Snagovul învinge ASU Politehnica și urcă pe loc direct promovabil. Alb-violeții, la a treia înfrângere la rând și în cădere liberă

Anda DELIU, Marius ANGHEL 12 Nov. 2018, 20:27 Campionat

Sportul Snagov a urcat pe locul secund după ce a câștigat, luni seară, la Timișoara, cu 2-1, meciul cu ASU Politehnica, care a condus doar cinci minute după ce deschisese scorul. Primele 15 minute, atât au și jucat bine alb-violeții, care au marcat prin Dănuț Bilia, din lovitură liberă, dar elevii lui Laszlo Balint au egalat până la pauză. Mai întâi, același Bilia a șutat în propria poartă o reluare cu capul a lui Hlistei, iar apoi a marcat Huiban. Timișorenii, care au schimbat portarul la pauză, nu au mai avut forța să revină.

Jucătorii lui Cosmin Petruescu au început bine și au deschis scorul după o fază fixă. Lică l-a faultat pe Plămadă, care scăpase spre poartă, iar arbitrul Sergiu Popa i-a dat cartonașul galben, deoarece și Vlădoiu era în linie. De la 19 meri însă, Bilia a marcat cu un șut pe jos. Scorul putea să devină 2-0, dar Plămadă a tras pe lângă poartă, după ce a scăpat cu mingea în careu. Ulterior, Snagovul a început să domine autoritar jocul. Oaspeții au pus presiunea la careul timișorean și asta a dat roade prima dată în minutul 15. Huiban i-a centrat din dreapta lui Hlistei, care a trimis cu capul direct pe portar, iar Bilia a deviat nefericit în plasă.

În ciuda ratărilor, Snagovul a preluat conducerea

Elevii lui Laszlo Baint și-au permis să și rateze ocazii mari. Hlistei a prins un șut din dreapta care s-a scurs razant pe lângă bara a doua, iar Ioniță nu a ajuns, pentru a îndeplini o simplă formalitate. Borțoneanu nu a prins nici el spațiul porții, dar în minutul 29 Sportul a înscris din nou. Hlistei i-a așezat mingea lui Huiban, care a a trecut pe lângă Bilia și l-a păcălit pe Murariu.

Până la pauză, ambele echipe au mai irosit câte o ocazie. Pentru alb-violeți, Bozian a trimis pe lângă buturi, după o incursiune în careu. În contul vizitatorilor, timișoreanul Florin Ilie a trimis și el alături de buturi.

Dalin Munteanu, idolul galeriei

În partea secundă, fanii timișoreni au aplaudat toate intervențiile lui Dalin Munteanu, probabil exasperați de gafele lui Murariu. Cosmin Petruescu i-a oferit șansa debutului după 15 etape și jumătate de gafe ale goalkeeperului împrumutat de la Viitorul. O primă intervenție importantă a fost la o lovitură liberă bătută de Vlădoiu pe poartă. Și Borțoneanu a mai avut un șut pe lângă buturi, iar gazdele au fost periculoși prima dată în minutul 61. Velici a bătut pe poartă o lovitură liberă de la 30 de metri, dar Florin Iacob s-a întins și a boxat. Alb-violeții au mai avut o șansă la șutul lui Schieb pe lângă buturi, după pasă a lui Plămadă.

Snagovul a făcut prima schimbare în minutul 80

Gazdele au irosit o altă coazie, la o reluare cu capul a lui Coadă care nu a prins spațiul porții. Din minutul 74, Cosmin Petruescu a epuizat schimbările. Hlistei a fost aproape de autogol, însă Sportul a continuat să conducă. În minutul 80, Laszlo Balint abia a făcut prima modificare. Finalul de mei nu a adus mari ocazii. Timișorenii au încercat să marcheze golul egalizator, dar fără succes și au bifat a treia înfrângere consecutivă.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – SPORTUL SNAGOV 1-2
Dănuț Bilia 10′ / Dănuț Bilia 15′ – autogol, Dragoș Huiban 29′

Murariu (D. Munteanu 46′) – Bilia, Mera (cpt.), Coadă, Dr. Cojocaru – Lazea, Vidrăsan (Velici 46′), Poparadu – Schieb, Bozian (Călin Popescu 75′), I. Plămadă
Rezerve neutilizate: – Cherecheș, Ghinescu, Miholca, Nicolescu
Antrenor: Cosmin Petruescu

Fl. Iacob – Șt. Vlădoiu, V. Lică, Fl. Ilie, Bg. Stancu – Val. Bărbulescu (cpt.), Borțoneanu – Hlistei (L. Ion 90+1′), Huiban, Oanea (Gîț 80′) – Al. Ioniță (Buia 85′)
Rezerve neutilizate: Andr. Marinescu – Tazouti, Mih. Ciobanu, I. Șerban
Antrenor: Laszlo Balint

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara); Arbitru: Sergiu Popa (Aiud); Asistenți: Gero Szabo (Cluj-Napoca) și Iulius-Radu Timar (Marghita); Rezervă: Cristian Vieru (Cisnădie); Observatori: Mircea Ciglenean (Cluj-Napoca) și Radu Bitea (Oradea).

ASU Politehnica este pe locul 12, cu 20 de puncte, iar sâmbăta viitoare va juca în deplasare la Balotești. Sportul Snagov a urcat pe locul 2, cu 36 de puncte, iar duminica viitoare primește vizita celor de la „U” Cluj.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI, Emanuel Titus ILIEȘI și Gabriel BREZEANU (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 12 Nov. 2018, 20:27 Campionat
Pe aceeași temă