Ripensia începe cu dreptul al doilea sezon de ligă secundă. Timișorenii au câștigat la Brăila în fața unui adversar care a irosit un penalty. Chinezul Lu, gol la debut pentru Dacia Unirea

Anda DELIU, Marius ANGHEL 04 Aug. 2018, 16:46 Campionat

Ripensia Timișoara s-a impus cu 2-1 pe terenul celor de la Dacia Unirea Brăila, în prima etapă a noului sezon al Ligii 2, după golurile marcate de doi jucători Under 21, George Monea și Andrei Dumiter. Brăilenii puteau prelua conducerea după ce au avut penalty după egalarea obținută de chinezul Yuefeng Lu, dar portarul de 17 ani Ștefan Dobre a scos lovitura de la 11 metri. Cu Mihai Lemnaru convocat la lot, Cătălin Bădăuță suspendat și Mansour accidentat, roș-galbenii au avut doar cinci rezerve, dar au scos-o până la urmă la capăt.

Prima repriză a fost una cu ocazii timide. Brăila a început cu un șut pe lângă poarta lui Vitan, pentru ca apoi să aibă o șansă importantă. Roland Stănescu a lobat balonul, dar Ștefan Dobre a scos de la rădăcina barei. A fost apoi rândul Ripensiei să aibă ocazii. Apărarea gazdelor a respins în corner un șut al lui Marian Anghelina, iar după executarea loviturii de colț, Ungureanu, bine plasat în centrul careului, a reluat puțin peste transversală.

Timișorenii au intrat cu avantaj la pauză după „bară-gol”

Adrian Ungureanu a irosit o altă ocazie importantă în a doua jumătate a primei reprize. Mijlocașul se afla în centrul careului când a primit o centrare de la Călin Toma, dar a trimis razant pe lângă bara laterală. În minutul 40 însă, Ripensia a reușit să bage mingea în poartă. Ungureanu i-a centrat lui George Monea, jucător împrumutat de la Hermannstadt. Tânărul mijlocaș a trimis cu capul din dreptul punctului de la 11 metri, iar mingea a ricoșat din bara din dreapta portarului în plasă.

Gol anulat oaspeților. Gafa portarului și egalarea

Ripensia a introdus mingea în poartă și în minutul 52, prin Apro, dar golul a fost anulat pentru offside. Vârsta lui Ștefan Dobre, portar împrumutat de la Centrul Național de Pregătire, s-a făcut simțită la o fază la care Roland Stănescu i-a furat mingea, dar alt fundaș U21, Alin Burdeț, a scos salvator de pe linia porții. În minutul 67, Brăila a egalat. Vitan i-a centrat lui Yuefeng Lu, care a marcat din 10 metri, la rădăcina barei, pentru 1-1. Singurul jucător chinez din fotbalul românesc a înscris astfel la debutul la Dacia Unirea.

Asaltul ofensiv al oaspeților le-a adus victoria

Dacia Unirea a avut penalty în minutul 71, dar Dobre și-a „spălat păcatele” și a scos cu piciorul șutul lui Liviu Gheorghe. Ripensia a plusat ofensiv. La aceeași fază, Pleșa a respins șutul lui Cluci, iar portarul Avram, reluarea lui Toma. Andrei Dumiter a șutat peste bara transversală în minutul 81, iar peste cinci minute a ratat și a și marcat. Prima dată, a trimis în bara laterală o centrare a lui Ungureanu, dar a venit tot el și a reluat în „ațe” din 8 metri.

Astfel, Ripensia începe noul sezon cu trei puncte obținute în deplasare. Timișorenii au tot o deplasare săptămâna viitoare, la Luceafărul Oradea. Brăila va merge în Banat, la ACS Poli.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA – RIPENSIA TIMIȘOARA   1-2
Yuefeng Lu 67′ / George Monea 40′, Andrei Dumiter 86′

R. Avram (cpt.) – G. Niță, N. Ichim, Hamza, Hîmpea – Lu, Calu (Coteț 61′) – Pleșa (Liv. Gheorghe 46), Maxin, Vitan (Mucuță 68′) – Rol. Stănescu
Rezerve: Ghiton – D. Stancu, Rz. Țapu, Sil. Robu
Antrenor: Gheorghe Barbu

Șt. Dobre – Ad. Popa, Burdeț, Apro, C. Toma (cpt.) – Stoi, Anghelina – G. Monea, Zaluschi (Cluci 58), Ad. Ungureanu – Dumiter
Rezerve: Păruraru – M. Toma, , Barica, Vlădia
Antrenor: Ciprian Urican

Stadion: Municipal (Brăila); Arbitru: Omar Cristian Dumitrică (Craiova); Asistenți: Ionuț Marius Bobe (Videle) și Doru Zamfir (Slatina).

 

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 04 Aug. 2018, 16:46 Campionat
Pe aceeași temă