S-au dus Săgeată spre Liga I

Marius ANGHEL 31 May. 2013, 14:09 Campionat

Un singur punct i-ar fi fost de ajuns Săgeții în jocul de ieri, cu Dunărea, pentru a accede în Liga I, însă constănțenii au rezolvat problema repede, prin reușita lui Tigoianu (8). În rest s-a jucat doar cu gândul la petrecerea care s-a declanșat odată cu ultimul fluier al arbitrului. Istoria nou-promovatei este una de pomină.

Pe siteul oficial este trecut ca dată de naștere anul 1960, atunci când echipa a apărut în comuna tulceană Stejaru. Practic, Săgeata există de abia din 2010, atunci când s-a mutat din Tulcea la Năvodari. Un an mai târziu, Săgeata a jucat baraj de promovare în Liga I, dar a pierdut cu 2-0 la general în fața Voinței Sibiu. „Nu ne vom face de râs în Liga I. Meciurile de acasă le vom juca la Galați sau la Constanța până ce ne vom reface stadionul”, a declarat primarul Năvodariului, Nicolae Matei.

Peste 1.500 de spectatori au aplaudat performanța echipei, care reprezintă un oraș cu 40.000 de locuitori, la final, șampania curgând în valuri pentru a sărbători victoria. În turul campionatului, Săgeata va juca la Constanța sau la Galați până la terminarea lucrărilor de la Stadionul „Flacăra” din Năvodari.

SĂ‚GEATA NĂ‚VODARI
DUNĂ‚REA GALAȚI
1-0

Tigoianu ”8

Viciu – I. Filip, Sg. Bar, Fl. Popa (cpt.), Anițoiu – Diaby (Șicu ”85), V. Apostol (Bold ”90), Vezan (Coconașu ”88), Ologu – D. Zaharia, Tigoianu
Antrenor: Mihai Guliu
Eliminare: Ologu (45)

Olaru – L. Radu, B. Panait, Șomodean, Al. Cristea – S. Cucu (cpt.), Negoescu – D. Cristescu (Moroșanu ”57), Asanache, Chipirliu (A. Grosu ”61) – I. Enache (Comșa ”85)
Antrenor: Octavian Grigore
Eliminare: Șomodean (45)

Vâlcea a fost arbitru în seria a II-a

Lupta s-a încheiat și în seria a II-a. Victoria celor de la CSM Râmnicu Vâlcea în derby-ul județean cu Damila Măciuca, scor 1-0, le-a trimis matematic în Liga I pe Corona Brașov și ACS Poli Timișoara. Golul lui Lungu (90) a spulberat orice speranță a celor de la Măciuca și a declanșat fiesta la Brașov și Timișoara.

Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 31 May. 2013, 14:09 Campionat
Pe aceeași temă