S-a împlinit visul lui Sarcină: Viitorul Pandurii a ajuns, în sfârșit, la Târgu Jiu. „Da, este adevărat”, au fost cam singurele cuvinte ale președintelui

Începând cu etapa din week-end, Viitorul Pandurii Târgu Jiu nu va mai juca pe stadionul „Municipal” din Drobeta Turnu Severin, unde s-a mutat în această vară și disputa meciurile într-o atmosferă dezolantă, cu doar 50 de spectatori în tribune. Sâmbătă, de la ora 11:00, echipa susținută din umbră de Nicolae Sarcină (foto text, în stânga) își va face debutul pe noua arenă din Târgu Jiu, în jocul cu Dunărea Călărași, contând pentru etapa a 16-a din Liga a 2-a. Acesta este și marele vis al lui Sarcină, care întotdeauna și-a dorit să-și după echipa să joace la Târgu Jiu. Afaceristul este fan al echipei Pandurii, pe care n-a putut însă să o preia.

Stadionul Municipal din Târgu Jiu, care a costat aproape 30 de milioane de euro, a fost inaugurat în urmă cu două săptămâni, cu prilejul meciului Pandurii – Universitatea Cluj (0-1). În tribune au fost 8.000 de spectatori, dintr-un maxim total de 12.500 locuri, cât este capacitatea arenei.

Sâmbăta trecută, și „FC U” Craiova a debutat pe noua arenă din orașul lui Brâncuși, în partida cu Progresul Pecica (0-0), contând pentru etapa a 11-a Ligii a 3-a. Doar 2.000 de spectatori au fost prezenți în tribune.

„Da, este adevărat, vom juca la Târgu Jiu. Noi preferăm să vorbim mai puțin și să ne preocupăm de fotbal”, s-a rezumat să spună președintele Alin Zgripcea, răspunzând, în același timp, și la întrebarea reporterului Liga2.ProSport.ro vis-a-vis de motivul pentru care echipa sa nu a remis niciun comunicat în acest sens.

Imediat după aceste cuvinte smulse parcă cu forcepsul, Zgripcea s-a scuzat, spunând ca este la notar pentru întocmirea unor acte și ca va reveni cu un telefon, cât de curând. Până la ora publicării acestui articol, nu a făcut-o!

10.000 de lei/partidă costă închirierea arenei din Târgu Jiu. Pandurii spune că ei trebuie să-și dea acordul

În ședinta Consiliului Local Târgu Jiu s-a stabilit ca entitățile sportive interesate să joace pe noul stadion vor trebui să achite 10.000 de lei/partidă, la care se vor mai adăuga 1.000 de lei/oră, în cazul în care meciul se va desfășura în nocturnă.

De de altă parte, oficialii „originalei” Pandurii au remis un comunicat, săptămâna trecută, prin care au spus că ei sunt cei care trebuie să-și dea acordul dacă o echipă vrea să folosească gazonul Municipalului din Târgu Jiu

„Închirierea Stadionului Municipal din Târgu Jiu, de către Primăria Târgu Jiu, către alte entități sportive, fără acordul Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, este ilegală și abuzivă, având în vedere prevederile contractului de comodat nr. 1628 / 26.04.2005, care a reintrat în vigoare odată cu predarea investiției către Direcția de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu Jiu, contract care fusese suspendat din anul 2014, conform Hotărârii Consiliului Local de suspendare a Contractului de Comodat pe perioada derulării investiției. De asemenea,  Stadionul Municipal a fost omologat de FRF pe baza Contractului de Comodat semnat între  club și Primăria Târgu Jiu.
Precizăm faptul că Pandurii Lignitul Târgu Jiu este club aflat în insolvență și orice lipsire de fonduri, prin închirierea fără acordul clubului a bazei sportive, afectează angajații, jucătorii și creditorii clubului.
Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu a înștiințat astăzi Direcția de Patrimoniu și Primăria Târgu Jiu că este de acord cu închirierea Stadionului Municipal și pentru alte entități sportive care plătesc către club chirie pentru folosirea acestuia.
Menționăm că invesițiile pe care le-a realizat clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu, până în anul 2013, în Stadionul Municipal se ridică la peste 8 milioane de euro, reușindu-se în urma acestor investiții ca, în anul 2013 stadionul să fie omologat de către UEFA pentru meciuri de cupe europene, și să se dispute pe terenul de la Târgu Jiu meciuri din preliminariile UEFA Europa League.
Facem precizarea că suprafața de joc a terenului care este utilizat acum, în incinta Stadionului Municipal, a fost investiția clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, care a construit, de asemenea, și o pistă de atletism sintetică și vestiarele Stadionului Municipal. Acestea nu au făcut parte din investiția făcută de CNI și Primăria Târgu Jiu, fiind bunuri proprietate a clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu care, conform contractului de comodat, vor intra gratuit în proprietatea Primăriei Târgu Jiu, după expirarea contractului. În anul 2014, clubul a predat către Primăria Târgu Jiu, în baza unui proces verbal, toate bunurile în care a investit, conform anexei la Contractul de Comodat. Precizăm de asemenea că existau bunuri care nu fuseseră amortizate, fiind construite în anul 2013, Primăria Târgu Jiu obligându-se ca amortizarea investițiilor realizate de către club să se realizeze după recepționarea investiției de la CNI”
, se arată în comunicatul de la panduriics.ro.

Pandurii, „FC U” Craiova și Viitorul Pandurii pe noul stadion din Târgu Jiu

Viitorul Pandurii, fosta ACS Energecticianul, fostă ACS Șirineasa, mutată de la Șirineasa la Petroșani, apoi la Drobeta Turnu Severin și acum se pregătește să meargă la Târgu Jiu, nu are site oficial și nu-și informează fanii cu privire la noutățile din cadrul clubului prin intermediul vreunei alte surse oficiale de socializare.

Rămâne de văzut câți spectatori vor fi prezenți sâmbătă la meciul cu Dunărea Călărași. Noroc că Liga2.ro, dar și site-ul federației în care anunță delegările arbitrilor, frf-cca.ro, au anunțat că meciul se joacă la Târgu Jiu, fiindcă, astfel, publicul se prezenta tot la Severin. Impropriu spus publicul, fiindcă echipa Viitorul Pandurii juca cu cel mult de 50 spectatori în tribună. A jucat chiar și cu 34, numărați.

Alte informații despre Viitorul Pandurii nu va putem prezenta, din cauza lipsei de comunicare de la club. Totuși, antrenorul Cristian Lupuț a răspuns mereu, cu amabilitate, la întrebările reporterului Liga2.ro, dar doar referitor la cele legate strict de lotul de jucători.

„Ne-am dori să jucăm și la Târgu Jiu, pe noul stadion, dar asta e treaba conducerii. Noi trebuie să ne vedem de treabă. Probabil, vom juca și noi acolo. Nu știu când. Oricum, am început să ne simțim bine și la Severin, dar ne-ar plăcea să jucăm și la Târgu Jiu. E un stadion superb. Am putea juca două echipe acolo, ca la Milano și alte orașele din Italia”, spunea Lupuț, la conferința de presă de după meciul cu Metaloblobus București (1-0), ultimul jucat, se pare, la Severin de echipa sa.

După 14 meciuri jucate în 15 etape, Viitorul Pandurii Târgu Jiu ocupă locul 7 în Liga 2, cu 21 de puncte, la fel câte au și Rapid și Petrolul.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă