Schumacher: „Sunt 100% sigur că putem evita retrogradarea”

26 Feb. 2012, 10:04 Campionat
Schumacher:

Antrenorul lui Juventus Colentina, Constantin Schumacher are o misiune dificilă în retur, fiind într-o poziție destul de delicată. Aflați pe penultimul loc în Seria 1 a Ligii 2, bucureștenii au schimbat aproape intregul lot în ajunul returului, iar tehnicianului îi revine sarcina de a monta echipa în așteptarea luptelor grele pentru „supraviețuirea” în liga secundă.

„Am transferat mulți jucători valoroși. Eu sunt 100% sigur că pot îndeplini obiectivul. Trebuie să credem și vom face lucrurile mai bine. Gândiți-vă că, în perioadă asta, toate echipele au făcut antrenamente pe unde au putut. Campionatul va începe cam peste două săptămâni și echipele care nu au jucat în Antalya vor juca direct pe iarbă.

Am avut niște meciuri amicale, pentru că noi aici, la bază, avem un teren sintetic și este bun. Prima etapă o avem cu UȚA acasă, meci foarte greu. Toate etapele pentru mine sunt grele, pentru că au plecat 12 jucători și au venit 10. Sunt mulți jucători noi și sper să le insuflu dorința de a evita retrogradarea, sunt doar două puncte și mai sunt două echipa care nu se vor mai reînscrie în retur„, a declarat Constantin Schumacher, în exclusivitate pentrun Sport Total FM, în emisiunea „Fotbal la matineu” cu Horațiu Sima și Mihai Andrieș.

Zaharia și Marin, pierderi grele

Unii dintre jucătorii care au plecat în iarnă de la club au lăsat în umra lor un gol care va fi greu de umplut, însă nou-veniții îi dau încredere tehnicianului.

„Zaharia și Marin au fost jucători buni care ne-au ajutat, vă dați seama dacă i-am transferat. Zaharia era un jucător exponențial, iar Marin era golgheterul nostru. Jane-Valdrack are o capacitate bună de efort, e un jcator care se poate adapta stilului nostru, dar nu pot să spun prea multe despre el pentru că am jucat foarte puțin. cred totuși că ușor-ușor dacă va învăța și limba și ce noi cerem aici va putea face față.

Am în zona centrală un jucător de perspectivă care este și în vederea și lui Emil Săndoi pentru echipa de tineret, e vorba de Bustea. Este unul dintre puținii jucători români care pot lovi mingea cu ambele picioare. Nu pot să spun că mi-am găsit un vârf așa cum mi-aș fi dorit, dar ăștia suntem”, a precizat Constantin Schumacher. El nu-și face probleme în ceea ce privește motivația materială a jucătorilor săi: „Momentan toți jucătorii sunt cu salariile la zi. Trebuie doar că noi să ne îndeplinim obiectivul”.

Sursa: Sport Total FM

26 Feb. 2012, 10:04 Campionat
Pe aceeași temă