Scandalul biletelor de intrare: la derbyul Metalul Reșița – FC Caransebeș, prețul s-a dublat peste noapte

După eșecul de acasă cu FC Caransebeș, lucrurile s-au complicat în Valea Domanului. Relațiile devin tot mai tensionate între finanțatorii echipei, patronul privat Cătălin Rufă și administrația locală, Consiliul Local și primăria Reșița. Chiar dacă până la meciul cu FC Caransebeș, existau divergențe legate de faptul că tot greul finanțării cade pe umărul primarului Reșiței, Mihai Stepanescu, sâmbătă 21 martie 2015 a existat și o ieșire în public printr-un comunicat de presă semnat de către Cabinetul Primarului municipiului Reșița.

Scandalul a plecat de la faptul că destui reșițeni și chiar ultrași din județ au sosit la poarta stadionului „Mircea Chivu” din Reșița și au invocat surpriza legată de dublarea prețului biletului de intrare în stadion, lucru care nu a fost făcut public. La o partidă oficială de Liga 2, conducerea CS Metalul Reșița a decis faptul că prețul unui bilet de intrare să fie 5 lei, unul accesibil tuturor păturilor sociale. Primăria arată cu degetul către Cătălin Rufă, care ar fi dispus acest lucru în mare taină, așa cum au susținut și suporterii echipei.

În acest sens, Primăria Reșița a transmis un comunicat de presă, prin care ia atitudine față de această practică, pe care o consideră a fi lipsită de etică. Iată mai jos conținutul acestui comunicat:

Comunicat de presă
Reșița, 21 martie 2015

„În urma unor sesizări venite de la suporterii ce s-au prezentat la meciul CS Metalul Reșița – FC Caransebeș din data de 21.03.2015, privind creșterea prețului biletului de intrare de la 5 lei la 10 lei, Primăria Municipiului Reșița, având calitate de acționar al clubului în cauză aduce la cunoștința iubitorilor de fotbal că această decizie a fost luată la inițiativa acționarului Cătălin Rufă (Jean Turmacu în calitate de administrator), fără a ne consulta sau a ne solicita opinia. Pentru că ne dorim ca suporterii să vină în număr cât mai mare la meciurile echipei, atragem atenția asupra acestor practici lipsite de etică și vom face toate demersurile pentru a remedia situația creată.”

Cabinet Primar

O altă reacție a venit din partea liderului galeriei GRN, Marcel Gușcă care a declarat: „Datorită faptului că patronul clubului a hotărât să scumpească prețul biletelor cu doar 24 de ore înaintea meciului cu FC Caransebeș și fără a informa suporterii, noi am decis să nu mai venim pe stadion. Să ne înțelegem din start, că suporterii nu s-ar fi opus unei scumpiri de bilete, dacă ar fi fost informați din timp. Asta spunem. Și apoi această scumpire trebuie făcută ori la începutul returului sau chiar a play-off-ului, nu în ultima etapă a campionatului! Omul pleacă la meci cu 5 lei în buzunar pentru că atâta știe că trebuie să plătească biletul. Vine la stadion și vede că este un preț mai mare. Au fost zeci de oameni care s-au întors de la poarta stadionului. O altă chestiune gravă este că biletele s-au scumpit fără ca patronul privat să-și informeze partenerul, primăria Reșița.”

Articol și foto de Florin ȘTIUBE și Adi CRÂNGANU

Pe aceeași temă