Remiză cu toate ingredientele: eliminări, penalty, goluri și arbitraj contestat. FCM Baia Mare încurcă UTA într-un meci încheiat cu 19 jucători pe teren

Marius ANGHEL 01 May. 2016, 10:23 Campionat

După un parcurs nu tocmai fericit în play-off, FCM Baia Mare a reușit, sâmbătă, să obțină al doilea rezultat pozitiv consecutiv în campionat, un punct în confruntarea de pe teren propriu cu UTA Bâtrâna Doamnă, a doua clasată din Seria a II-a. Penalty, două eliminări, patru goluri și un joc spectaculos, acestea au fost ingredientele jocului desfășurat pe Stadionul „Viorel Mateianu” în etapa a 5-a a play-off-ului.

Începutul meciului a fost dominat de gazde, dar UTA a primit penalty în minutul 18 după ce Bota l-a faultat pe Man, iar Chindriș a fost cel care a deschis scorul. Strătilă a fost eliminat în minutul 36 pentru cumul de cartonașe galbene și a mers la vestiare însoțit de forțele de ordine, deoarece s-a opus deciziei arbitrului. După eliminarea mijlocașului arădenilor, băimărenii au evoluat în superioritate numerică și au reușit să egaleze prin Ilie (45+2) în minutele de prelungire a primei reprize.

Ignea a reușit apoi să aducă FCM-ul în avantaj în minutul 65, însă UTA a revenit destul de repede în meci, cu toate că juca în inferioritate. Arădenii primesc o lovitură liberă în minutul 71, iar Burlă trimite pentru Curtuiuș, acesta marcând pentru 2-2. Echilibrul numeric s-a restabilit între jucători în minutul 72, atunci când arbitrul i-a acordat cartonaș roșu lui Păcurar pentru o intrare dură. În ciuda acestui lucru, băimărenii punctează din nou prin Sîrbu (75), însă golul este anulat pentru offside, iar mai apoi s-au trezit în inferioritate numerică după ce Giurgiu s-a accidentat, iar Dorin Toma nu a mai avut cu cine să-l înlocuiască. FCM a rămas în 9 oameni în ultimele minute de joc, dar oaspeții nu au avut forța să înscrie și meciul s-a terminat egal.

Toma: „Puteam obține mult mai mult”

Antrenorul băimărenilor, Dorin Toma, era mulțumit de rezultatul obținut în această partidă, deși crede că echipa sa putea să câștige toate cele trei puncte. „A fost un meci dificil, exact cum anticipam, dar pe care l-am controlat din toate punctele de vedere de la un capăt la celălalt. Din păcate, s-a stricat puțin jocul pentru acele eliminări. Nu știu, sincer, ce a făcut și Paul Păcurar. Giurgiu are o tăietură la picior, l-a călcat un adversar. Am rămas, din păcate, în 10, după care am rămas în 9 jucători. Deci până la urmă este un rezultat echitabil, dar, după cum arăta jocul, eu zic că puteam obține mult mai mult astăzi. Eu nu comentez arbitrajul. Pe mine mă interesează jocul echipei mele, care a fost un joc, iarăși, foarte bun. Nu mai avem acea presiune care am avut-o până acum. După cum știți și cu depunctarea care am avut-o. Avem un pic de liniște și noi cu aceste sărbători și sperăm să ni se mai rezolve și din probleme, dar una peste alta echipa joacă fotbal. Arată un fotbal de calitate și mă bucur pentru acest lucru”, a declarat tehnicianul Dorin Toma, care speră să se rezolve condițiile impuse pentru revenirea la echipă: „Întoarcerea mea a fost condiționată. Am vorbit cu domnul președinte să mi se rezolve anumite lucruri, o parte s-au rezolvat. Sperăm că și celelalte se vor rezolva pe viitor, dar deocamdată numai atât am putut. Se va rezolva încă o parte săptămâna viitoare. Sperăm ca și cealaltă și cât de cât să ne apropiem de realitate. Le dorim, din partea echipei, suporterilor care au fost la acest meci și celor care nu au putut veni sărbători fericite, un Paște fericit și îi așteptăm la celelalte jocuri într-un număr cât mai mare”.

Bușu: „Am fost mult peste ei și meritam victoria”

Elevii lui Dorin Toma și Cristian Bogdan spun că erau pregătiți pentru meciul cu UTA și sperau la o victorie, deși, din punctul lor de vedere, unele decizii ale arbitrului nu au fost corecte. „A fost un meci greu. Știam de la început că o să avem un meci dificil. Eram pregătiți pentru asta. Am avut și un deficit de câteva zile. Noi am jucat marți, ei au jucat sâmbătă. Am avut câteva zile în minus și era clar că suntem echipa mai obosită, dar, din punctul meu de vedere, am făcut un meci bun și cred eu că am fost mult peste ei și meritam victoria astăzi”, a spus Sorin Bușu, fundașul băimărean.

Păcurar: „Lovitura de la 11 metri nu a fost acordată corect”

„După părerea mea, a fost un meci dominat de noi de la început până la sfârșit și dacă nu luam cartonaș roșu eu zic că îi puteam bate. A fost umăr la umăr, domnul arbitru a crezut că l-am lovit cu piciorul. Asta a fost decizia lui și asta a fost până la urmă. În prima parte, eu zic că lovitura de la 11 metri nu a fost acordată corect, apoi cartonașul roșu a fost acordat corect pentru ei, dar în repriza a doua, în afară de cartonașul roșu acordat mie care nu meritam, a fost destul de ok (n.r. – arbitrajul), a explicat mijlocașul FCM-ului, Paul Păcurar.

FCM Baia Mare se află pe ultimul loc din clasamentul play-off-ului Ligii 2 cu 17 puncte, iar dacă nu își achită datoriile către jucătorii care au depus memorii la FRF echipa va fi depunctată în continuare și ar putea urma excluderea din campionat.

Articol scris de Carmen BIZĂ‚U
Foto: Dan BUIA și Daniel POP

Marius ANGHEL 01 May. 2016, 10:23 Campionat
Pe aceeași temă