Ripensia, revenire cu succes acasă. „Dubla” lui Mediop îi îndepărtează pe timișoreni de „nisipurile mișcătoare” și îl readuce pe prima treaptă a golgheterilor

Marius ANGHEL 12 Mar. 2018, 10:52 Campionat

Ripensia s-a impus cu scorul de 2-1 în meciul important de clasament cu Dacia Unirea Brăila, după golurile marcate de Ndiaye Mediop din penalty și din acțiune. De altfel, senegalezul a revenit pe prima treaptă în clasamentul golgheterilor Ligii 2. Este un rezultat favorabil pentru ripensiști, la primul meci al primăverii pe teren propriu, și o înfrângere dureroasă pentru brăileni, care se afundă și mai mult în zona „nisipurilor mișcătoare”.

Meciul de duminică, din Ciarda Roșie, a început cu un mare plus pentru gazde. Călin Toma a bătut foarte bine o lovitură liberă, dar portarul Botaș a reușit să o respingă în corner. Jocul curajos al roș-galbenilor s-a lăsat cu gol în minutul 7. La o fază pornită din centrarea lui Bădăuță spre colegul din atac, Mediop, care a tras perfect în poartă, din careu. A fost apoi rândul lui Apro să bată bine o lovitură liberă, respinsă de Botaș de la rădăcina barei.

Trebuie spus că, din minutul 10, Brăila a trebuit să îl înlocuiască pe accidentatul Bucur cu Ciucureanu. Ulterior, Ripensia a căzut inexplicabil și raportul de forțe s-a modificat.

Gazdele au cedat inițiativa și Brăila i-a taxat cu gol

Ripensia a mai avut o execuție ratată de Bădăuță în minutul 21, după care a și luat gol. În minutul 26, Vitan i-a centrat de pe stânga lui Banyoi, iar tânărul atacant a marcat din câțiva metri, pentru 1-1. La scurt timp, Ripensia l-a pierdut pe portarul Dalin Munteanu, care a căzut foarte rău la o ieșire, fără să fie vorba de o fază foarte periculoasă. În locul său a intrat Mario Contra, debutant. Goalkeeperul a parat o acțiune a lui Vitan, după care Țăranu a avut un șut peste poartă. Gazdele au avut tot un șut peste poartă, al lui Adi Ungureanu. Ciucureanu i-a pus probleme lui Contra, salvat de apărare, iar repriza s-a terminat cu un șut peste poartă al lui Anghelina, în minutele de prelungire.

Mediop a ajuns la 16 goluri marcate după penalty-ul din repriza a doua

Ripensia s-a chinuit și în debutul reprizei secunde. Mediop a avut o minge care nu a prins spațiul porții. Experimentatul Anghelina a încercat și el să atace, dar nu a prins spațiul porții. În minutul 67, Vitan l-a lovit pe Adi Popa, care a ajuns mai repede la o minge. Denis Hadiner a dictat penalty, iar Mediop a tras bine, în stânga portarului, pentru 2-1.

Jocul s-a stins pe final, când doar Anghelina a mai avut o minge care s-a dus puțin pe lângă vinclu, în minutul 81. La final, Niță, care mai avea un galben, a protestat la adresa lui Haidiner și a văzut astfel cartonașul roșu.

RIPENSIA TIMIȘOARA – DACIA UNIREA BRĂ‚ILA    2-1
Ndiaye Mediop 7′, 69′ – pen. / Andrei Banyoi 26′

D. Munteanu (M. Contra 32′) – Bocșan, Burdeț, Apro (Țugui 66′) – Ad. Popa (cpt.), Mînecan (Stoi 86′), Zurbagiu, C. Toma – Ad. Ungureanu – Mediop, Bădăuță
Rezerve neutilizate: – M. Toma, Laur. Tudor, Dumiter, Golda
Antrenor: Paul Codrea

Botaș – Gab. Niță, Țăranu, Hamza, Al. Nicola – Anghelina, Stănciulescu (cpt.)(Dushkaj 84′) – A. Manea, Ol. Bucur (Ciucureanu 12′), Vitan (Cubleșan 70′) – Banyoi
Rezerve neutilizate: Bg. Olaru – Gîț, Coteț, S. Sima
Antrenor: Alin Pânzaru
Eliminat: Gabriel Niță – după fluierul final, pentru cumul de cartonașe galbene

Stadion: Ciarda Roșie (Timișoara – Timiș); Arbitru: Denis Haidiner (Hunedoara); Asistenți: Ovidiu Timar (Marghita) și Casian Băla (Arad).

Ripensia rămâne pe locul 11, cu 29 de puncte, într-un clasament ce o mai include pe ASA Târgu Mureș. Brăila rămâne pe locul 19, cu 18 puncte. Etapa viitoare, Ripensia va avea deplasare la FC Argeș, iar echipa lui Alin Pânzaru va sta, deoarece avea meci cu ardelenii de la ASA.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: fb Ripensia Timișoara

Marius ANGHEL 12 Mar. 2018, 10:52 Campionat
Pe aceeași temă