Și a fost momentul adevărului! Ripensia s-a impus cu Pandurii după o dominare mai clară decât o arată scorul

Anda DELIU, Marius ANGHEL 30 Mar. 2019, 19:39 Campionat
  • Ripensia a câștigat cu 2-1 meciul cu Pandurii Târgu Jiu, după un joc bun făcut de roș-galbeni, care au revenit acasă, în Ciarda Roșie. Elevii lui Alexandru Pelici au „desenat” în joc progresul lent, dar sigur, în jocul lor, imprimat de când a venit „Pelicanul” la cârma echipei. În schimb, Pandurii e departe de echipa din tur, care a dominat clar meciul din toamnă, iar problemele din jurul echipei lui Adrian Bogoi se văd tot mai mult și pe teren.

 

Ripensia a deschis scorul la prima fază importantă a partidei, din minutul 9, aproape „din greșeală”. Gabriel Stoi a părut că vrea să centreze din fața careului, dar mingea s-a dus la vinclu, în contextul în care Costache era ieșit. Meciul a fost destul de fragmentat, cu faulturi și out-uri în prima repriză, dar ocaziile majore au fost ale timișorenilor. Stoica și Dumiter au atacat poarta, dar fără succes. În schimb, gorjenii nu au putut presa mult nici cu atacurile poziționale, nici pe contraatac.

Oltenii au avut două cornere mai periculoase, dar defensiva ripensistă a îndepărtat pericolul de fiecare dată. În minutul 35, Andrei Blejdea a prins un șut în forță, după un atac mai consistent al oltenilor, dar a trimis peste buturi din fața careului de 16 metri. Ripensia a mai presat până la pauză, dar fără să reușească să marcheze.

Gazdele au dominat și mai clar în repriza secundă

În repriza secundă, atacurile bănățenilor au devenit mai sigure pe ele. Dumiter a centrat pentru Stoica, iar atacantul a trimis tare, însă prin spatele porții. După două minute, același Stoica a lobat peste apărarea oaspeților, la un contraatac, iar Dumiter a intrat în careu și a mărit avantajul pentru 2-0 în minutul 54. Timișorenii au avut în continuare ocazii, prin Stoica și două șanse de a lui Dumiter. Costache a reținut însă mingea de fiecare dată.

2-0 nu a fost cel mai periculos scor în Ciarda Roșie

Cu „cel mai periculos scor” pe tabelă, Pelici l-a scos pe Stoica și l-a trimis pe Străuț pe teren, pentru o mutare, și a lui Monea în spatele lui Drăghici. Timișoreni nu au mai avut ocazii, iar, până la urmă, în minutul 76, gorjenii au marcat. Tudoran a bătut un corner de pe dreapta, Brînzan a deviat mingea, iar Oiță a băgat-o în poartă.

Oltenii nu au mai avut însă forța de a marca și punctele au rămas în Ciarda Roșie.

RIPENSIA TIMIȘOARA – PANDURII TÂRGU JIU    2-1
Gabriel Stoi 9′, Andrei Dumiter 54′ / Gabriel Oiță 76′

H. Moldovan – Ad. Popa, Hecsko, Apro, C. Toma (cpt.) – Stoi (Chera 80′), Anghelina – Monea, C.tin. Stoica (Străuț 68′), Dumiter (Mansour 85′) – Oct. Drăghici
Rezerve neutilizate: Păduraru – Țieranu, Mansour, Străuț, Chera, Burdeț, Al. Popovici
Antrenor: Alexandru Pelici

Al. Costache – Oiță, Rob. Gheorghe, Rob. Bratu, Brînzan (cpt.) – Trancă, Tudoran, P. Popescu (Vasilescu 55′), Raiciu (Dănescu 87′) – Vodă, Blejdea (Almic 74′)
Rezerve neutilizate: Al. Oprița – Dănescu, Almic, Laur. Tudor, Al. Vasilescu, Hu Ho Kim, Al. Dinu
Antrenor: Adrian Bogoi

Stadion: Ciarda Roșie (Timișoara – Timiș); Spectatori: 250; Arbitru: Viorel Nicușor Flueran (Craiova); Asistenți: Ovidiu Timar (Marghita) și Cristian Daniel Ilinca (Craiova).

Pentru cel puțin o zi, Ripensia a egalat-o la puncte pe UTA. Arădenii au tot 35 de puncte, dar golaveraj mai bun, astfel încât timișorenii rămân pe locul 9. Sâmbăta viitoare, roș-galbenii joacă pe terenul lui Metaglobus București. Pandurii, în schimb, au căzut până pe locul 12, cu 32 de puncte, iar sâmbăta viitoare primește vizita celor de ACS Poli.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 30 Mar. 2019, 19:39 Campionat
Pe aceeași temă