Ripensia iese învingătoare din derby-ul cu ASU Politehnica, însă în huiduielile galeriei alb-violeților. Asistență slabă, fotbal așa și așa, trageri de timp pe final

Anda DELIU, Marius ANGHEL 14 Oct. 2018, 21:15 Campionat

Ripensia și-a adjudecat cu 1-0 derby-ul cu ASU Politehnica, duminică seară, în etapa a 12-a a Ligii 2, și s-a răzbunat pentru eliminarea din Cupa României. Alexandru Popovici, jucătorul venit de la ACS Poli, a marcat unicul gol care a dus la 6-2 pentru alb-violeți la raportul meciurilor directe. Elevii lui Cosmin Petruescu au alergat în gol după egalare, fără succes. Pe final, galeria a huiduit căderea lui Anghelina și ieșirea cu încetinitorul a lui Mansour, care a și fost eliminat.

Într-o asistență sub cea a confruntării directe din Cupa României, de aproximativ 800 de spectatori, meciul a început foarte anost. Au fost niște prime 20 de minute de-a dreptul plictisitoare, parcă și echipele așteptau suporterii rămași acasă să vadă meciul naționalei cu Serbia. Ripensia a pus însă o presiune mai mare, deoarece alb-violeții încercau să atace cu șuturi foarte imprecise. Dumiter nu a fost pe fază la o centrare în fața porții, a lui Popa, iar Popovici nu a putut profita de o eroare a lui Coadă. În minutul 31 însă, Alexandru Popovici a marcat, după o pasă de la Dumiter. Atacantul a scăpat de la 40 de metri, l-a fentat pe Murariu, ieșit greșit, și-a făcut mingea în stânga și a marcat.

Murariu, tot nesigur, dar la fel a fost și Mansour

La patru minute de la încasarea golului, Murariu a comis-o din nou. După un corner de pe dreapta, a respins mingea înalt, iar apoi a scăpat-o. Mansour se afla în poziție ideală, dar a trimis, incredibil, pe lângă poartă. Pe finalul reprizei, ripenștii nu au mai fost periculoși. Politehnica a avut singura ei ocazie mare. Vidrăsan a trimis neașteptat din lateral stânga, dar Păduraru a boxat bine în față. Deși în zona unde a mers mingea era o aglomerație de jucători, portarul s-a întins și l-a blocat bine pe Bozian.

Alb-violeții au alergat degeaba după egalare

Elevii lui Cosmin Petruescu au încercat să egaleze, dar fără succes. Tânărul Coadă a recuperat un balon și a șutat curajos de la 22 de metri, dar nu l-a putut învinge pe Păduraru. Nici roș-galbenii nu s-au lăsat, iar Mansour a trimis puțin pe lângă poartă un șut din 20 de metri, după ce l-a întors cum a vrut pe Nicolescu. Și Zaluschi a încercat să ia unele faze pe cont propriu, dar fără succes. În minutul 76, ASU a ajuns în sfârșit în careul ripensiștilor, dar Velici a tras în blocaj, iar șutul lui Bănică a fost deviat.

Trageri de timp pe final

Cu Politehnica alergând după egalare, tot Ripensia putea marca pe contraatac. Călin Toma a trimis pe sus, la Dumiter, care a reluat însă peste poartă. Finalul nu le-a făcut cinste ripensiștilor. Mai întâi, Anghelina a căzut ca secerat. Ulterior, Mansour a luat al doilea galben și eliminarea pentru că mergea ca un melc la schimbare, prilej pentru galerie să huiduie copios.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – RIPENSIA TIMIȘOARA   0-1
Alexandru Popovici 31′

Murariu – Nicolescu, Coadă (Bănică 63′), Scutaru (cpt.), Cherecheș – A. Ignea, Vidrăsan – Bedea, Bozian, I. Plămadă (Miholca 78′) – Velici
Rezerve neutilizate: D. Munteanu – Bilia, Poparadu, Szasz, Dr. Cojocaru
Antrenor: Cosmin Petruescu

Păduraru – Ad. Popa, M. Toma, Țiereanu, C. Toma (cpt.) – Burdeț, Apro – Al. Popovici (Zaluschi 72′), Anghelina, Dumiter (Monea 90+3′) – M. Gueye
Rezerve neutilizate: Iul. Rădulescu – Stoi, Takenori, Cluci, Bădăuță
Director sportiv: Radu Suciu
Eliminat: Mansour Gueye 89′ (cumul e cartonașe galbene)

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara); Spectatori: 800; Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Andrei Nicolae Chițoiu (Timișoara).

După această etapă a 12-a ASU Poli rămâne cu 17 puncte și se află pe locul 11. Ripensia face 12 puncte și urcă pe poziția a 14-a. Joi, roș-galbenii joacă pe teren propriu, de la ora 19:00, cu „U” Cluj, în timp ce alb-violeții o întâlnesc sâmbătă dimineață, de la ora 11:00, pe stadionul Electrica, pe marea rivală ACS Poli.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 14 Oct. 2018, 21:15 Campionat
Pe aceeași temă