Unul dintre fotbaliștii acuzați de blat de Pânzaru reacționează. „Blatiștii ăștia ordinari l-au făcut antrenor pe el. Tremur tot. Nu este adevărat absolut nimic. Merg în Justiție!”

Marius ANGHEL 10 Dec. 2017, 10:41 Campionat

La finalul meciului de sâmbătă pierdut de Dacia Unirea Brăila cu 1-4, pe teren propriu, cu Știința Miroslava, antrenorul Alin Pânzaru s-a dezlănțuit în fața camerelor de filmat și și-a acuzat foștii și actualii jucători pentru parcursul slab al echipei din prima parte a sezonului Ligii 2. Pânzaru și-a îndreptat tirul acuzațiilor șocante împotriva a doi jucători, Costel Roșu și Gabriel Iosofache, pe care i-a dat afară aproape cu o lună în urmă.

„Alde Roșu, cu Iosofache, efectiv veneau prin vestiar și se rugau de băieți: „Hai să trântim meciul. Hai să facem 2 pauză / 1 final. Hai să facem aia, hai să aia”. Cei care au rămas nu s-au complăcut în poziția asta, s-o facă, pentru că îi dădeam și pe ei afară. Dar au acceptat, printre ei, jucători de tapa lor. La urechile noastre lucrurile astea au ajuns destul de târziu, când, efectiv, n-am avut ce face decât să-i dăm afară și nu mai puteam să înăbușim din fașă aceste lucruri”, a spus Pânzaru, care a continuat: „V-ați făcut un nume de ordinari, blatiști nenorociți. Asta v-ați făcut. Și lumea care a venit pe aici are mare dreptate. Meciul cu Mioveni, multe meciuri în care noi stăm pe margine și ne uităm: „Bă, ce se întâmplă?”. Aflăm după aia ce s-a întâmplat. Au vândut în draci, asta au făcut”.

Și lumea care țipă pe aici și înjură, mare dreptate are, că lumea nu e proastă, vede. Și să-i prindă, că sunt brăileni de-ai lor. O, Roșu, a dat afară golgheterul echipei! Pe vânzătorul echipei l-am dat afară, nu golgheterul echipei. Și-a făcut un nume! Și-o fi făcut un nume. Uite că și l-a pătat aici prin ce a făcut în ultima perioadă. Dar o merităm, că, na, i-am primit pe aici”, a mai spus Pânzaru despre Roșu.

Roșu: „Nu cunosc astfel de oameni care ar paria și nu m-am băgat niciodată în astfel de chestii”

Contactat telefonic în cadrul emisiunii Fotbal Cluj de la DigiSport, Costel Roșu (32 de ani) s-a apărat în fața acuzațiilor făcute de fostul său antrenor, respingând orice fel de implicare în aranjarea meciurilor pentru pariuri. Fotbalistul e gata să meargă în Justiție pentru a-și demonstra nevinovăția.

„Blatiștii ăștia ordinari, în primul rând, l-au făcut antrenor pe el (oftează). Nici nu îmi găsesc cuvintele, deocamdată, pentru că tremur tot la ce am auzit în ultimele două ore. În primul rând, vreau să spun că nu este adevărat absolut nimic. Nu am cum să mă duc eu la jucători să le propun așa ceva. Eu merg până la capăt. Să-mi dovedească. Eu chiar vreau să luăm meciul și să ne uităm, pe care spune ei, la Satu Mare (n.r. – Brăila a pierdut cu 2-3, după ce a condus cu 2-1 la pauză). Eu meciul ăla am stat și l-am analizat cred că de 10 ori de când am plecat de la echipă și până acum și am greșit o singură pasă în jumătatea adversă. Nu am făcut niciun fault, nu am greșit absolut nimic. Cum pot să fiu eu blat în meciul acela? Eu nu am marcat. A marcat, dacă stau să iau așa, Sorin Frunză, care este conducătorul nostru (n.r. – e director sportiv și jucător la Dacia Unirea), în minutul 45. Care știa că este 2 pauză / 1 final”, a spus Costel Roșu, care, odată cu rezilierea contractului ca fotbalist la Dacia Unirea Brăila, și-a pierdut și funcția de antrenor la una dintre grupele de juniori pe care le antrena la același club.

„Vă zic sincer că, la urechile noastre, apar tot felul de chestii de genul acesta (n.r. – după 2-0 pauză / 3-4 final cu Luceafărul Oradea, referitor la faptul că s-ar fi pariat milioane prin Singapore la acest meci), dar noi, în primul rând, nu avem bani să pariem sumele astea de bani. Nu cunosc astfel de oameni care ar paria și nu m-am băgat niciodată în astfel de chestii. Se aud fel și fel de chestii de genul acesta, după fiecare meci, chiar dacă îl câștigi, chiar dacă îl pierzi. Eu, sincer, nu am pariat pe niciun meci. Vă spun sincer, de când am plecat acum de la echipă, da, am mai pus și eu câte un bilet la pariuri, ca să fac o glumă (râde). Eu am plecat de la echipă de câteva etape. Să luăm și meciul de la Pandurii Târgu Jiu. A fost 3-0 pentru Dacia Unirea Brăila și s-a terminat 3-3 și nu au mai fost Roșu și cu Iosofache pe teren.

O să consult un avocat, să văd ce se poate face. Trebuie să apelez acum și la Justiție. Colegii mei o să răspundă pentru acuzațiile lor. Mergem până la capăt cu toată lumea. Vreau să clarific situația asta, pentru că aș vrea să mai joc fotbal”, a mai declarat mijlocașul Costel Roșu, care în cariera sa a mai evoluat pentru Unirea Slobozia, CF Brăila sau FC Voluntari.

16 meciuri și 8 goluri sunt cifrele lui Costel Roșu la Dacia Unirea Brăila în acest sezon al Ligii 2

Marius ANGHEL 10 Dec. 2017, 10:41 Campionat
Pe aceeași temă