Sărbătoare olteană la Reșița: „Am fost în B, suntem în A”

Mihai Andries 31 May. 2014, 18:47 Campionat

Universitatea Craiova a promovat pe prima scenă a fotbalului românesc. Alb-albaștrii au încheiat la egalitate,1-1 partida susținută în Valea Domanului, asigurându-și astfel matematic locul în liga întâi. Izvoranu a deschis scorul pentru olteni in minutul 74, Breșneni de la gazde reușind egalarea cinci minute mai târziu.

Peste 100 de suporteri ai Științei au dat tonul sărbătorii oltene de la Reșița. Au cântat din primul minut, laitmotivul fiind „am fost în B, suntem în A…”, împingându-i de la spate pe Pleșan și colegii săi spre prima ligă. Balint schimbă față de jocul câștigat cu Târgu Mureș. În locul lui Varga, suspendat, este ales Precup, în vreme ce căpitanul Pleșan revine în formula de bază, în locul lui Pătrașcu. Întâlnirea debutează precaut, cu cele două tabere studiindu-se minute bine. Inițiativa aparține alb-albaștrilor, în vreme ce gazdele caută să lovească pe contraatac, așa cum o făcuseră cu trei săptămâni în urmă în Bănie. Prima șansă reală de gol vine în minutul 25, când șutul lui Ganea, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, trece milimetric pe lângă poarta lui Zimmermann. În rest, jumătăți de ocazie la ambele porți. În minutele de final ale reprizei, Ljubinkovic se accidentează la un duel cu Szabo și este dus la spital, în locul său fiind introdus Pătrașcu.

Partea secundă începe cu o șansă a Craiovei. Ganea trage în forță, din marginea careului, dar Zimmermann reține. Și în actul secund, ambele tabere pun accent pe defensivă, preferând să închidă culoarele, așa că ocaziile de gol sunt rare. În minutul 66, Pleșan este aproape de gol, dar lovitura sa de cap trece puțin peste poartă. Cu un sfert de oră înainte de final, Izvoranu deschide scorul, reluând perfect cu capul lovitura de colț executată de Precup. Liga 1 se vede! Avantajul Universității durează doar 5 minute, Breșneni egalând după o pătrundere în careul craiovean, urmată de un șut din 3 metri. Până la final, alb-albaștrii au apărat bine punctul care-i duce în A. Așadar, scor final: 1-1 și Universitatea este în prima ligă.

METALUL REȘIȚA – UNIVERSITATEA CRAIOVA 1-1
Au marcat: Breșneni 79 / Izvoranu 74

Stadion: Mircea Chivu, spectatori: 1.000

Metalul: Zimmermann – Crețu, I. Popescu, Tătaru (75 Nogo), Stoica – Breșneni, O. Vasile, Enciu (83 Mureșan), Szabo (76 Vădrariu), Vaștag – Neagoe.  Antrenor: Daniel Oprița

Universitatea: Brac – Ljubinkovic (43 Pătrașcu), Patriche, Izvoranu, Velcovici – Ganea (77 Kitanovski), Vandelannoite, Pleșan, Precup – Ivan, Curelea (86 Valskis). Antrenor: Gabi Balint

Arbitri: Cojocaru Adrian (Galați) – Constantinescu Andrei (București), Cerei Alexandru (Cluj Napoca).
Observatori: Malac Romeo (Timișoara), Sajtos Laszlo (Sibiu)

Sursa: CS U Craiova

Mihai Andries 31 May. 2014, 18:47 Campionat
Pe aceeași temă