S-au ajutat reciproc la debut!

Marius ANGHEL 06 Oct. 2013, 15:24 Campionat

Dacă jocul n-a suferit prea mari transformări, la CS U Craiova s-a schimbat norocul o dată cu înlocuirea antrenorului. „Am obținut o victorie muncită, dar norocoasă” recunoștea după meci Ovidiu Stângă, mulțumit totuși de debutul său cu succes pe banca alb-albaștrilor.

Avea dreptate, fiindcă la pauză „Oli” n-a condus doar pentru că Feier și-a cam onorat numele într-o situație în care l-a avut la cherem pe portarul Brac, dar l-a luat la țintă din 6 metri. Nicio ocazie nu au avut gazdele în prima repriză, câștigată doar la posesie în fața unui adversar organizat și reactiv.

Lipsit de Pleșan și Izvoranu, suspendați după debutul încins de la Târgu Mureș, Stângă a mizat din start pe alte achiziții de marcă, Ferfelea și Curelea, iar primul avea să-i aducă și victoria. Asta deși tot oaspeții au fost mai periculoși în startul părții secunde, printr-o lovitură liberă a lui Zsiga, scoasă de Brac. Imediat, craiovenii au luat atitudine și, pe rând, Oprița, Ganea și Dragu și Curelea puteau deschide scorul. Acest lucru s-a întâmplat abia cu un sfert de oră înainte de final, când Ferfelea făcea ferfeniță defensiva sătmăreană și șuta în colțul lung al lui Șuta.

Chiar dacă fizic nu sunt la parametrii ideali și acest lucru s-a simțit de multe ori pe parcursul meciului de debut, Ferfelea și Curelea au fost păstrați în teren până spre final, Stângă având parte de feed-back-ul așteptat.

„Cu experiența și valoarea lor, cei doi sunt un plus pentru echipă” și-a păstrat și după meci Stângă discursul de la prezentarea foștilor jucători ai Sportului.

Următorul obiectiv al antrenorului este să bată echipa „prietenului Marțian”, iar Curelea și Ferfelea se gândesc deja să aducă din nou Craiova în Liga I. „Important nu a fost golul, ci victoria, la fel cum la final este important să promovăm, iar cu Pleșan și Izvoranu ne va fi mai ușor să facem acest lucru. La Craiova sunt oameni care se pricep la fotbal și îi așteptăm în număr mare la stadion, fiindcă le putem oferi momente frumoase în viitor” a declarat Viorel Ferfelea, cel care a adus prima victorie în campionat pentru CS Universitatea.

Curelea i-a completat declarația optimistă: „Victoria aceasta ne va aduce mai multă încredere și trebuie să legăm succesele. N-am jucat extraordinar, dar dăm totul pe teren, pentru că orașul Craiova merită o echipă în Liga I”.

Antrenorul oaspeților, Tibi Csik, a convenit și el că jucătorii de valoare ai Craiovei au decis un meci pe care echipa sa îl putea termina măcar la egalitate.

Universitatea Craiova – Olimpia Satu Mare 1-0
Ferfelea 75
Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 1.000.

Brac – Cârjă, Ljubinkovic, Pătrașcu, Stancu – Ganea, Ad. Ionescu, Ferfelea (81 Precup) – Dragu, Curelea (87 Voinea), Oprița (72 Sin). Antrenor: Ovidiu Stângă.

Șuta – D. Muntean, Bălău, C. Ene, Iuhas – Gavrilescu (80 Molnar), Villand, Schwarzkopf, Zsiga – Kinczel (78 Roatiș), Feier (65 P. Dragoș). Antrenor Tiberiu Csik.

Cartonașe galbene: Stancu, Ionescu, Ljubinkovic / Iuhas, Muntean

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto: Florin CEAUȘU

Marius ANGHEL 06 Oct. 2013, 15:24 Campionat
Pe aceeași temă