Săgeata, blocată pe terenul celor de la Berceni. Fără Dragnea pe bancă, ilfovenii au luat patru puncte de la două fruntașe

Mihai Andries 10 Nov. 2014, 00:47 Campionat
Săgeata, blocată pe terenul celor de la Berceni.** Fără Dragnea pe bancă, ilfovenii au luat patru puncte de la două fruntașe

Pentru a doua etapă la rând, ACS Berceni a scurtcircuitat o echipă de pe podiumul seriei I. Dacă runda trecută au contribuit la schimbarea liderului prin egalul alb cu Academica Argeș, în această sâmbătă, ilfovenii s-au întrecut cu gluma și au învins cu 2-1 pe ocupanta locului 3, Săgeata Năvodari, care a coborât o poziție după acest eșec.

Cu secundul Prună și președintele Stana ca interimari după renunțarea la serviciile lui Marin Dragnea, ACS Berceni a început foarte ofensiv meciul contra celor de la Săgeata. Primul șut spre poarta oaspeților a venit în minutul 7 al partidei, de la Alin Nistor, jucător ce avea să deschidă scorul la mijlocul primei reprize (’23), după o centrare a lui Cosmin Mihai, venită din partea stângă a atacului gazdelor.

VEZI O GALERIE FOTO DE LA MECIUL ACS BERCENI – SĂ‚GEATA NĂ‚VODARI 2-1

De cealaltă parte, oaspeții, la care Gheorghe Butoiu a fost confirmat ca principal după ce Cătălin Anghel și-a anunțat vineri oficial despărțirea de Săgeata, și-au creat abia în minutul 35 o fază mai periculoasă. Brazilianul Eloy a șutat puternic de la 17 metri,  portarul Andreescu reușind să scoată mingea în corner. Prima repriză s-a încheiat cu echipa oaspete în atac, Srdic (’45) fiind la un pas de a egala după ce a trimis cu capul puțin pe lângă poarta Berceniului.

Muzac a ratat un penalty

Ambele echipe au mutat la pauză în ofensivă, gazdele cu brazilianul Orlando în locul lui Nistor, oaspeții cu Cristi Ganea în locul lui Marius Chițu, dar oaspeții au fost mai periculoși în debutul reprizei, când au avut golul de 1-1 pe tavă.. Era minutul 54, când Eloy a fost faultat în careu de Cosmin Sandu, iar centralul a dictat lovitură de la 11 metri. Căpitanul oaspeților, experimentatul Muzac, și-a asumat răspunderea pentru executarea penaltyului, însă a reluat dezamăgitor, trăgând mult peste poartă.

Brazilianul Orlando, debut cu gol sub culorile Berceniului

După acest moment cheie al meciului, ambele echipe au mizat pe cartea ofensivei și au încercat să profite de eventualele greșeli și spații libere din defensiva adversă. Șansa a fost de partea gazdelor, care au speculat o astfel de oportunitatea în minutul 64. Sosit de câteva zile la Berceni, Orlando da Costa, fost până în vară în Liga 1 la Concordia Chiajna, a răsplătit încrederea acordată cu golul de 2-0. După o centrare venită din partea stângă de la același Cosmin Mihai, mingea a fost bâlbâită de fundașii centrali ai Săgeții, iar sud-americanul și-a trecut numele pe tabela de marcaj.

Eloy, iertat de eliminare, după un fault dur

Cu moralul ridicat după cele două reușite, ilfovenii au trecut la conducerea jocului, Săgeata Năvodari amenințând în puține rânduri poarta adversă. A venit apoi minutul 84, în care spiritele s-au încins atât pe teren, cât și în tribună, după ce Eloy l-a faultat dur pe nou-intratul Alin Pătrașcu. Jucătorii echipei gazdă au cerut cartonaș roșu pentru brazilian, însă centralul l-a sancționat doar cu cartonaș galben, spre nemulțumirea suporterilor aflați în tribună.

Emoții pe final, după un gol cu șansă al oaspeților

Tabela nu rămas la 2-0 pentru că în minutul 86, Srdic a tras puternic de la 18 metri, iar mingea a fost scăpată în poartă de Andreescu. În ciuda atacurilor disperate din finalul partidei, Săgeata Năvodari nu a izbutit să egaleze, partida terminându-se cu victoria la limită a ilfovenilor.

După acest succes, Berceniul a mai urcat un loc în clasament, până pe 8, în timp ce Săgeata a ieșit de pe podium pentru prima dată de la startul campionatului.

ACS BERCENI                   2
SĂ‚GEATA NĂ‚VODARI     1

Al. Nistor ”24, Orlando ”64 / Srdic ”87

Andreescu – Ciuică (B. Mărunțelu ”63), C. Sandu, Cioranu, C. Mihai – E. Nicu, Pădurețu (cpt.), G. Ghinea, Cr. Ionescu – Al. Marin (Al. Pătrașcu ”82), Al. Nistor (Orlando ”46)
Rezerve neutilizate: Raț – R. Iovan, V. Ștefan, Al. Roman
Antrenor: Ion Prună

Albuț – Cârjă, R. Damian, I. Ursu, Bruno (Guerra ”73) – D. Stana, Muzac (cpt.), Cervera – Eloy, Srdic, M. Chițu (Cr. Ganea ”46)
Rezerve neutilizate: Ormenișan – Ed. Năstase, Vagner, Dunjic, Vieru
Antrenor: Gheorghe Butoiu

Stadion: Comunal (Berceni); Spectatori:100; Arbitru: Marian Barbu (Făgăraș); Asistenți: Bogdan Ioan Dragoș (Făgăraș) și Dan Lucian Ilieș (Brașov); Jucătorul meciului: Orlando Da Costa

Articol scris de Alexandru ASAN
Foto: IlfovSport

Mihai Andries 10 Nov. 2014, 00:47 Campionat
Pe aceeași temă