Roșu, decisiv pentru Brăila și cu CS Balotești! Mijlocașul reprofilat atacant a înscris toate cele patru goluri ale Daciei Unirea în acest an

Marius ANGHEL 13 Mar. 2017, 11:45 Campionat

Dacia Unirea a obținut, sâmbătă, în etapa a 24-a a Ligii 2, un singur punct pe teren propriu în partida cu CS Balotești, însă egalul, cu toate că echipei gazdă nu i s-a acordat un penalty, a fost unul echitabil după aspectul jocului. Costel Roșu a fost din nou decisiv pentru formația brăileană. Mijlocașul transformat în atacant a ajuns la al patrulea gol în trei partide, el fiind singurul marcator al echipei lui Pânzaru în meciurile oficiale din 2017.

CS Balotești a ratat prima ocazie de gol, în minutul 11, când Valentin Andrei nu a reușit să fructifice o centrare a lui Gojnea. Replica gazdelor a venit imediat, însă Cosmin Neagu a obținut doar un corner în duelul său din careul oaspeților cu adversarul direct. În minutul 21, lansat pe dreapta de Costel Roșu, Iosofache a șutat la colțul scurt, însă portarul Fulga a deviat mingea, cu piciorul, în corner. Faza s-a repetat în minutul 29, dar de data aceasta cu Roșu în rol principal. Din nou, Fulga a fost la post. Nica a șutat din unghi, pe spate, în minutul 31, dar mingea a căzut pe bara transversală. Două minute mai târziu, Gojnea și-a încercat șansa, numai că mingea a ocolit ținta. Iosofache (34) l-a blocat in extremis pe Gojnea, iar la ultima fază a primei reprize Herea i-a pasat lui Gojnea, acesta a șutat din careu la colțul scurt, însă Popa a reușit să rețină, în doi timpi, astfel că după primele 45 de minute tabela nu s-a modificat.

Două goluri în șapte minute

Repriza a doua a început cu câte o ocazie de fiecare parte, însă nici Pușcașu și nici Valentin Andrei nu au reușit să înscrie. Pușcașu a irosit apoi o ocazie rarisimă de a marca, în minutul 58. Două minute mai tărziu, Mirescu l-a faultat în suprafața de pedeapsă pe Roșu, iar centralul în loc să arate punctul cu var i-a acordat cartonaș galben brăileanului.

CS Balotești a deschis scorul în minutul 64 prin Eugen Nica, însă gazdele au egalat după doar șapte minute prin Costel Roșu, care a trimis mingea, de la 4 metri în plasa porții apărate de Fulga, după o pasă foarte bună a lui Cosmin Neagu. Același Neagu a centrat, în minutul 75, în fața porții oaspeților, însă Mădălin Calu nu a reușit să-l învingă pe Fulga. În prelungirile reprizei a doua, Olenic a șutat înșelător, însă Fulga a fost la post și partida s-a încheiat la egalitate, 1-1.

În etapa următoare Dacia Unirea va sta, apoi va evolua, tot pe Municipal, în compania echipei Chindia Târgoviște. De partea cealaltă, CS Balotești va evolua pe teren propriu cu Metalul Reșița într-o confruntare între ultimele două echipe clasate în Liga 2.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA – CS BALOTEȘTI     1-1
C. Roșu 71′ / Eug. Nica 64′

Alb. Popa – Iosofache (Ed. Oprea 87′), Moglan, Ghiocel (cpt.), Stănciulescu – Olenic, P. Ioan (Calu 65′) – Roșoagă (D. Oprea 79′), Pușcașu, C. Neagu – C. Roșu
Rezerve neutilizate: Olaru – L. Ivan, Rz. Adăscăliței, Necoară
Antrenor: Alin Pânzaru

Fulga – C-tin. Dedu, Flămânzeanu, Marciuc, Mirescu – Val. Andrei (M. Neagu 77′), Cl. Herea, N. Ion (cpt.), A. Gojnea – Eug. Nica (Andr. Răuță 81′), P. Ioniță (Dobra 79′)
Rezerve neutilizate: Iordan – N. Filip,  Rontea, G. Ivan
Antrenor: Augustin Călin

Stadion: Municipal (Brăila); Arbitru: Cătălin Marian Pană (București); Asistenți: Marian Truță (Băbeni) și Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea).

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Lucian Crestez Photography

Marius ANGHEL 13 Mar. 2017, 11:45 Campionat
Pe aceeași temă