Revirimentul Forestei s-a produs cu Florentin Petre pe banca tehnică. După un început dezastruos de campionat, sucevenii au reușit să încheie onorabil prima parte a sezonului

Marius ANGHEL 16 Dec. 2017, 15:19 Campionat

În condițiile în care salvarea Forestei a venit peste noapte, echipa aflându-se practic în faliment la startul campionatului, locul 17 ocupat de gruparea suceveană după disputarea a 21 de etape, la egalitate de puncte, 20, cu formațiile Metaloglobus București și CS Balotești, clasate puțin mai sus, poate fi considerat unul decent. Mai ales că „galben-verzii” s-au prezentat la jocuri în prima parte a turului cu echipa de juniori Under 17 a clubului, ajungând ca după cinci etape să aibă golaveraj 1-39, fără să cucerească niciun punct.

Pentru suceveni, campionatul a început cu adevărat abia în runda a 6-a, odată cu remiza de pe Areni, 1-1 cu Metaloglobus, sărbătorită de fani ca o mare victorie. Venirea pe bancă a portughezilor Nuno Pedro și Sergio Silva nu a adus revirimentul scontat, Foresta trecându-și în cont în următoarele șapte etape doar șase puncte, din duelurile de pe teren propriu cu CS Mioveni și CS Balotești, fără să reușească să scape de „lanterna roșie”.

Abia din runda a 14-a, odată cu numirea ca antrenor a lui Florentin Petre, echipa suceveană a început să conteze cu adevărat în campionat. Cu el la timonă, Foresta a izbutit în opt etape să adune nu mai puțin de 13 puncte și să anuleze practic distanța față de poziția a 15-a, ultima care asigură menținerea în Liga a 2-a la finalul sezonului.

Din punct de vedere al golaverajului, sucevenii stau cel mai prost dintre toate cele 20 de competitoare, însă, la acest capitol, trebuie ținut cont de ceea ce s-a întâmplat în prima parte a sezonului de toamnă, când Foresta a folosit o echipă experimentală, doar cu juniori.

Chiar dacă a treia revenire a lui Marius Matei a fost privită cu neîncredere de o parte însemnată a fanilor suceveni, trebuie spus că înregimentarea acestuia la jumătatea turului s-a dovedit de bun augur, devenind rapid principala gură de tun a Forestei. În 11 apariții pe gazon în tricoul galben-verde a înscris nu mai puțin de 8 goluri, fiind liderul echipei la acest capitol. Următoarele locuri în ierarhia marcatorilor grupării sucevene sunt ocupate de Wilhem Renquin, cu 5 reușite, Andrei Cerlincă (3), Khalid Chalabi, Alessandro Masella, Cătălin Cosmin Coroamă, Vlad Stănescu și Charles Acolatse, cu câte un gol.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 16 Dec. 2017, 15:19 Campionat
Pe aceeași temă