Marius Baciu are o explicație pentru umilința cu „U” Cluj. Antrenorul pare să se fi resemnat că Daco-Getica va retrograda: „E greu”

Marius Baciu, antrenorul echipei Daco-Getica, dă vina pe înfrângerea drastică de pe teren propriu, scor 2-6 cu „U” Cluj, pe deplasarea lungă pe care a avut-o în weekendul trecut. Formația bucureșteană a jucat la Timișoara, cu ASU Politehnica (scor 1-1), iar timpul îndelungat petrecut pe drum i-a obosit jucătorii.

„Greu. E foarte greu să ne putem reface după zece ore pe drum până la Timișoara, zece ore înapoi și mi-a fost frică, din punct de vedere fizic, de acest joc. Nu am putut să ne ridicăm la un nivel foarte bun. Am încercat să schimb, să aduc câțiva jucători proaspeți, dar noi nu avem un lot numeros și valos să putem juca la două zile. Am plecat vineri, am avut jocul, ne-am întors duminică. Am făcut zece ore pe drum la dus, zece la întors și doar ieri am avut la dispoziție o zi să pregătim meciul. Am încercat să ne închidem, dar am luat golurile pe care le-am luat și după aia am cedat”, a spus Marius Baciu la finalul meciului cu „U” Cluj.

Baciu spune că, oricum, chiar și într-o formă fizică bună, Universitatea i-ar fi învins fără probleme echipa. „Clujul ne putea bate și dacă eram foarte bine din punct de vedere fizic. S-a văzut experiența lor. Cel puțin axul lor central, de la Cordoș, Sepsi, mai departe până la Gavra, au câteva sute de meciuri bune în Divizia A”, a mai declarat antrenorul echipei din Colentina.

Cristian Gavra (31′, 78′), Dorin Goga (43′, 49′), Nicolae Pîrvulescu (60′), Iuliu Hațiegan (90+2′), pentru „U” Cluj, respectiv Raphael Stănescu (74′) și George Călințaru (88′), pentru Daco-Getica, au marcat golurile în meciul de deschidere al etapei a 29-a a Ligii 2.

Eșecul din etapa a 29-a a lăsat-o pe Daco-Getica la 30 de puncte, tot pe ultima poziție retrogradabilă. Marius Baciu pare să se fi resemnat cu gândul că echipa sa ar putea să se mențină în Liga 2.

„E greu să ne salvăm, dar eram conștienți de la bun început. Noi am făcut o echipă nouă peste noapte. Cu trei zile înainte de primul joc am făcut primele legitimări, copiii din curtea noastră. Avem ca obiectiv să promovăm cât mai mulți copii din curtea noastră și chiar s-au ridicat la un nivel bun. Cei care nu au făcut deplasarea la Timișoara s-a văzut că au avut prospețime azi. Dar, ăsta este fotbalul, până la urmă. Suntem într-o competiție și trebuie să o respectăm”, a spus Marius Baciu.

Pentru Daco-Getica urmează o deplasare la Bacău, unde sâmbătă, de la ora 11:00, o întâlnește pe Aerostar, chiar echipa de sub ea în clasament, o contracandidată în lupta pentru evitarea retrogradării.

Articol scris de Daniel ANGHEL
Foto: Alexandru DOBRE / Mediafax foto

Pe aceeași temă