 12 copii ai Pâncotei la Afumați. Directorul sportiv al „alb-negrilor” a luat loc în tribună alături de președintele ilfovenilor, Daniel Neagu și asta pentru că nu a avut un ID valabil pentru noua stagiune competițională. „Toată lumea spune că mai bine nu ne prezentam și pierdeam doar cu 3-0, dar deja săptămâna viitoare am fi trăit cu amenințarea excluderii din campionat deasupra capului. Sigur, diferența dintre cele două echipe e reflectată de scor, deși, poate, am fi putut pierde și mai rău. Se poate spune și că juniorii noștri au avut trac la debut, că nu au experiența și forța adversarilor, dar cel puțin de la 4, 5-0 poate ar fi trebuit să-și dea seama că nu mai au ce pierde și să aibă o atitudine ceva mai bună. Cu ocazia asta, mulți și-au dat seama că fotbalul la seniori, acolo unde tind ei, nu e deloc simplu și e nevoie de sacrificii. Oricum, Daniel Dan și mai ales Cosmin Farcaș au ieșit în evidență față de restul. Farcaș chiar a intrat în vederile gazdelor…Concluzionând, sperăm că acest efort al nostru, tuturor, să fii meritat, iar domnul Pavel Piroș va găsi soluții de continuitate. Personal, am încredere în promisiunile sale, care – însă –  trebuie să se concretizeze în fapte cât mai repede”, a menționat Ilea.

Pentru amatorii de statistici vă prezentăm lista marcatorilor meciului de sâmbătă dimineață și minutele reușitelor: Vasile Ștefan (4, 15 și 42), Patriche (7), Petculescu (10), Buzea (12), Covalschi (23), Olariu (32), Popa (41), Tudorache (50, 86), Zaharia (59, 64, 68, 74) și Verdeș (66).

Afumați: Botaș – Al. Gheorghe, Buzea, Patriche, Covalschi – Ad. Popa, Olariu (A. Zaharia 48), Balgiu (Tudorache 35), Petculescu – Vlada (Verdeș 55), V. Ștefan.

Șoimii: Pașca – Ursoi, Tugulescu, Bogdan, Morschi – D. Dan, Ștrengar, Dihel, Bogdan, Farcaș – D. Lung, Covaci.

Sursa: Sport Arad
Foto: fcafumati.ro

Marius ANGHEL 08 Aug. 2016, 16:41 Campionat
Pe aceeași temă