Se vând deja bilete pentru derby-ul Vestului! ASU Politehnica nu vrea să se „îmbogățească” de pe urma meciului cu UTA

Marius ANGHEL 22 Oct. 2018, 16:27 Campionat
Se vând deja bilete pentru derby-ul Vestului!** ASU Politehnica nu vrea să se

Etapa a 14-a din Liga a 2-a aduce și cel mai așteptat derby pentru suporterii CVUCS, meciul dintre ASU Politehnica și UTA. După ce au trecut cu bine de meciul cu ACS Poli, câștigat cu 1-0, echipa suporterilor a început promovarea partidei cu marea rivală și, de luni, se pot cumpăra deja bilete. Jocul dintre ASU Politehinica și UTA, care va avea loc pe stadionul „Dan Păltinișanu”, are loc sâmbătă, de la ora 12:00.

De remarcat că ASU Politehnica nu profită de ocazie pentru a se îmbogăți. Dacă ACS Poli a scumpit biletele pentru derby-ul alb-violet al Timișoarei, ASU lasă tot prețul de 10 lei pentru meciul cu UTA. Tichetele se vând normal, și nu la pachet, la o locație parteneră a clubului din Timișoara, așa cum a făcut clubul arădean în primăvara anului trecut. Pentru joc, clubul alb-violet a păstrat mesajul afișat toamna trecută de galerie: „Mai mult ca orice, în derby, vrem atitudine”.

Toamna trecută, ASU Politehnica s-a impus cu 2-1 cu UTA. În retur însă, situația s-a schimbat. UTA a juca la Șiria, iar clubul arădean a dat doar 80 de locuri timișorenilor. Fanii au rămas afară, reținuți de jandarmi să nu ajungă la stadion. În semn de proteste, echipa a fost retrasă de pe teren în repriza a doua, iar arădenii au câștigat la „masa verde”.

Locuri la discreție pentru galeria arădeană

În schimb, fanii celor de la UTA vor putea veni liniștiți pe „Dan Păltinișanu”. Pe un stadion de 32.000 de locuri, adversarul are peste 1500 de locuri ca procentul de 5% obligatoriu alocat fanilor echipei vizitatoare, prevăzut de regulament. Peluza Nord va fi, probabil, ocupată de arădeni.

Timișorenii din galerie vor rămâne însă la Tribuna 1, deoarece Peluza Sud e închisă din motive de securitate, întrucât stadionul construit pe val de pământ a început să se surpe.

Toamna trecută, la un moment, s-a iscat o mică bătaie, când fanii au desfăcut gardurile de la Peluza Nord. Anul acesta, câțiva ultrași timișoreni au făcut la fel, pentru a captura bannerul celor șase fani ai Farului.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 22 Oct. 2018, 16:27 Campionat
Pe aceeași temă