Roșu, fair-play după meciul de la Timișoara, însă încă încrezător: „Nu mi-e frică, vom lupta și vom vedea cine e cel mai bun”. Cum a comentat Popa conflictul cu utistul

Marius ANGHEL 13 Jun. 2017, 15:08 Campionat

UTA Bătrâna Doamnă a fost depășită clar de ACS Poli cel puțin în prima repriză a meciului tur al barajului. Timișorenii au înscris de două ori, prin Pedro Henrique (21′) și Gabriel Cânu (25′), și au ratat de alte câteva ori mari situații de a înscrie, diferența de două goluri fiind mult prea blândă cu realitatea de pe teren. Și la începutul repriza secundă arădenii au tremurat serios, însă au reușit să revină în joc prin golul lui Sorin Strătilă (52′). Eliminarea lui George Neagu (65′) a mai echilibrat forțele pe teren, însă jucătorii lui Ionuț Popa au mai irosit încă o fază bună de a se desprinde pe tabela de marcaj. În prelungiri, Bocșan a trimis în transversală din 5 metri, iar, imediat, Cânu a expediat cu capul direct în brațele portarului.

Pe parcursul jocului, spre finalul primei reprize, antrenorul Laurențiu Roșu, deranjat clar de jocul elevilor săi, a avut o ieșire nervoasă și a aruncat pe jos tot ce a găsit în apropierea sa. După meci, Roșu a fost la fel de irascibil, în special după ce a avut mai multe discuții cu rivalul Ionuț Popa.

În fața camerelor TV, Roșu a fost echilibrat și a recunoscut superioritatea timișorenilor, însă anunță că nu îi e frică de retur. „Timișoara e echipa favorită a barajului, s-a văzut în prima repriză. Am intrat foarte timorați. În repriza secundă am reușit să evoluăm cu acel curaj necesar într-un asemenea meci. Asta am și transmis la pauză, să jucăm, că nu avem nimic de pierdut, nu trebuie să ne fie frică de Timișoara. Probabil că i-am respectat prea mult. Chiar dacă am înțeles că a fost offside la golul doi, nu comentez nimic legat de arbitraj, trebuie să ne vedem de joc. Nu putem intra în alte aspecte. Mai avem 90 de minute, la noi acasă, unde chiar dacă domnul Ionuț Popa m-a amenințat că o să ne dea șapte, o să vedem ce se întâmplă. Nu mi-e frică, vom lupta și vom vedea cine e cel mai bun”, a comentat Laurențiu Roșu.

Referitor la scandalul cu Ionuț Popa pe culoarul ce duce către vestiare, Roșu a spus: „Eu m-am enervat după meci că nu m-a respectat, eu dădeam interviu și el făcea scandal acolo”.

Popa: „Nu m-am certat cu Roșu, ci eu mă certam cu un conducător de la noi”

În schimb, antrenorul echipei ACS Poli a spus că ținta reproșurilor sale nu a fost Laurențiu Roșu, chiar dacă toată țara a văzut că cel în fața căruia se umfla în piept era tehnicianul UTA-ei. „Nu m-am certat cu Roșu, ci eu mă certam cu un conducător de la noi, fiindcă nu a fost recuzat centralul Găman. Atunci, Laurențiu s-a băgat, că să-l respectăm pe arbitru. Îl respectăm, ce să mai… Am luat un gol dintr-un fault văzut numai de Găman, fazele noastre nu le vede, ca și la meciul cu Târgu Jiu. Eliminarea lui George Neagu este absolut ridicolă, am vorbit cu observatorul și a spus că va nota în raport. Problema mare e că nu am dat gol, poate a fost ghinion, poate lipsa de concentrare. A venit eliminarea și jocul s-a echilibrat, ei au avut om în plus, dar nu și-au creat ocazii mari acolo. Mergem să câștigăm și la Șiria. A fost o diferență mare între noi și ei. Nu meritau șapte azi? Manea l-a lovit pe Popovici cu cotul și trebuia să fie roșu. Indiferent cine va arbitra în retur, trebuie să mergem să câștigăm”, a declarat Popa.

Meciul retur dintre UTA și ACS Poli are loc joi, 15 iunie, la Șiria, pe stadionul „Otto Greffner”.

Marius ANGHEL 13 Jun. 2017, 15:08 Campionat
Pe aceeași temă