Revenire de senzație în fața viceliderei

21 Nov. 2011, 14:03 Campionat

Șase etape plus o repriză. Atât a avut de așteptat FCM Bacău pentru a obține din nou o victorie în campionatul ligii secunde. Așteptarea a meritat însă din plin. În ciuda unui arbitraj ostil ce-i persecuta încă de la începutul sezonului și a unui viitor incert, „galben-albaștrii” s-au impus sâmbătă, pe un frig pătrunzător, cu 2-1 împotriva Săgetii Năvodari, în penultima rundă a turului. Conduși cu 1-0 la pauză, băcăuanii au transformat repriza secundă într-un adevărat bumerang, care a pus la pământ vice-lidera Seriei I.

Uite mingea care scoate limba!

Partida de pe „Municipal” a început cum nu se poate mai prost pentru FCM Bacău. După doar un sfert de joc, oaspeții aveau deja 1-0 pe tabela. Un gol venit de nicăieri. Fostul stelist Dorel Zaharia a trimis o juma’ de șut de la peste 35 de metri, iar restul l-a făcut Stamatin. Portarul băcăuan s-a aruncat pe burtă, ca-n filmele cu Charlot, suficient cât să fie depășit de balonul care s-a maimuțărit la rândul său, lovind pământul înainte de a intra în plasă.

Curiliuc, pe urmele lui Usain Bolt

Golul primit n-a îngropat FCM-ul. Dimpotrivă, gazdele au dat dovadă de tărie de caracter, controlându-și nervii și jocul. Și-au întețit atacurile, simțind că Săgeata este mai tare în clasament și în CV-uri decât pe teren. În minutul 19, Curiliuc a fost blocat in-extremis de Vaștag, după un slalom de senzație, de peste 60 de metri, pentru ca la faza imediat următoare, căpitanul Gabi Boghian să șuteze elegant din intoarcere, pe lângă bara din dreapta a porții lui Gordin.

La pauză, Ghiță Poenaru a mutat inspirat, introducându-l pe Hurdubei în locul lui Doboș, însă prima lovitură pentru formația oaspete a venit din… fundul grădinii. Chiar în minutul 46! Urcat în atac la un corner, stoperul Lozneanu a dat „copy-paste” după golul marcat săptămâna trecută, contra Victoriei Brănești și a reluat imparabil din apropiere un balon centrat de inepuizabilul Fane Apostol și deviat în prealabil cu capul de Curiliuc.

Hop și așa, Goșa!

La 1-1, pe teren n-a mai existat decât o echipă: cea a gazdelor. Băcăuanii au trecut și peste greșelile de arbitraj (un gol anulat și o lovitură de la 16 metri refuzată pentru un henț clar), dar și peste un adversar în derivă. Degringolada oaspeților a atins apogeul cu prilejul autogolului din min. 74 care a tranșat disputa. La o pasă filtrantă a lui Hurdubei, Curiliuc a șutat în Gordin, iar balonul respins de acesta l-a lovit în cap pe Gosa, ricoșând în poartă. Pe final, Hurdubei a fost la un pas de 3-1, însă l-a luat la țintă pe portarul advers. Sau poate că a făcut economie, păstrând golul pentru meciul de la Galați, din ultima etapă.

FCM Bacău – Săgeata Năvodari 2-1 (0-1)

Stadion: „Municipal”. Spectatori: aproximativ 150. Au înscris: Lozneanu (46), Goșa (74, autogol), respectiv D. Zaharia (15). Șuturi la poartă: 8-4 (pe poartă: 5-2).

FCM: Stamatin – Mihălăchioaie, Lozneanu, Ursu (70 Lipovanu), Luncanu – Taban – Curiliuc, Întuneric, St. Apostol, Doboș (46 Hurdubei) – Boghian (62 Vraciu). Antrenor: Gheorghe Poenaru
Săgeata: Gordin – Mișelăricu (68 Petean), Fl. Popa, Goșa, Toșca – N. Crețu, A. Vaștag, V. Apostol, Vezan (70 Ochiroșii) – D. Zaharia, S. Chițu (79 Nanu). Antrenor: Constantin Gache

Cartonașe galbene: Crețu (66), Curiliuc (88), Ochiroșii (89), Fl. Popa (90+1).
Arbitrii: Lucian Rusandu (Sfântu-Gheorghe) – Daniel Hulubei (Vaslui) și Joszef Peter (Sfântu-Gheorghe).

Sursa: Deșteptarea

Foto: Dan DUȚĂ‚

21 Nov. 2011, 14:03 Campionat
Pe aceeași temă