Sătmărenii câștigă pe burta goală! Olimpia a trecut la scor de neprezentare de Sepsi, dar nu scapă de probleme. „Contul clubului este pe zero”

Marius ANGHEL 19 Sep. 2016, 16:11 Campionat

Olimpia Satu Mare a obținut, sâmbătă, în etapa a 7-a a Ligii 2, o victorie clară, confortabilă în fața echipei Sepsi Sfântu Gheorghe. O victorie cu 3-0 meritată, obținută după un joc bun, poate cel mai bun de la începutul campionatului. E drept însă că oaspeții au dat o replică sub așteptări. Dar asta nu scade cu nimic meritele sătmărenilor, care l-au avut pe Vasile Pop drept cel mai bun jucător din teren. În urma acestei victorii FC Olimpia a acumulat 13 puncte în campionat.

Olimpia s-a instalat din start în terenul oaspeților și, în minutul 2, Faur a șutat violent, din vole, de la 20 metri, dar peste poartă. Apoi, Pană (5) a trimis o pasă pe culoar pentru Faur, acesta pătrunde în careu, dar e blocat de Niczuly, la 10 metri de poartă. Oaspeții au și ei o semiocazie, dar Mureșan îl deposedează pe Plămadă (21) la marginea careului, pentru ca apoi gazdele să fie aproape de deschiderea scorului la șutul din lovitură liberă de la 30 de metri al lui Pană (26), însă portarul Niczuly a respins. Replica oaspeților vine în minutul 30, când Minciună a șutat de la 20 de metri pe jos, iar mingea, ușor deviată de un fundaș, a trecut la o palmă de poarta lui Anca-Trip.

Minutul 41 a adus o fază controversată, când jucătorii sătmăreni au cerut penalty la intervenția lui Niczuly în fața lui Florin Mureșan, dar arbitrul a lăsat jocul să continue. Scorul a fost totuși deschid în ultimul minut al primei reprize, atunci când Olimpia a beneficiat de o lovitură liberă din lateral dreapta. A executat Vasile Pop, la semiînălțime, în diagonală, iar balonul a intrat în plasă pe sub portarul Niczuly. Același  op a ratat desprinderea în ultimele secunde, când a fost blocat de portar în mijlocul careului.

Repriza secundă a început cu o mare ocazie a oaspeților. Mureșan a fost deposedat de Țepeș la limita careului mare, poarta era goală, dar acesta alege să trimită o pasă în locul unui șut și mingea este interceptată de Heil. Dar jucătorii Olimpiei nu se sperie, controlează jocul și atacă în valuri poarta adversă. Drept urmare, apar și ocaziile. Ratează pe rând Onicaș, șut parat de portar, Tudoran, șut din poziție centrală peste transversală, Heil, cap din 6 metri peste. Desprinderea a venit destul de târziu, în minutul 85, când Heil, infiltrat în careu, a reluat în plasă balonul venit de la Vasile Pop. Două minute mai târziu a ratat Tudoran, șut peste poartă de la 10 metri. Dar în prelungirile meciului (90+3) același Tudoran a marcat simplu, din careu, cu un șut pe sub Niczuly.

Vasile Pop – MVP-ul meciului

Unul dintre reprezentanții Olimpiei la conferința de presă a fost Vasile Pop. Autor al primului gol, coautor la celelalte două, cu alte câteva realizări notabile, Vasile Pop poate fi considerat pe drept „jucătorul meciului”.

El s-a arătat fericit și s-a bucurat de revenirea galeriei la meciuri: „A fost un meci greu, de luptă. Mă bucur că am câștigat pentru că trebuia să spălăm rușinea de la Afumați. Trebuia să batem neapărat și echipa a reușit să câștige. Suntem mulțumiți că am adus victoria și că am readus suporterii la stadion. Sperăm să avem și în continuare bune rezultate”.

Galeria a revenit la sentimente mai bune față de Olimpia

Absentă în debutul sezonului, galeria Olimpiei a revenit la sentimente mai bune și a fost prezentă sâmbătă la meci. Destul de silențioși la începutul jocului, suporterii s-au manifestat în partea a doua, când au afișat un banner și steagul Olimpiei. Prezența suporterilor a fost sesizată și de jucători și antrenori, care au punctat acest lucru la conferința de presă.

