Revanșă perfectă la Otopeni!

02 Oct. 2011, 16:02 Campionat

Mitul invincibilității de pe teren propriu a echipei CS Otopeni nu mai sperie pe nimeni. După ce acum două etape Delta Tulcea întrerupea seria celor 36 de meciuri fără înfrângere a ilfovenilor, ieri, rivala din județ, FC Snagov, i-a administrat a doua înfrângere consecutivă. Victoria trupei lui Laurențiu Reghecampf” este cu atât mai dulce cu cât au reușit să se răzbune după umilința din Cupa României.

Prima repriză a derby-ului ilfovean a fost caracterizată de antrenorul snagovenilor ca fiind una urâtă: „A fost un joc, din punctul meu de vedere, urât, un joc în care dacă echipa noastră avea mai mult curaj putea să câștige din prima repriză”. Cele două echipe au fost mai degrabă preocupate să nu fie surprinse, fotbaliștii FC Snagov-ului să nu mai treacă prin clipele turului IV, atunci când au dominat, dar au pierdut la scor de neprezentare, iar cei ai Otopeniului, presați de poziția din clasament, să nu facă pași greșiți și să ajungă „lanterna roșie”. Primul care și-a pus cu adevărat portarul advers în dificultate a fost căpitanul gazdelor, Florin Manea, care prin execuția sa înșelătoare din lovitură liberă, din minutul 22, a reușit să și deschidă scorul. Avantajul nu s-a păstrat însă mult, deoarece Cristea (27) a egalat ușor cu capul după o centrare a lui Dinu din corner. În rest, doar Manea și Bereșoae au mai dat emoții din faze fixe, primul trimițând milimetric pe lângă stâlpul porții, iar la cel de-al doilea a reținut Râmniceanu din dreptul vinclului.

În cel de-al doilea mitan, gazdele au fost prezente în ofensivă doar în primul minut de la revenirea pe teren. Sin a driblat tot în banda stângă, a centrat în fața porții pentru Anghel, care a șutat în blocaj din 10 metri, chiar dacă portarul era ieșit să-l întâmpine pe juniorul împrumutat de la Viitorul. De partea cealaltă, venirea golul victoriei nu a fost necunoscuta, doar momentul în care acesta urma să pice a mai ținut în tensiune cei aproximativ 150 de suporteri prezenți la stadion. Bereșoae a fost pasator perfect pentru Cristea în două rânduri, 52 și 67, de fiecare dată atacantul luându-l la țintă pe Râmniceanu.

Echilibrul din teren s-a rupt de tot atunci când Reghecampf a decis să-l introducă în teren pe Alex. Înlocuitor pentru defensivul Udrea, brazilianul a creat superioritate în banda stângă, acolo unde Perde și Odoroabă au fost doar simple jaloane. La început a reușit să scoată doar lovituri libere în apropierea careului, cea mai aproape de gol fiind a lui Dinu (68), ca într-un final să-l amețească pe Odoroabă și să fie faultat în careu (78) sub privirile lui Porumbacu, mut, în spatele porții, de neputința propriilor jucători. Același Dinu (79) a executat perfect și a înscris cu un lob pe centrul porții. Până la reușită, Iancu (72) luase la țintă bara cu o lovitură cu capul, iar Cristea (73) a fost blocat din postura de unu-la-unu de Râmniceanu.

Cum scorul le-a dat și mai multă încredere, fotbaliștii echipei snagovene au fost în alte câteva rânduri aproape de gol. Șutul lui Dinu (83) a fost respins în bară și corner, iar Alex (84) nu l-a putut învinge pe goalkeeper la colțul scurt. Doar eliminarea lui Mihai Dumitru (85), pentru al doilea galben, după ce a împiedicat pornirea unui contraatac a mai liniștit spiritele la oaspeți, însă prea târziu pentru gazde, care în ultimele minute au asaltat degeaba poarta lui Baruch în încercarea de a egala.

CS Otopeni – FC Snagov 1-2
Fl. Manea (22) / Cr. Cristea (27), V. Dinu II (79 – pen.)

Râmniceanu – Odoroabă, Perde, Iuhas, G. Ghiță – C. Ursu, Mug. Dedu, Cr. Nicolae, R. Lupu (18 Sin) – Fl. Manea (cpt.), Fl. Anghel (59 M. Ene)
Antrenor: Tudorel Dumitru

Baruch – M. Dumitru, Zeciu, D. Bratu, M. Florea – L. Filip – Bereșoae, Joabe (31 Ad. Udrea, 59 Alex), R. Iancu – V. Dinu II (cpt.), Cr. Cristea (86 F. Drăgan)
Antrenor: Laurențiu Reghecampf
Eliminare: M. Dumitru (85 – 2 galbene)

Articol și foto de Marius ANGHEL

02 Oct. 2011, 16:02 Campionat
Pe aceeași temă