Revanșa lui Codin! Fostul atacant al vâlcenilor a înscris golul victoriei băimărenilor chiar în Zăvoi

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 12 Nov. 2015, 10:44 Campionat
Revanșa lui Codin!** Fostul atacant al vâlcenilor a înscris golul victoriei băimărenilor chiar în Zăvoi

CSM Râmnicu Vâlcea a suferit, miercuri, primul eșec pe teren propriu din acest sezon, 1-2 în Zăvoi cu FCM Baia Mare, în etapa a 13-a a Seriei a II-a a Ligii 2.

Jocul din Zăvoi a fost unul foarte echilibrat, cu puține faze de poartă, golurile venind doar în urma unor faze fixe. Maramureșenii au deschis scorul în minutul 12, când Balaure a centrat din lovitură liberă, apărarea vâlceană a respins modest, până la Deac, care, singur în 10 metri, lateral dreapta, a tras plasat la colțul lung, iar Arnăutu a deviat decisiv din interiorul careului mic. În minutul 24, fundașul oaspeților, Hodor a respins cu mâna o centarare, arbitrul Mladinovici a dictat penalty și golgheterul vâlcenilor, Staicu a bătut impecabil, pentru 1-1. De altfel, Staicu nu a ratat niciun penalty în decursul carierei sale. Oaspeții puteau reveni în avantaj în minutul 41, dar Păcurar a tras peste poartă, din poziție foarte bună. În prelungirile primei părți, Neagoe a bătut direct spre poartă un corner și mingea a lovit transversala porții lui Ormenișan.

Baia Mare a avut și ea o bară în minutul 63, după un corner la care Fildan a boxat în față și șutul pe jos al lui Balaure, de la 20 de metri, a lovit stâlpul din dreapta al porții vâlcene. Meciul părea să se îndrepte spre un egal perfect echitabil, care nu prea deranja niciuna dintre echipe, însă FCM Baia Mare a dat lovitura în minutul 83, tot după o fază fixă. Oaspeții au avut o lovitură liberă lateral dreapta, centrarea a găsit liberi doi-trei atacanți băimăreni, portarul Fildan nu a ieșit și Codin, intrat pe teren cu 10 minute în urmă, a marcat cu capul golul victoriei. De remarcat că Adrian Codin a jucat ultimii patru ani la Vâlcea, pentru Damila și CSM și acesta a fost primul său gol în campionat pentru noua sa echipă, FCM Baia Mare.

După seria excelentă de zece meciuri fără eșec, CSM a suferit al doilea eșec consecutiv și începe să își facă griji pentru locul de play-off. Cei 1.000 de fani prezenți la meci au vociferat și ei la final, nu atât pentru rezultat, cât în special adresa jocului slab făcut de echipa favorită.

CSM RÂMNICU VÂLCEA    1
FCM BAIA MARE        2

M. Staicu ’26 – pen. / Arnăutu ’11, Codin ’83

Fildan – Tomozei, Cucui, I. Stoica (cpt.), Al. Ionescu (Firțulescu ’73) – Dumitrașcu (Bg. Geantă ’85), A. Neagoe (Aug. Voinea ’77) – Oct. Vasile, Piscanu, Georgescu – M. Staicu
Rezerve neutilizate: D. Geantă – L. Iordache, Cl. Ștefan, I. Marian
Antrenor: Alexandru Pelici

Ormenișan – Bg. Străuț, Sg. Oltean (Fl. Ilie ’46), Hodor (cpt.), R. Lupu – A. Ignea, D. Munteanu – M. Deac (V. Pop ’82), Păcurar, Balaure – Arnăutu (Codin ’74)
Rezerve neutilizate: Bota – C. Sîrbu, Duruș, Urs
Antrenor: Dorin Toma

Stadion: Municipal (Râmnicu Vâlcea); Spectatori: 1.000; Arbitri: Horia Gabriel Mladinovici (București); Asistenți: Gabriel Sabin Stroe (Pitești) și Mihaela Țepușă (București); Jucătorul meciului: Adrian Codin.

Articol scris de Adi Georgescu
Video: TV Vâlcea 1

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 12 Nov. 2015, 10:44 Campionat
Pe aceeași temă