„Se poate mult mai bine. Lupta este foarte aprigă.” Petre Grigoraș, după ce Farul a câștigat cu Pandurii și a obținut a doua victorie consecutivă

Marius ANGHEL 18 Mar. 2019, 17:20 Campionat

Cele două înfrângeri din debutul acestui an (0-1 cu Academica Clinceni și 1-2 cu Sportul Snagov) au fost urmate la SSC Farul de două victorii. După succesul cu CS Balotești (1-0), echipa antrenată de Petre Grigoraș a câștigat weekendul trecut al doilea meci contra unei contracandidate în lupta pentru evitarea retrogradării. Cu Pandurii, constănțenii s-au impus cu 2-0 și s-au apropiat la un singur punct de ASU Politehnica Timișoara, prima echipă aflată deasupra zonei roșii.

Pedro Celestino (5), dintr-un penalty scor de Fotescu, și Paul Antoche (42) au decis meciul cu Pandurii încă din prima repriză. SSC Farul a ajuns la un toal de 26 de puncte și se situează după 25 de etape pe locul 17, la egalitate cu Aerostar, care e pe 16, datorită golaverajului superior.

La finalul partidei cu gorjenii, Petre Grigoraș, s-a declarat mulțumit de victorie, însă a spus că se așteaptă la un joc și mai bun din partea elevilor săi. Antrenorul Farului vrea continuitate.

„A fost o victorie meritată. Mă bucur că am reușit să învingem. Nu pot spune că sunt super-mulțumit de evoluție, întrucât știu că se poate mult mai bine, dar victoria e foarte importantă. După succesul de la Balotești, trebuia să câștigăm și cu Pandurii, în fața propriilor suporteri. Îi felicit pe băieți, că au trecut puțin de tracul de a câștiga și acasă. Să sperăm că evoluțiile lor vor fi din ce în ce mai bune și mai consistente. Asta așteptăm. Lupta este foarte aprigă, până la locul zece diferența este mică, trei puncte. Avem nevoie de continuitate”, a spus Petre Grigoraș la finalul meciului.

Pentru Farul urmează un nou meci contra unei contracandidate la evitarea retrogradării. Sâmbăăt, de la ora 11:00, constănțenii joacă la București, cu Metaloglobus, echipă care are cu trei puncte mai mult în clasament și se află pe locul 12. Echipa din Capitală e neînvinsă în acest an.

„Am obținut două victorii extrem de importante. Bravo, felicitări, dar nu e suficient. Ne gândim deja la meciul cu Metaloglobus, o echipă în mare formă, care nu a pierdut în acest an. Are două egaluri și două victorii. Trebuie să tratăm foarte serios acest meci și să sperăm că vom merge pe aceeași linie a rezultatelor și a jocurilor pozitive. Vom avea un meci dificil, mai ales că se joacă și pe un teren sintetic. Ne bucurăm puțin după confruntarea cu Pandurii, iar apoi ne pregătim foarte bine pentru întâlnirea următoare. Vin iar serii de jocuri foarte grele. Jucăm la Metaloglobus, iar apoi primim vizita Chindiei Târgoviște, o echipă solidă, cu un obiectiv îndrăzneț și cu evoluții pe măsură. Sper ca, pe zi ce trece, jucătorii să capete încredere în ei și în grup și să avem o evoluție consistentă în permanență. Nu mai avem voie să facem pași greșiți aproape deloc”, a mai declarat Grigoraș.

Foto și video: FC Farul Constanța

 
Marius ANGHEL 18 Mar. 2019, 17:20 Campionat
Pe aceeași temă