„Șoimii” au arăt la Mediaș că joacă mai bine în deplasare. Popa: „Am avut posesie mai bună, rezultat mai mult decât meritat”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 12 Sep. 2015, 09:49 Actualizat: 12 Sep. 2015, 09:50 Campionat

Șoimii Pâncota s-a metamorfozat complet în doar șase zile. De la echipa fără vlagă și orizont, care pierdea clar acasă cu Baia Mare (1-4), la o formație solidă, care a jucat de la egal la egal cu principala candidată la promovare din seria de Vest a ligii secunde. Ba chiar, se poate spune că „șoimii”  au avut mai mult posesia balonului și ocaziile mai clare, însă, având în vedere că au fost conduși pe tabelă și au avut mici probleme în finalul confruntării, rezultatul de egalitate (1-1) rămâne unul bun.

Bineînțeles, tot așa cum i-a criticat după disputa cu moroșenii, Ionuț Popa a prins ocazia să-și laude elevii. „În primul rând, și forțat de accidentări, am făcut nu mai puțin de cinci schimbări în formula de start față de etapa trecută. Toți care au venit de pe bancă, fără excepție, au adus un plus, însă și ceilalți au jucat cu totul altceva. Le-am cerut să jucăm departe de poarta noastră, să facă pressing, iar ei m-au ascultat și a ieșit un joc reușit. Am avut un joc de posesie mai bun decât al adversarului, ne-am creat patru-cinci situații clare de a înscrie, printre care și una cu poarta goală irosită de Oprea, în timp ce ei, pe lângă gol și bara din final, cred că au mai avut o singură fază ceva mai periculoasă. Dacă săptămâna trecută nu am vorbit prea frumos despre ei, acum nu-mi rămâne decât să-mi felicit jucătorii. Rezultatul e mai mult decât meritat”, a susținut antrenorul „alb-negrilor” imediat după încheierea disputei din vineri seară.

Mărturisindu-ne că: „Medieșenii ne-au spus că am fost cea mai bună echipă cu care au jucat în acest sezon”, „Mister” a insistat și asupra factorului teren propriu. „Se confirmă că în deplasare ne exprimăm mult mai bine decât acasă, unde beneficiem de un teren mic, ce nu ne permite să ne desfacem adversarul așa cum ne-am dori noi. În plus, cel puțin la Mediaș, gazonul a fost biliard, au toate condițiile pentru Liga 1. Aș vrea să mă înșel și să cucerim puncte și acasă, dar sunt convins că în deplasare ne vom simți mereu mai bine”, a adăugat experimentatul tehnician.

Gaz Metan Mediaș și Șoimii Pâncota au remizat 1-1, vineri seară, în preambului etapei a III-a a Ligii 2. Llullaku a deschis scorul în minutul 36, în timp ce Alin Mihai a egalat în minutul 75. AICI puteți urmări desfășurarea LIVE-TEXT a partidei de la Mediaș.

Sursa: Sport Arad
Foto: Istvan BERTALAN

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 12 Sep. 2015, 09:49 Actualizat: 12 Sep. 2015, 09:50 Campionat
Pe aceeași temă