Silvășan: „UTA trebuie să fie mereu în cărțile promovării”

Marius ANGHEL 22 Oct. 2012, 17:09 Campionat
Silvășan:** „UTA trebuie să fie mereu în cărțile promovării

Cu o reușită și o pasă decisivă, Cristian Silvășan și-a pus din plin amprenta pe rezultatul bun obținut de UTA în confruntarea cu CSM Râmnicu Vâlcea. Fostul polist era la al doilea meci oficial pentru echipa fanion a Aradului, la Luceafărul creându-și deja destule faze de gol. După o primă repriză mai nereușită, în tonul echipei, atacantul de 30 de ani s-a descătușat după pauză și a sărbătorit alături de noii săi colegi primul success intern al stagiunii.

„Pe Silvășan l-am adus pentru goluri, așa că sunt mulțumit de el. Dacă ne bazam pe un atacant de profilul său de la începutul campionatului, cred că aveam minim 4 puncte în plus. Ne-a lipsit omul din fața porții, căci noi ne-am creat destule ocazii în primele etape”, a spus și Adrian Falub la finalul disputei cu oltenii din Zăvoi. Noul număr 9 al „textiliștilor” e bucuros pentru prima sa reușită în tricoul „alb-roșu” și crede că UTA ar trebui să se gândească doar la promovare….

– Cristi, a venit și primul gol la noua ta echipă și o victorie mult așteptată…
– Mă bucur foarte mult că am înscris, fiecare reușită e specială pentru mine. Prin prisma rezultatelor din această etapă, contează foarte mult că am câștigat astăzi (n.a. sâmbătă).

– Înseamnă că vă gândiți la promovare…
– Vorbim despre UTA, această echipă trebuie să fie tot timpul în cărțile promovării. Așa a fost și anul trecut, e normal să fie și acum la fel. Fie că echipa are 3, 4 sau 7 puncte în clasament, trebuie să lupte pentru promovare până mai există șanse matematice.

– După scorul de egalitate de la pauz nu vă era teamă că nu o să desfaceți apărarea adversă?
– Niciun moment nu m-am temut că am putea rata victoria. Tot timpul am spus că după ce va cădea primul gol o să ne urcăm peste adversar și vom mai înscrie.

– Ai colaborat excelent cu Laso în ofensivă, se pare că există deja o chimie între voi…
– Chiar dacă ne cunoaștem de vreo lună de zile, e normal să ne simțim deja unul pe altul. Lucrăm zilnic la antrenamente pe partea tactică și cred că astăzi am conlucrat la două goluri frumoase.

– Te simți deja titular la UTA?
– Această siguranță ți-o dă numai antrenamentul și jocul, ca să nu mai spun că antrenorul are întotdeauna ultimul cuvânt.

– Cum e să primești aplauze pe acest stadion după ce ai îmbrăcat ani de-a rândul tricoul marei rivale a UTA-ei?
– E un sentiment frumos, cât despre trecutul meu la Poli nu mai pot schimba nimic acum. Sunt profesionist și vreau să-mi fac cât mai bine treaba la clubul pentru care joc.

– Te vezi jucând la Arad în Liga 1?
– E devreme să spun asta acum. Am contract până în iarnă cu UTA, mai departe nu se știe ce va fi.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 22 Oct. 2012, 17:09 Campionat
Pe aceeași temă