SC Bacău n-a jucat nimic, Tănase e pe făraș

Marius ANGHEL 20 Oct. 2013, 01:07 Campionat

Sport Club Bacău a înregistrat sâmbătă cea de-a treia înfrângere pe teren propriu, iar obiectivul de calificare în play-off se îndepărtează văzând cu ochii. De altfel, după felul în care a evoluat, echipa băcăuană nu putea emite pretenții, chiar dacă și arbitrul Teodor Crăciunescu a contribuit la succesul formației din Berceni.

Partida a început promițător pentru gazde, Curiliuc ratând din 4 metri o ocazie uriașă, după numai un minut și jumătate. În minutul 18, băcăuanii au avut a doua și ultima fază mai acătării din prima repriză, dar voleul lui Claudiu Tudor, de la 30 de metri, a trecut puțin peste bară. Monotonia unui joc urât și încâlcit a fost întreruptă de arbitrul Teodor Crăciunescu, care a inventat un penalty pentru oaspeți la duelul dintre Burcă și Nistor, în minutul 32. Fîșie a executat precis și a deschis scorul, chiar dacă Oltean a ghicit colțul, iar echipa din Berceni a intrat la cabine cu un avantaj nemeritat.

Repriza secundă a fost la fel de anostă și doar bomba lui Mihălăchioae, din minutul 51, scoasă cu greu de sub bară de Meilă, i-a mai scuturat pe spectatori de amorțeala soarelui tomnatic. În minutul 64, Teo Crăciunescu a comis-o din nou, arătându-i doar cartonașul galben lui Burcă, după ce l-a oprit pe Nistor într-o fază iminentă de gol. Nouă minute mai târziu, Hurdubei a transformat impecabil o lovitură liberă de la 25 de metri, șutând direct la vinclu, iar speranțele băcăuanilor renăscuseră. Paradoxal, la 1-1, oaspeții au fost cei care au pus stăpânire pe joc, irosind două ocazii uriașe în minutele 76 (șut puțin peste din 16 metri al lui Pivniceru) și 79 (Burcă l-a blocat in extremis pe Nistor în fața porții goale).

Inevitabilul s-a produs în minutul 81, după o altă eroare a lui Crăciunescu junior, care a dictat anapoda o lovitură liberă pentru oaspeți, aceștia obținând un corner la faza imediat următoare. Fîșie a reluat nestingherit cu capul din mijlocul careului, Luncanu a respins de pe linia porții, dar mingea a ajuns tot la fundașul central al oaspeților, care a înscris golul victoriei din 2 metri.

Gazdele au dominat steril finalul de meci, iar Viorel Tănase nici măcar n-a făcut toate cele trei schimbări la care avea dreptul. Nici nu prea avea ce, fiindcă tehnicianul echipei băcăuane a găsit de cuviință ca 4 din cei 6 jucători de câmp de pe banca de rezerve să fie fundași și mijlocași defensivi!

Sport Club Bacău a făcut cu Berceniul cel mai slab meci al sezonului, iar conducătorii băcăuani par să-și fi pierdut răbdarea cu un tehnician care lasă impresia că și-a pierdut busola.

SPORT CLUB BACĂ‚U – ACS BERCENI 1-2 (0-1)
Hurdubei 73 / Fâșie 33 – pen., 81

Oltean – Mihălăchioae, Lozneanu, Burcă, Luncanu – Adăscăliței – Curiliuc (86 C. Miron), Strugariu, Cl. Tudor (58 B. Rusu), Hurdubei – B. Ungureanu. Antrenor: Viorel Tănase.

Meilă – E. Nicu, C. Sandu, Fâșie, Pazon – Al. Stan, Al. Radu, Pivniceru, A. Pătrașcu – Ghinea (74 Pădurețu), A. Nistor (87 A. Roman). Antrenor: Marin Dragnea.

Cartonașe galbene: Curiliuc (min. 29), Mihălăchioae (min. 40), Adăscăliței (min. 56), Burcă (min. 64) – Pivniceru (min. 66 și 90+1), E. Nicu (min. 88), Meilă (min. 90+3).
Cartonaș roșu: Pivniceru (min. 90+1).
Arbitru: Teodor Crăciunescu (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Daniel Hulubei (Vaslui) și Dan Vasile Popescu (Buzău).

Articol scris de Horia ALEXOAE
Foto: Dan DUȚĂ‚

Marius ANGHEL 20 Oct. 2013, 01:07 Campionat
Pe aceeași temă