Romulus Buia, după ce a fost îndepărtat de la Fotbal Comuna Recea: „Cum să o refuz pe Poli?”. „Figo din Banat” e tentat să preia echipa timișoreană rămasă fără antrenor

Anda DELIU, Marius ANGHEL 05 Nov. 2019, 19:01 Campionat
Romulus Buia, după ce a fost îndepărtat de la Fotbal Comuna Recea:**

Idol al galeriei alb-violete pe vremea când Poli avea o unică și indubitabilă identitate, Romulus Buia (49 de ani) a rămas fără echipă. ASU Politehnica își caută antrenor, iar planetele s-ar putea „alinia”, mai ales că „Figo din Banat” a mai fost ofertat de club în trecut. Contactat de Liga2.ro, Buia a spus, sincer, că ar veni la Timișoara să antreneze, dar din iarnă, nu acum. Cât despre situația sa cu Fotbal Comuna Recea, club din Liga 3 pe care l-a antrenat încă din 2015, deocamdată, fostul atacant nu și-a reziliat contractul, deși la echipa de seniori a venit deja alt antrenor începând cu etapa din weekendul trecut.

Practic, problemele au apărut la Fotbal Comuna Recea după înfrângerea cu 1-0 de la Bistrița, cu Unu Fotbal Club Gloria, din data de 26 octombrie, în etapa a 10-a a Ligii 3. „Am aflat și eu din presă că am fost demis. Deocamdată, nu am rezolvat actele, eu mai am contract. Ei au pus deja alt antrenor. M-a sunat cineva din club și mi-a zis să nu mai vin la antrenamente, că vine alt antrenor. Eu eram în obiectiv, am în contract menținerea în Liga 3. Eram la două puncte de lider”, a precizat Romulus Buia despre înlocuirea sa cu Ciprian Danciu.

Buia ar accepta să o preia pe ASU Poli, dar din iarnă

Recea este o comună periurbană lipită practic de Baia Mare, orașul natal al lui Romulus Buia, în care și domiciliază. Antrenorul a declarat că ar veni la ASU Polli, dar din iarnă. „Cum să o refuz pe Poli? Nu m-a sunat nimeni acum. Ultima dată m-au sunat acum ceva vreme. A cerut primarul (n.r. – din Recea) 200.000 de euro, dar, bine, el nu se pricepe. Nu aveam așa o clauză în contract. Dar m-a rugat primarul să rămân și am rămas. Acum mai sunt câteva etape, aș veni din iarnă, să-mi rezolv și eu problemele aici”, a mai spus Buia.

Managerul sportiv al ASU Poli, Marius Cociu, a declarat săptămâna trecută pentru Liga2.ro că clubul nu se va pripi să aducă alt antrenor, ci decizia va fi bine cântărită.

În vârstă de 49 de ani, Buia a debutat la seniori, ca fotbalist, la Minerul Cavnic. A trecut, apoi, pe la Minaur Baia Mare, Germinal Beerschot (Belgia), Universitatea Craiova, Sportul Studențesc, Progresul Șomcuța Mare, Rocar București, Dinamo, Gloria Bistrița, Poli Timișoara (în perioada 2003-2005), Pandurii Târgu Jiu, Minerul Valea Copcii, Fortuna Covaci și FC Chișoda, în campionatul județean din Timiș. A mai antrenat la FC Maramureș, echipă unde și-a și încheiat cariera, înainte să o preia pe Recea. La echipa națională a României are două selecții.

Cu Fotbal Comuna Recea, Romulus Buia s-a luptat la promovare în ultimele două sezoane. Campionatul trecut a terminat pe locul 2 în Seria 5, sub FK Csikszereda, iar acum două campionate s-a situat tot pe 2, în spatele celor de la „U” Cluj.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 05 Nov. 2019, 19:01 Campionat
Pe aceeași temă