„Voi vorbeați de Champions League și noi n-aveam echipament!” Maftei, intrare „la rupere” la Angelescu, noul acționar al Rapidului. În ce condiții s-ar întoarce în Giulești

Marius ANGHEL, Matei Udrea 11 Oct. 2018, 14:57 Stiri

Vasile Maftei, veteranul plecat de la FC Rapid 1923 săptămâna trecută, după ce antrenorul Constantin Schumacher a fost dat afară, a făcut câteva remarci dure și unele aluzii pe care doar inițiații le-au înțeles joi, în emisiunea GSP Live, moderată de Costin Ștucan.

Fundașul de 38 de ani a fost mult mai incisiv decât Schumacher, prezent și el în studiou. Prima aluzie a fost la pasiunea pe care cei din club știu că o are Victor Angelescu, noul acționar al echipei din Liga 3, care în timpul liber ar juca fotbal pe calculator. „A fost ușor din tribună. Și asta e dureros. Pentru că aș fi vrut să vadă și ei ce înseamnă un meci. Să pregătești un meci. De-asta îmi pare rău mie că s-a ajuns unde s-a ajuns. Aș fi vrut să înțeleagă mai mult fotbalul. Fotbalul nu e pe calculator”, a bătut apropo Maftei.

Dacă Schumacher a susținut că nu e deranjat că a fost dat afară și că nu a simțit nicio clipă că șefii clubului s-ar fi ascuns în spatele notorietății și legăturilor lui cu Rapid, în schimb Maftei n-a fost atât de diplomat: „Eu, unul, m-am simțit folosit, clar! Ă‚sta e și un motiv pentru care am plecat”.

„De ce ne chinuim de 6 luni să le dăm o masă jucătorilor?”

Afirmând că n-a plecat de la echipă pentru că a fost dat afară Schumacher, Maftei a dat două exemple despre problemele existente la club și pe care nimeni nu le discută și nu dorește să le afle: „Jucătorii care stau la un hotel – un hotel pe centură, nu-i dau numele – beneficiază doar de o singură masă, după antrenament. Ei trebuie să se urce în mașină, să se ducă să mănânce la hotel sau la restaurant, apoi să se întoarcă la antrenament. Asta înseamnă să ai bani. Dar la salariile pe care le au, nu toți își permit. Conducerea ne-a transmis că avem buget de 1 milion – 1 milion și jumătate, cu tot cu palmaresul plătit. Aici e problema. Și atunci, le-am spus, de ce ne chinuim de 6 luni să le dăm o masă jucătorilor?”.

„Voi vorbeați de Champions League și noi n-aveam echipament, cu ce să mergem pe stradă!”

La un moment dat, prin telefon a intervenit Ovidiu Burcă, managerul general de la FC Rapid 1923, moment în care Maftei, iritat, a avut două izbucniri: „Anul trecut au fost două meciuri foarte importante cu Steaua, care contează mai mult decât toate meciurile de la Liga 3. Dacă noi făceam vreun pas greșit, nu mai era nimeni, în momentul de față, la Rapid! Și nu știu dacă mai exista! (…) Voi vorbeați de Champions League și noi n-aveam echipament, cu ce să mergem pe stradă!”.

Această ultimă remarcă, despre echipament, vizează chiar unul din motivele de conflict dintre Niculae (fostul președinte-jucător plecat în iunie) și Burcă și Nicolescu, ultimii doi fiind adevărații factori decidenți la club. Sursele ProSport spun că Niculae ar fi fost total nemulțumit de calitatea echipamentului pe care l-au adus cei doi la club. „Era foarte prost. Se rupea pe noi. Burcă și Nicolescu au făcut contractul. Ei au adus firma aceea anul trecut”, a povestit, pentru ProSport, unul din fotbaliștii rapidiști.

„Îi transmit lui Victor că eu nu joc cu FC Niculae pe piept”

Dar principala nemulțumire a lui Maftei pare să fie legată de acționarul Angelescu. La un moment dat, fostul jucător a avut un mesaj direct pentru acesta: „Îi transmit lui Victor că eu nu joc cu FC Niculae pe piept, așa cum a spus el. Că el are impresia că eu joc cu FC Niculae pe piept! Nu, eu am venit la Rapid într-un moment când puteam să mă duc să joc în Liga 1. Și am venit cu inima deschisă. Și până atunci am mai jucat la Rapid vreo 10 ani. Am jucat și eu vreo 200 de meciuri, vreo 50 în cupele europene, am câștigat vreo 3 cupe, 3 supercupe, un campionat. N-aș vrea să fiu p-acolo vreun fel de ghimpe. Rămân rapidist, că asta sunt. Asta e decizia mea”.

Spre finalul emisiunii, Maftei a mai făcut o ultimă aluzie, aparent la omul de afaceri de 34 de ani care deține acum 40% din acțiunile clubului, cel care a și decis concedierea lui Schumacher: „M-aș întoarce dacă decizia ar fi la un rapidist adevărat, indiferent cine ar fi el. Dacă un rapidist ar conduce clubul ăsta, m-aș întoarce cu cea mai mare plăcere”.

CITEȘTE și:

Bășcălie în direct, cu Burcă și Maftei. „Vasile, dacă vrei să te apuci de antrenorat, ai un loc asigurat la noi, la juniori!” Răspunsul fundașului + de ce a fost dat afară Schumacher de la Rapid și unde e conspirația la ea acasă

„Conducerea a spus că o să pierdem meciuri, că nu vrea neapărat promovarea”. Vasile Maftei vorbește despre situația de la Rapid, după ce a ales să plece

Marius ANGHEL, Matei Udrea 11 Oct. 2018, 14:57 Stiri
Pe aceeași temă