Rus vrea o victorie în derby-ul cu ASU Poli, însă nu-i dorește rivalei retrogradarea: „Ar fi păcat ca Timișoara să rămânem iar fără o echipă de tradiție în Liga a 2-a”

Marius ANGHEL 03 May. 2019, 14:04 Campionat
Rus vrea o victorie în derby-ul cu ASU Poli, însă nu-i dorește rivalei retrogradarea:**

Pentru Ciprian Rus, meciul de sâmbătă cu ASU Politehnica va fi primul derby al Vestului jucat pe teren propriu. Căpitanul UTA-ei a înscris în tur, în victoria cu 3-1 a arădenilor pe „Dan Păltinișanu” și își dorește o nouă evoluție bună împotriva rivalei.

Utist convins, actualul golgheter al „roș-albilor” are la activ mai multe dispute cu Poli din postura fanului din peluză și știe exact cât de importantă ar fi o nouă victorie contra marilor rivali. „Am asistat la foarte multe derby-uri, atât la Arad, cât și la Timișoara, iar anul trecut am jucat în sfârșit primul meu derby, mă bucur că l-am și câștigat. Clar, este cel mai important meci, pe care toată suflarea utistă și noi, jucătorii, îl așteptăm cu bucurie și determinare. Ei nu au avut și un parcurs prea grozav în ultimele meciuri și presiunea va fi pe ei, au nevoie de puncte pentru a se salva. În schimb, noi avem presiunea derby-ului, nu a clasamentului, și oricum trebuie să câștigăm. Și, se știe, la astfel de meciuri nu contează pe ce loc ești, e clar că determinarea și ambiția își vor pune amprenta pe joc. În tur, am făcut un meci foarte bun pe terenul lor, ne-am întors cu trei puncte, sper ca și sâmbătă să fie la fel. În duelurile cu echipele din Timișoara în acest sezon, doar cu Ripensia am pierdut puncte, avem un avantaj moral, dar, repet, atitudinea și determinarea sunt mai importante că oricând în acest meci. Ca arădean ai o dorință în plus când joci cu o echipă din Timișoara, indiferent cu care. Mă bucur că marchez, se pare că anul acesta mi-a priit și echipa are nevoie de golurile mele, de prestațiile mele bune”, a spus, citat de Sport Arad, Rus înaintea disputei de sâmbătă.

UTA a primit o gură de oxigen din punct de vedere financiar odată cu achitarea clauzei de 100.000 de euro de către FCSB pentru debutul lui Dennis Man la echipa națională. O parte din bani au fost folosiți pentru achitarea unor restanțe față de jucători înaintea Sărbătorilor de Paști. „Este important că ne-au intrat o parte din salarii și suntem aproape la zi cu toate. Dar, oricum noi am înțeles de la început că nu depinde doar de conducerea clubului ziua în care suntem plătiți. S-au făcut eforturi și până la urmă s-au dat bani, chiar dacă ei nu au venit de la Primărie. Ne-au picat foarte bine înainte de Sărbători”, mai susține „vârful” arădenilor.

„Este meciul suporterilor, trebuie să arătăm atitudine și respect față de ei”

Căpitanul lui ASU Poli, Ioan Mera, va absenta la derby, fiind suspendat. „Lipsește Mera la Poli, un jucător foarte important, parcă e și golgheterul lor. Este o pierdere importantă, dar în astfel de meciuri te autodepășești, nu contează cine joacă”, mai consideră Rus.

Partida are o însemnătate aparte pentru suporterii arădeni, iar Ciprian Rus e convins că și jucătorii sosiți la echipă în această iarnă sunt conștienți de importanța unui UTA-Poli. „De multe ori, indiferent de parcursul echipei, suporterii cereau să câștigăm cu Timișoara ca să spălăm evoluțiile mai puțin bune. Știu că suporterii noștri vor fi peste ai lor, am fost peste ei și acum doi ani la ei acasă. Este meciul suporterilor, trebuie să arătăm atitudine și respect față de ei. Indiferent de cine joacă pentru UTA, toți știm că meciul cu Timișoara este aparte. De acest meci se vorbește în toată țara, deci e așteptat de toată lumea. Este meciul și din teren și din tribune, cu un public din toată țara prin intermediul televiziunilor”, a mai punctat fotbalistul de 28 de ani.

„Cealaltă Poli ar avea palmaresul, dar, atâta timp cât nu sunt susținuți de suporteri, retrogradarea lor nu ar fi o mare pierdere”

În ciuda rivalității cu ASU Poli, atacantul „roș-albilor” susțiune că nu și-ar dori ca „alb-violeții” să retrogradeze la finalul stagiunii. „Eu vă spun sincer că mi-am dorit toată viața ca UTA să bată pe Poli, dar mi-ar părea rău să retrogradeze timișorenii. Sunt echipe fără tradiție care promovează chiar și în Liga 1, au meritul lor pentru rezultate, dar ar fi păcat să retrogradeze Timișoara și să rămânem iar fără o echipă de tradiție în Liga a 2-a. Știu că cealaltă Poli ar avea palmaresul, dar, atâta timp cât nu sunt susținuți de suporteri, retrogradarea lor nu ar fi o mare pierdere”, a încheiat Rus, care a participat la promovările UTA-ei din ligile patru și trei, dar în vara lui 2016 a părăsit clubul pentru a juca în Liga 1, cu ASA Târgu Mureș, iar apoi la Pandurii Târgu Jiu și Dunărea Călărași, în eșalonul secund.

Cu 17 reușite stagionale, Ciprian Rus se situează pe locul 3 în clasamentul golgheterilor ligii a doua, după un alt arădean, Cristian Gavra („U” Cluj) și Valentin Buhăcianu (Aerostar Bacău). Ambii au ajuns deja la cota 20.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 03 May. 2019, 14:04 Campionat
Pe aceeași temă