Singura echipă din Liga 2 neînvinsă în 2019 își face griji înaintea meciului de la Târgu Jiu, în fața modestei Pandurii. „Joacă diferit acasă”

Marius ANGHEL 12 Apr. 2019, 13:47 Campionat
Singura echipă din Liga 2 neînvinsă în 2019 își face griji înaintea meciului de la Târgu Jiu, în fața modestei Pandurii.**

Singura echipă din Liga 2 rămasă neînvinsă după desfășurarea a opt etape în acest an este Academica Clinceni, liderul clasamentului și, în acest moment, principala favorită la promovare. În afară de remiza de pe teren propriu cu Ripensia (scor 1-1), ilfovenii au câștigat tot în 2019 și s-au detașat la patru puncte de Chindia, a doua clasată, și la șapte de „U” Cluj, echipa de pe locul 3, care duce la barajul pentru promovare.

Trupa lui Ilie Poenaru vine după patru meciuri în care a marcat 13 goluri și nu a primit niciunul, e în mare formă și e favorită să obțină toate punctele și în următoarea partidă. Sâmbătă, de la ora 11:00, Academica joacă la Târgu Jiu, cu Pandurii, o formație care e la patru puncte peste ultimul loc retrogradabil și care a obținut ultima sa victorie în fața „lanternei roșii”.

Faptul că sunt singurii neînvinși în 2019 îi ambiționează și mai mult pe jucătorii lui Poenaru, însă antrenorul îi și avertizează că nu-i așteaptă un meci tocmai ușor în Gorj.

„Pandurii se află într-o situație delicată. Este o echipă care are mare nevoie de puncte. Joacă diferit acasă față de meciurile din deplasare. Pe teren propriu sunt o echipă agresivă, care practică un joc în viteză, cu un presing avansat. Ne așteaptă un meci greu la Târgu Jiu, dar sunt convins că vom scoate un rezultat pozitiv. Este al treilea meci în șase zile. Am avut pauză de doar două zile între meciuri, iar terenul sintetic îi poate afecta pe jucători. Trebuie să ne adaptăm. Și noi avem un teren de antrenament cu o suprafața sintetică de foarte bună calitate. Am făcut pregătire pe el și nu cred că vom avea probleme la Târgu Jiu”, a spus Ilie Poenaru pentru site-ul oficial al echipei unde antrenează.

În ultimele două meciuri, Pandurii a obținut remize, acasă cu ACS Poli (1-1) și în deplasare cu UTA (3-3).

Înaintea desfășurării etapei a 30-a, Academica Clinceni ocupă primul loc în Liga 2, cu 67 de puncte. Pandurii se află pe poziția a 10-a, cu 34 de puncte.

În meciul din tur, Clinceniul s-a implus fără emoții, cu 4-1, prin golurile marcate de Robert Ion (16), Alexandru Vodă (30 – autogol), Ovidiu Horșia (32) și Ciprian Gliga (89), respectiv George Tudoran (42), pentru gorjeni.

Foto: Academica Clinceni

Marius ANGHEL 12 Apr. 2019, 13:47 Campionat
Pe aceeași temă