Daniel Pancu a citit jocul Petrolului și tactica lui Stoican: „Eram 100 la sută convins. Cele trei puncte câștigate sunt uriașe.” Motivul pentru care nu își recunoaște jucătorii

Marius ANGHEL 16 Oct. 2019, 22:09 Campionat

Până la urmă, pauza forțată de aproape trei săptămâni fără meci oficial în campionatul Ligii 2 a fost un avantaj pentru Rapid în meciul cu Petrolul. Giuleștenii au rezistat miraculos la ocaziile mari ale ploieștenilor în prima repriză, iar în a doua au controlat jocul, fără să  aibă însă situații de gol, dar, totuși, au marcat la o fază fixă în minutul 80, prin Bogdan Manole. Cu cele trei puncte, alb-vișiniii o etalează pe UTA, ocupanta locului 3, și se clasează pe locul 4.

Daniel Pancu: „Putem să uităm prima repriză, pentru că a fost un coșmar”

După meciul cu Petrolul, Daniel Pancu a spus că succesul este unul uriaș, foarte important în lupta pentru promovare, împotriva principalei contracandidate. Antrenorul Rapidului și-a criticat jucătorii pentru evoluția din prima repriză, însă a mai spus că a uitat totul după această victorie. Iar Pancu a spus și cum a ghicit jocul ploieștenilor.

„Sunt trei puncte uriașe, pentru că vin împotriva unei echipe contracandidate la promovare, o echipă pe care o văd cu cel mai bun lot, cel mai bun antrenor și cel mai mare buget din Liga a 2-a. Putem să uităm prima repriză, pentru că a fost un coșmar. Am arătat ca o echipă căzută nu știu de unde, aterizată pe teren. O echipă care nu a putut să lege trei pase și lipsită de agresivitate, una lipsită de ritm. Pe undeva normal, pentru că am avut o pauză lungă, nemainîntâlnită până acum, dar asta nu scuză cu nimic evoluția noastră. Știam foarte bine cum joacă Petrolul, știam că și-a schimbat stilul de joc după meciul de la Cluj, pierdut cu 4-0, că joacă cu doi atacanți. Au trecut peste faza de construcție, joacă mult pe Arnăutu și pe Hamza, plus mingii scoase la margine, ori la Munteanu, ori la Zaharia, Bărboianu sau Țicu, care vin de la 30 de metri cu centrări. Dar ne-am pregătit foarte bine pentru lucrul ăsta și tot nu am putut să-i anihilăm. Și-au creat două-trei ocazii mari de tot de a marca. Au ajuns la noi la poartă într-o fază, îmi aduc aminte, după degajarea de 80 de metri a portarului Avram, preia Munteanu ca la antrenament, centrează și Hamza sau Arnăutu, nu știu care a fost acolo, dă peste poartă de la colțul scurt. Deci lucruri pe care nu le-am înțeles. Singura scuză care rămâne în picioare este faptul că ne-am oprit 17 zile sau cât a fost”, a spus Daniel Pancu la microfonul DigiSport.

„Eram 100 la sută convins, și jucătorii știau, că vor cădea cei de la Petrolul din punct de vedere fizic”

Întrebat dacă nivelul jocului nu i s-a părut unul slab, mult sub spectacolul oferit de suporteri în tribune, Daniel Pancu a spus că nu e prima dată când se întâmplă așa ceva, chiar el trăind astfel de momente ca jucător. Pancu a fost fair-play și a recunoscut că Petrolul are o explicație plauzibilă pentru jocul slab arătat în special în repriza a doua. Pe asta s-a și bazat în acest meci.

„Am trăit și eu vremuri dintr-astea, când eram jucător, când spectacolul din tribune era net superior calității jocului de pe teren. Dar sunt și scuze obiective. La ei s-a văzut o oboseală, pentru că au jucat duminică, știam că nu au cum să țină ritmul în a doua repriză. Eram 100 la sută convins, și jucătorii știau, că vor cădea cei de la Petrolul din punct de vedere fizic. Am schimbat repede la pauză, pentru că am făcut un prim 11 astăzi cu jucătorii valizi și sănătoși din punct de vedere fizic.

Primul criteriu a fost cine s-a antrenat în ultimele zece zile. Într-un derby, factorul fizic contează foarte mult. Am avut probleme: Drăghiceanu, Alami – accidentați, Oanea – suspendat și accidentat, Hlistei s-a antrenat în două zile din ultimele șapte, a avut un virus și și-a revenit cu greu. Pe Hlistei la un moment dat nu voiam să-l iau în lot și acum mă felicit că l-am introdus la pauză alături cu Cristocea. Au adus un plus de calitate, un plus de personalitate. Sunt jucători cu experiență deja, am echilibrat mult la mijlocul terenului, ne-am creat câteva situații, foarte puține, dar, oricum, era un plus după prima repriză. După care am schimbat și noi sistemul, am trecut cu doi atacanți, pentru a ține mingea mult mai sus la poarta lor. Știam că joacă fără fundașii centrali titulari și a fost un avantaj pentru noi. Cum am făcut două-trei schimbări de direcție, am legat trei-patru pase, ne-am eliberat la centrare sau la corner și dintr-o fază fixă, cum se întâmplă mai mereu, s-a decis un derby.

E foarte, foarte important pentru parcursul nostru viitor, pentru că, venind după pauza asta, jucând un meci de importanța asta și obținând trei puncte, practic, se uită totul și rămâne o victorie imensă pentru mine. Ne dă moral, curaj, pentru a aborda meciurile viitoare cu maximă încredere. Sigur, jocul a arătat urât, și din partea noastră și din partea lor, dar în tribune a fost fantastic”, a declarat antrenorul Rapidului.

„Unii jucători sunt depășiți de miza asta, se inhibă, nu îi mai recunosc”

Daniel Pancu nu înțelege însă de ce unii dintre jucătorii săi nu mai joacă la capacitatea reală atunci când evoluează în fața propriilor suporteri.

„Mie mi se pare câteodată că unii jucători sunt depășiți de miza asta, se inhibă, nu îi mai recunosc, pentru că știu ce jucători am la dispoziție. Îi știu cum joacă. De exemplu, am fost în cantonament și am jucat cu echipe mult mai puternice decât Petrolul și care nu au tratat jocul ca un amical și, fără presiunea publicului, au jucat extraordinar de bine, au câștigat duelurile. Când venim acasă, cu stadioul plin, se întâmplă ceva, dar sper să reglăm lucrurile astea și sper, poate până la sfârșitul campionatului, în decembrie, să am și eu o etapă tot lotul la dispoziție”, a mai spus Pancu.

Cu 20 de puncte acumulate până acum, Rapid urcă pe locul 4, fiind la egalitate cu UTA și Viitorul Pandurii, arădenii ocupând poziția a 3-a, dar având un joc în plus față de giuleșteni. Etapa următoare, Rapdi joacă sâmbătă, de la ora 16:00, la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Alexandru DOBRE / Mediafax foto

Marius ANGHEL 16 Oct. 2019, 22:09 Campionat
Pe aceeași temă