Rusu, pe gazon după 8 luni de zile: „Au fost momente când credeam că nu o să mai joc la un anumit nivel”

Marius ANGHEL 06 Apr. 2015, 18:49 Campionat
Rusu, pe gazon după 8 luni de zile:**

Pe 30 august, după numai 30 de minute din Șoimii Pâncota – CSM Râmnicu Vâlcea, din cadrul primei runde a stagiunii 2014-2015, Adrian Rusu părăsea terenul accidentat la genunchiul piciorului drept. Verdictul medicilor a fost crunt: ruptură de ligamente, menisc și cartilagiu, drept pentru care fotbalistul de 30 de ani intra într-o perioadă dificilă a carierei sale. A urmat, bineînțeles, intervenția chirurgicală și lungul proces de recuperare.

Sâmbătă, la Caransebeș, fundașul a evoluat din nou într-un meci oficial și a făcut-o bine, din moment ce echipa sa nu a luat gol și a obținut primul rezultat pozitiv din ultimele șase runde. „Îi mulțumesc lui Dumnezeu și familiei mele, care a fost mereu alături de mine. Fără suportul lor nu cred că aș fi răzbit, a fost o perioadă groaznică pe care doar un sportiv profesionist care trece prin așa ceva o poate înțelege. Au fost și momente în etapele de recuperare când credeam că nu o să mai joc la un anumit nivel, dar am strâns din dinți, iar rezultatul este revenirea mea într-un meci de Liga a 2-a. Nu sunt eu cel care trebuie să judece evoluția mea, cred, însă, că mi-am ajutat cât am putut echipa într-o deplasare grea și într-un moment important al sezonului. Acest punct ne dă moral, încredere pentru meciurile ce urmează, iar cel de la Oradea e chiar foarte important în cheia salvării de la retrogradare”, spune fostul fotbalist al celor de la UTA, Rapid, FC Brașov sau Pandurii Târgu Jiu.

Considerând că Șoimii Pâncota a fost puțin dezavantajată de programul din play-out, în sensul în care a debutat cu două deplasări, Rusu crede că în cazul unui nou rezultat bun sâmbăta viitoare obiectivul se poate îndeplini. „Am demonstrat că se poate, ne-am comportat ca o familie la Caransebeș. Am fost unul pentru toți și toți pentru unul, am muncit în egală msăură pentru acest punct. Pornind de aici, mergem la victorie la Oradea. Va fi greu, dar avem atuurile noastre pentru un rezultat bun”, a adăugat Rusu, care a făcut pereche în centrul defensivei „alb-negrilor” cu Lengyel, iar ivorianul Traore a rămas pentru prima oară pe bancă de când a venit la Pâncota.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 06 Apr. 2015, 18:49 Campionat
Pe aceeași temă