Situație critică la FC Bihor. Nemeș își donează salariul echipei: „Merg din poartă în poartă și încerc să găsesc soluții, dar nu pot de unul singur”

Marius ANGHEL 02 Nov. 2014, 19:03 Campionat
Situație critică la FC Bihor. Nemeș își donează salariul echipei:**

FC Bihor a scăpat în ultima etapă a turului Ligii 2 de poziția rușinoasă de „lanternă roșie” în Seria II. Totuși, după victoria la limită în fața Cransebeșului, scor 1-0, problemele financiare de la clubul orădean nu au dispărut, iar președintele Viorel Nemeș trage noi semnale de alarmă în încercarea de salvare a echipei cu un bogat trecut istoric.

La conferința de presă de după jocul de sâmbătă din etapa a 11-a Nemeș a prezentat care este situația financiară a clubului în această perioadă. „Suntem într-o situație critică, din cauza unor probleme care vin din urmă. Noi acum trebuie să le găsim soluții. Până la finalul anului ar fi bine ca cei care simt ceva pentru acest club, aș face și eu un apel, cum a făcut domnul Cheregi, să fie alături de echipă. Eu asta fac continuu, merg din poartă în poartă și încerc să găsesc soluții, dar nu pot de unul singur. Aș vrea să fie alături de mine toți cei care cred că pot face ceva pentru această echipă. A fost o săptămână grea, pentru că a fost un context mai altfel, dar n-aș vrea să fac politică aici, și eu am fost în campanie sportivă pentru acest club FC Bihor. După această primă victorie, nici nu știm să ne bucurăm. Discutam cu antrenorii în vestiar. Le-am cumpărat personal o ladă de bere ca să sărbătorim și zicea unul dintre ei: „Domn” președinte, nici nu știm să ne bucurăm la victorie de când n-am mai câștigat”. Aceasta e realitatea, am trecut prin momente grele, trecem în continuare, avem accidentări, unii jucători suspendații, jucătorul Speroni care a avut probleme familiale și a trebuit să plece. Am văzut duminică echipa a doua la lucru, în afară de portar, toți au fost jucători sub 20 de ani, asta înseamnă că avem potențial în ce privește juniorii care vin din urmă”, a spus, citat de fcbihor.ro, la finalul meciului cu FC Caransebeș președintele Viorel Nemeș.

„Datoriile se ridică undeva la 350 de mii de euro”

Oficialul echipei orădene spune că pauza competițională din această iarnă va aduce noi restructurări în cadrul clubului. Pentru a reduce cheltuielile, FC Bihor se va despărți de alți jucători din lot și va scădea din salarii pentru a putea supraviețui.

„O să facem o analiză, iar în iarnă o să facem o curățenie generală la nivelul lotului. De jucătorii de care clubul nu mai are nevoie o să ne despărțim. O să facem o reducere și din punctul de vedere al contractelor jucătorilor pentru că aceasta este situația, dar aș face încă o dată apel către cei care privesc spre fotbalul orădean și bihorean să fie alături de noi în aceste momente deosebite”, a declarat Nemeș, cel care a spus că salariul său de la club îl donează în întregime echipei și că „FC Bihor nu are totuși datorii cum au alte formații, de milioane de euro sau sute de mii de euro. Mă refer și la insolvență. Eu zic că dacă ar veni cineva alături de noi, un investitor, am putea plăti toate datoriile, pentru că în total, datoriile, cu insolvența se ridică undeva la 350 de mii de euro”.

Marius ANGHEL 02 Nov. 2014, 19:03 Campionat
Pe aceeași temă