Se simte lipsa lui Bogdan pe bancă. Este un antrenor care motivează foarte bine jucătorii și este și apropiat de ei. Mă bucur că s-a terminat cu bine și că am câștigat după un meci pe care l-am dominat clar. Vreau să-i felicit pe suporteri, care meci de meci se apropie tot mai mult de noi. Vrem să ne înțeleagă toată lumea că am venit aici să muncim, să avem rezultate. Obiectivul nostru este să reprezentăm această comunitate și să urcăm cu Olimpia acolo unde a fost cândva. Felicitări băieților. Este meritul lor astăzi”, a spus Mihai Ștețca, antrenorul cu portarii la Olimpia.

„Suporterii ne-au tratat bine după un rezultat rușinos la Afumați. Mă bucur că au fost la meci, mă bucur că am marcat și sperăm să ne clasăm cât mai sus la sfârșitul sezonului”, a declarat noul jucător al Olimpiei, George Tudoran, care a debutat cu gol.

Andone: „Băieții au ajuns la a patra lună restantă, contul clubului este pe zero”

Antrenorul principal Bogdan Andone și-a ispășit după acest joc cele două etape de suspendare pe care le-a primit după meciul cu Luceafărul Oradea. Andone nu se poate bucura prea mult după accest succes cu Sepsi, deoarece marți au un nou meci în campionat, la București, și problemele financiare pe care le are Olimpia le face o viață grea. Jucătorii vechi din lotul formației sătmărene au ajuns la întârzieri de patru luni la plata salariilor, clubul nu mai are niciun ban în cont, iar deplasările sunt incerte.

„Băieții au ajuns la a patra lună restantă, contul clubului este pe zero. Deplasarea la Afumați de săptămâna trecută a fost făcută cu bani împrumutați de la o persoană din oraș. De aceea, băieții merită toate laudele pentru aceste rezultate, ei au tot respectul meu. Această echipă este formată din 22 de jucători, majoritatea tineri și este ținută de team-manager, de domnul președinte Catrinel Raț, de mine și de încă patru-cinci oameni din staff.

Când am preluat echipa au fost alte discuții. Din păcate, s-au terminat banii alocați de la buget de primărie și Consiliul Local. Așteptăm o rectificare pentru a putea termina anul la limită, iar din ianuarie, cu un nou buget, vom avea o altă strategie în retur. Nu avem timp să ne bucurăm din cauza condițiilor financiare și a condițiilor de muncă pe care le avem aici. Nici nu știm cum să ajungem la București, pentru meciul cu Juventus, pentru că timpul este foarte scurt. Nu-mi pare rău pentru alegerea făcută, am întâlnit niște băieții extraordinari. Au făcut șapte meciuri foarte bune, cu o mică sincopă, la Afumați”, a declarat și Bogdan Andone la Sport Total FM.

Marți, de la ora 17:00, Olimpia are programat meciul din etapa a 8-a cu Juventus București. Sătmărenii au pornit spre Capitală luni după-masă cu autocarul, iar staff-ul tehnic a făcut deplasare cu Șuta, Preda, Ciul, Rus, Feier, Mureșan, Heil, Duruș, Ludușan, Bura, Takacs, Tudoran, Kanalos, Villand, Muntean, Iuhas, Erdei și Boje. Echipa va înnopta la Brașov, iar marți dimineață își va continua drumul spre București.

OLIMPIA SATU MARE – SEPSI OSK SFÂNTU GHEORGHE       3-0
V. Pop ’45, Heil ’85, Tudoran ’90+3

Anca-Trip – Ciul, Fl. Mureșan (cpt.), Heil, Duruș – Onicaș, Sil. Pană (Villand ’68), R. Rus, Faur (Tudoran ’66), Ludușan (Feier ’72) – V. Pop
Rezerve neutilizate: Șuta – Takacs, Kanaloș, Bura
Antrenor: Bogdan Andone

Niczuly – P. Chiș, I. Ursu, Rz. Damian, Țepeș – Issa (M. Burlacu ’49), Huiban – Minciună, Jakab (Dumbravă ‘6), I. Plămadă (D. Ene ’58) – Hadnagy (cpt.)
Rezerve: Fejer – Răduțoiu, , M. Armando, , Tanko,
Antrenor: Valentin Suciu

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Arbitru: Mircea Ardelean (Arad); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu și Călin Cimponeriu (ambii din Lugoj).

Articol scris de Constantin DEMIAN (Informația zilei)
Foto: Satu Mare online

Marius ANGHEL 19 Sep. 2016, 16:11 Campionat
Pe aceeași temă