Sabău a găsit motive pentru pasul greșit al Universității cu CS Balotești: „Aici cred că s-a făcut diferența”. Clujenii au ratat o nouă șansă să se apropie de locurile promovabile

Marius ANGHEL 26 Nov. 2018, 12:50 Campionat

„U” Cluj a ratat șansa de a profita de pașii greșiți făcuți de Chindia și Petrolul pentru a se apropia și mai mult de locurile promovabile direct, după ce duminică a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul de pe teren propriu cu CS Balotești, echipă aflată pe loc retrogradabil.

„Șepcile roșii” au făcut al doilea pas greșit pe Cluj Arena în acest sezon, după ce a mai terminat la egalitate și meciul cu Daco Getica (1-1). Cu 35 de puncte acumulate după 18 etape, „U” se situează pe locul 6, la patru puncte în spatele primelor două clasate, Chindia și Sportul Snagov.

Egala Universității în meciul de duminică a reușit să ia puncte din meciurile din deplasare desfășurate în acest sezon doar cu UTA, pe care a învins-o cu 2-0 la Arad, și cu „U”, cu care a remizat, scor 0-0. În rest, în celelalte opt jocuri disputate „afară”, Baloteștiul a pierdut și a reușit să marcheze câte un gol în doar trei dintre aceste meciuri.

„A fost un meci mai greu decât ne-am fi așteptat. Probabil că băieții noștri au tratat adversarul puțin superficial, din cauza locului ocupat în clasament și nu au fost suficient de conectați la importanța partidei. Aici cred că s-a făcut diferența. Fie a existat o preluare în plus, fie s-a încercat prea mult din punct de vedere individual, iar apoi am intrat în criză de timp, n-am avut luciditate, n-am reușit să ne creăm ocazii clare și să câștigăm. Am riscat, pentru că atunci când ataci și ești precipitat, riști să pierzi mingea, ceea ce s-a și întâmplat: Baloteștiul a plecat pe contraatac și a fost cât pe ce să înscrie”, a spus, după meci, manager sportiv al Universității, Ioan Ovidiu Sabău.

Pentru „U”, acesta a fost al doilea joc consecutiv în care nu a reușit să marcheze și să ia doar un punct, după 0-0 și cu Sportul Snagov, runda trecută. Sabău nu e îngrijorat. „Apreciez ritmul susținut și ambiția jucătorilor, dar, pe de altă parte, astăzi le-a lipsit luciditatea și claritatea în joc. Nu mă îngrijorează faptul că este al doilea meci consecutiv în care nu marcăm. Am făcut-o de multe ori în partidele precedente, însă pe viitor vom încerca să avem mintea mai limpede și să găsim cele mai bune soluții”, a mai spus Ioan Ovidiu Sabău, care a avut gânduri și pentru mijlocașul George Florescu, cel care în ziua meciului și-a pierdut tată. „Ne pare rău pentru pierderea suferită de George Florescu. Suntem alături de el și ne dorim să treacă peste aceste momente extrem de dificile”.

Pentru „U” Cluj urmează două meciuri în această săptămână. Miercuri, de la ora 14:00, joacă în deplasare la Târgu Jiu cu Pandurii, iar duminică, de la ora 11:00, joacă la București, cu Metaloglobus.

Foto: Silviu Cristea (Universitatea Cluj)

Marius ANGHEL 26 Nov. 2018, 12:50 Campionat
Pe aceeași temă