Ripensia a urcat un loc, Bacăul a rămas fără „aer” după victoria timișorenilor cu golul jucătorului aflat la echipă încă din Liga a 6-a

Anda DELIU, Marius ANGHEL 05 May. 2019, 08:20 Campionat
  • Semnele de întrebare în clasament s-au mai limpezit după victoria cu 1-0 obținută de Ripensia pe „Dan Păltinișanu”, sâmbătă, împotriva celor de la Aerostar Bacău, care par să nu mai poată ieși din zona locurilor retrogradabile.
  • Roș-galbenii au reușit să urce pe locul 8, peste UTA, fapt pentru care au și cântat de bucurie la vestiar, în timp ce Aerostar are o viață tot mai complicată și se teme tot mai mult de retrogradare.
  • Totul, după ce Adrian Popa, multă vreme căpitanul Ripensiei, prezent la club din Liga a 6-a, a marcat golul victoriei în minutul 88.

 

Roș-galbenii lui Pelici au controlat autoritar prima repriză, una în care Bacăul nu a avut decât o singură ocazie pe final. Asaltul a început cu Zaluschi, al cărui șut a reușit să-l respingă Udeanu. Hecsko a avut o reluare cu capul pe lângă poartă, iar același Udeanu, în minutul 18, a scos de sub transversală o reluare cu capul, de data aceasta a lui Zaluschi. Portarul Bacăului efectiv și-a ținut echipa în viață, deoarece a scos de la rădăcina barei și un șut al lui Popovici. Timișorenii au cerut henț la Alin Mutu, în careu, dar nu s-a dictat nimic și, chiar înainte de pauză, Buhăcianu a trimis puțin pe lângă poartă, la singura ocazie a moldovenilor.

Adi Popa „scapă turma”

Ocaziile Ripensiei nu au mai fost atât de periculoase în repriza secundă. Popovici a trimis un balon pe lângă poartă, iar Dumiter a tras în Udeanu. Moldovenii au avut și ei două șanse finalizate. Mai întâi, Ciocâlteu a tras în plasa laterală, iar Horia Ilie a centrat prin spatele porții, deși putea profita de ieșirea lui Horațiu Moldovan.

Alex Pelici a fost nevoit să facă două schimbări din cauza problemelor medicale ale lui Stoi și Hecsko. Chiar și așa, în minutul 88, a venit și golul. Mansour a tras la poartă, iar fundașul Alin Mutu a deviat nefericit, pentru apariția lui Adrian Popa, care a îndeplinit o simplă formalitate din 6 metri.

RIPENSIA TIMIȘOARA – AEROSTAR BACĂ‚U   1-0
Adrian Popa 88′

H. Moldovan – Ad. Popa, Hecsko (Apro 81′), Tînc, C. Toma (cpt.) – Stoi (Anghelina 46′), Burdeț – Al. Popovici, Zaluschi, Dumiter – Oct. Drăghici (Mansour 64′)
Rezerve neutilizate: Păduraru – Dobie, Chera, C-tin. Stoica
Antrenor: Alexandru Pelici

Udeanu – Mihălăchioae, Mutu, Vișinar, Carabela – Tăbăcariu, I. Chirilă – H. Ilie, Ciocâlteu, Vraciu (cpt.) – Buhăcianu (Al. Pop 78′)
Rezerve: Potcoavă – Bg. Ardei, Al. Ichim, D. Drugă, Rz. Adăscăliței, Bobîrnac
Antrenor: Florin Bratu

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara – Timiș); Spectatori: 100; Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare); Asistenți: Răzvan Constantin Nistoran (Reșița) și Marian Truță (Băbeni – Vâlcea).

Cu acest rezultat, Ripensia a urcat pe locul 8, cu 45 de puncte. Etapa viitoare, va juca pe terenul lui FC Argeș. Aerostar Bacă rămâne pe locul 17, retrogradabil, cu 32 de puncte, iar etapa următoare primește vizita echipei clasate sub ea, ACS Poli.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Ripensia Timișoara

Anda DELIU, Marius ANGHEL 05 May. 2019, 08:20 Campionat
Pe aceeași temă