Selymes: „Nu am avut contract cu Sportul și nu puteam să mă înham la dezastrul de acolo!”

Mihai Andries 13 Mar. 2013, 17:31 Campionat
Selymes:**

Haosul din ultimele zile din curtea Sportului Studențesc a avut printre protagoniști și pe Tibor Selymes, cel despre care s-a spus că este antrenorul principal al „studenților”, numele lui fiind trecut și pe foaia de joc a meciului contra Farului. Mai mult, tentativele de a se antrena ale celor 15 rebeli s-au lovit și de absența lui Selymes de la antrenamente, una din scuze fiind aceea că nu are mașină!

Deciși să aflăm totuși care este situația propriu-zisă a lui Selymes la clubul patronat de Vasile Șiman, am luat purtat cu acesta o discuție telefonică ale cărei rezultate le veți mai jos

Domnule Selymes, până la urmă care este situația dumnevoastră în acest moment, sunteți sau nu antrenorul Sportului? Că nimeni nu mai înțelege nimic, în condițiile în care aseară erați dat ca principal la Tulcea!

Vreau să se lămurească această poveste o dată pentru totdeauna. Nu sunt și nu am fost niciun moment antrenorul echipei din Regie! Există un sâmbure de adevăr, în sensul că din luna februarie am tot purtat discuții cu Vasile Șiman pentru a prelua banca tehnică a echipei, dar nu s-a concretizat nimic. Așa că sunt în continuare antrenor liber de contract, nici măcar zvonul cu Delta nefiind real.

Bun, și atunci de ce ați apărut pe foaia de joc a meciului cu Farul?

Sâmbătă am fost la stadion pentru a vorbi cu băieții și a vedea care este situația reală la echipă. Știam de la Șiman că lucrurile nu sunt roze, dar nu mă așteptam să fie așa dezastru. Eu vroiam să reintru în circuit și eram dispus să preiau Sportul. Sunt jucători tineri și valoroși cu care puteam promova în Liga 1 și rezista acolo fără probleme. Însă până să vorbesc sâmbătă cu ei la vestiare, nu am știut că există un așa haos și dezastru. Nu știu cum am ajuns pe foaia de joc, dar fără contract semnat cu Sportul, nu aveam cum să stau pe bancă

Și atunci cum s-a ajuns la povestea de luni, că nu veniți la antrenament că nu aveți mașină. Citez din declarația apărută în presă atunci: „Vorbesc cu Vasile Șiman și vedem ce facem. O să îl sun pe el și o să văd ce va fi. Am zis că nu pot să ajung, pentru că nu am mașină. Aveam puțină treabă. Plecați acasă și vă sună Vasile. Sună-mă când ești singur, nu când ești cu presa”,

E adevărată prima parte, chiar așa le-am spus. Că trebuie să vorbesc cu Vasile și să văd ce și cum. Eu nu am spus că nu vin fiindcă nu am mașină. Dacă eram antrenorul Sportului, veneam și pe jos, nu se punea problema de mașină. Cine mă știe poate confirma că nu am lipsit niciodată de la un antrenament și în mod sigur nu voi lipsi de acum încolo. Mai mult, la mine cine întârzie și un minut, primește amendă. Nu sunt eu de vină de situația care s-a creat în ultimele zile.

Spuneți că ați mai vorbit și zilele astea cu domnul Șiman, ce se întâmplă mai departe cu Sportul?

Nu am de unde să știu. Am o relație bună cu Vasile, dar nu pot să mă implic acum la Sportul, chiar dacă este echipa care îmi va rămâne tot timpul în suflet. I-am promovat în Liga 1, dar acum nu se poate face performanță în situația actuală. Jucătorii nu sunt antrenați de mult timp, nu mai vor să joace și spun că nu sunt plătiți de luni de zile. Nu pot antrena jucători care au mâncat doar un covrig și o sana. Nu am idee cine va sta sâmbătă pe bancă în meciul cu Dinamo II și ce jucători vor fi pe teren. Aceasta este decizia lui Vasile Șiman.

Ce veți face mai departe?

Vreau să reintru în circuit după pauza de un an pe care am avut-o, dar la ce echipă o voi face, nu am încă idee. Nu am oferte concrete în acest moment, însă o echipă care trage la promovare este o provocare interesentă pentru mine. Un lucru este sigur, momentan Sportul este scos din discuție, din cauza problemelor pe care le are. Dacă în viitor va mai apărea o oportunitate aici și voi fi liber de contract, voi reveni în Regie cu cea mai mare plăcere fiindcă mă leagă amintiri frumoase de această echipă.

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
 

 

Mihai Andries 13 Mar. 2013, 17:31 Campionat
Pe aceeași temă