Șase tineri „textiliști” au debutat în Liga a II-a

Marius ANGHEL 12 Apr. 2014, 00:08 Campionat
Șase tineri

Forțat de împrejurări, respectiv de refuzul majorității fotbaliștilor din prima echipă să se deplaseze pentru meciul de la Reșița, Stelian Gherman a trebuit să apeleze la juniorii republicani A. În lotul de 18 s-au regăsit nu mai puțin de 12 componenți ai UTA-ei 96-97, dintre care șase au jucat pentru prima oară un meci de Liga a II-a.

La sugestia lui Sandu Gaica, antrenorul grupei, Gherman i-a trimis din primul minut pe teren pe: Eduard Andreas Bocșa (fundaș central, 18 ani), Alexandru Simion (mijlocaș central, 17 ani), Daniel Dan (mijlocaș central, 17 ani), plus Kevin Trabalka (atacant, 17 ani) și Cosmin Farcaș (mijlocaș stânga, 17 ani), fotbaliști care debutaseră deja, dar care avea două, respectiv o apariție în eșalonul secund în tricoul „alb-roșu”. În repriza a doua au mai intrat pe gazon și Ionuț Macovei (mijlocaș central/dreapta, 16 ani), Mircea Ardelean (mijlocaș stânga, 17 ani) și Daniel Denuț (fundaș stânga, 17 ani).

Din înaltul tribunei oficiale a arenei reșițene, unde a mai luat loc – printre alții – și fostul internațional, Dorinel Munteanu, Sandu Gaica și-a putut face o părere despre elevii săi în ziua debutului în anticamera Ligii 1. „În general, băieții s-au comportat destul de bine. Nu trebuie uitat că au evoluat împotriva uneia dintre echipele bune ale ligii secunde, au avut în față fotbaliști care au atins un anumit nivel ca Oprița și – totuși – cred că au făcut față. Probabil, unii dintre ei ar fi dat un randament și mai bun dacă aveau mai mulți seniori lângă ei, care să le dea încredere și liniștea aceea de care ai nevoie pentru a trata unele faze, dar așa, debutând în masă, a fost altceva. Până la urmă, îi felicit pe toți, e un pas în față în cariera lor, însă nu trebuie să uite că mai au mult de muncit până să se poate numi fotbaliști în adevăratul sens al cuvântului”, ne-a declarat fostul fundaș al „Bătrânei Doamne”, care a preluat grupa 96-97 din mâna lui Raul Dehelean în urmă cu trei ani de zile, aducându-i îmbunătățiri la capitolul efectiv.

Peste două zile, echipa lui Gaica se deplasează și la Deva pentru primul joc de clasament în campionatul republicanilor A. „De data aceasta, sperăm să găsim resursele necesare deplasării”, a spus tehnicianul, care în weekendul ce a trecut nu a putut să-și conducă elevii de pe margine la meciul de la Hunedoara din lipsă de fonduri pentru transport. Iar ultimele vești ar fi că și depasarea de la Deva ar fi în aer și asta pentru că părintele care a rezolvat și drumul la Reșița nu mai e dispus să ajute.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 12 Apr. 2014, 00:08 Campionat
Pe aceeași temă