Ripensia merge încrezătoare la Târgu Jiu, unde Pandurii n-a pierdut în acest sezon. „Suntem și noi pe un trend ascendent și am consolidat anumite relații de joc”

Marius ANGHEL 21 Sep. 2018, 15:16 Campionat
Ripensia merge încrezătoare la Târgu Jiu, unde Pandurii n-a pierdut în acest sezon.**

Cei de la Ripensia Timișoara vor să iasă din a doua jumătate a clasamentului după etapa a 8-a și își propun o victorie pe terenul celor de la Pandurii, la Târgu Jiu. Va fi însă o provocare, deoarece meciul de sâmbătă, de la ora 11:00, se joacă pe sinteticul de lângă noul stadion care se construiește, iar gorjenii sunt într-o formă bună. De asemenea, roș-galbenii au absenți importanți.

Deocamdată, pe bancă e tot directorul sportiv Radu Suciu, care nu deține licența de antrenor cerută la nivelul ligii secunde. Suciu a punctat că Pandurii au avantajul omogenității. „Pregătim meciul ca pe unul obișnuit, pentru că, așa cum se prezintă acum situația în Liga a 2-a, orice partidă e deschisă oricărui rezultat, indiferent cine joacă. Asta chiar dacă deja se întrevede un așa-zis pluton fruntaș, însă, el nu este consolidat, nici ca poziție în clasament, nici ca joc. Noi vom întâlni o echipă care se află în partea superioară a clasamentului și care a înregistrat rezultate foarte bune în acest sezon. Este o echipă care are marele atu al omogenității, findcă a pierdut relativ puțin jucători. Se merge pe nucleul de anul trecut, atât în ceea ce privește banca tehnică, cât și jucătorii. Beneficiază de fotbaliști tehnici, așa cum Pandurii a tot propus în ultimii ani”, a punctat Radu Suciu.

Au făcut antrenamente pe sintetic

Ripensiștii s-au pregătit pe un teren sintetic săptămâna aceasta, pentru a se acomoda pentru meci. Miercuri au jucat un meci cu CNPT, terminat la egalitate, scor 1-1, pe o astfel de suprafață. Călin Toma a înscris pentru ripensiști, iar Goța pentru CNPT.

„Așadar, va fi un joc dificil atât din aceste considerente, cât și din cauza faptului că vom juca pe o suprafață sintetică. În această săptămână, noi am încercat să ne obișnuim și cu acest tip de suprafață, astfel că vom merge la Târgu Jiu pentru a obține un rezultat bun. Suntem și noi pe un trend ascendent și am consolidat anumite relații de joc. Moralul este bun și trebuie să profităm de acest lucru. Trebuie să facem un joc bun, dar dacă jucăm cum trebuie, vin și rezultatele”, a mai spus Suciu.

Vestiarul este încrezător, deși lipsesc titulari importanți

Portarul Ștefan Dobre este convocat la naționala U18 și, pe lângă el, vor lipsi și jucători de câmp. Bogdan Străuț este suspendat, iar Adrian Ungureanu este accidentat.

Atacantul Andrei Dumiter a punctat că echipa vrea o revanșă. „Anul trecut am obținut o remiză la Târgu Jiu, dar sper că de această dată vom câștiga. Pandurii e o echipă bună, dar eu am încredere în formația noastră și cred că vom obține toate cele trei puncte. Pregătim acest meci la fel ca pe oricare altul, cu o mentalitate de învingători”, a precizat Dumiter.

Și Alin Burdeț se așteaptă la un meci greu, dar e optimist. „Ne așteaptă un meci foarte greu, pe un teren sintetic. Ne așteaptă o echipă foarte bună, care a făcut în ultimele partide jocuri foarte bune. Dar, noi trebuie să pregătim meciul foarte bine și să-l câștigăm. Mergem la Târgu Jiu să luăm puncte”, a spus Burdeț.

Înaintea desfășurării etapei a 8-a, Ripensia este pe locul 12, cu 8 puncte. Pandurii ocupă locul 6, cu 14 puncte, și e neînvinsă pe teren propriu în acest sezon, în trei meciuri obținând două victorii și un egal.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 21 Sep. 2018, 15:16 Campionat
Pe aceeași temă