Remiza care ajută Rapid! Revenirea călărășenilor în meciul cu Dacia Unirea, ștearsă de penalty-ul controversat din ultimul minut al prelungirilor

Marius ANGHEL 22 Apr. 2016, 11:12 Campionat
  • Dunărea Călărași a fost aproape să câștige un meci important în lupta pentru promovare, în fața celor de la Brăila, a fost condusă, a revenit, însă a fost egalată în al cincilea minut de prelungiri dintr-un penalty discutabil. S-a terminat egal și Rapid s-a distanțat la trei puncte în fruntea Seriei I după victoria la limită cu Farul.

 

Elevii lui Adrian Mihalcea au făcut un meci bun pe Stadionul „Ion Comșa” din Călărași, în partida jucată joi, 21 aprilie, pentru runda a 3-a din play-off, contra celor de la Dacia Unirea Brăila. Tehnicianul călărășean a „mutat” de multe ori „pionii” pe terenul de joc după ce oaspeții au deschis scorul încă din minutul 14 și a fost aproape să obțină o victorie foarte importantă în lupta pentru promovare.

Dunărea a avut o primă repriză mai slabă. Brăilenii au fost mai periculoși pe atac prin Frunză și Onofraș, doi jucători experimentați. În primul sfert de oră, oaspeții deschid scorul prin Onofraș (14), rămas singur cu portarul Cezar Lungu. Vădrariu (16) a scos de pe linie șutul lui Pușcașu, după o mare gafă a lui Bumbac, și și-a salvat echipa de la primirea unui nou gol. A fost o repriză în care brăilenii au avut mai mult inițiativa, și-au creat ocaziile mai importante și au fost mai motivați în a obține punctele puse în joc.

Revenirea Dunării, stricată în ultimul minut de prelungiri de penalty-ul discutabil dictat de arbitru pentru Brăila

În partea secundă, Călărașiul începe să joace mult mai bine. Mihalcea le-a „injectat” jucătorilor săi la vestiare mai multă dăruire și, pe fondul celor două schimbări făcute la începutul părții a doua, Dunărea prinde mai mult curaj. În minutul 66, la un corner executat de Kanda, balonul ajunge în fața porții lui Olaru, Vădrariu ratează întâlnirea cu mingea și Ivan își trimite balonul în propria poartă cu spatele. 1-1 și călărășenii, susținuți frenetic din tribune de aproximativ 1.200 de suporteri, năvălesc spre poarta brăilenilor.

Introdus la pauză, atacantul Alexandru Stoica reușește golul partidei în minutul 84, cu un șut imparabil de la 15 metri, iar stadionul izbucnește de fericire. Jucătorii lui Mihalcea conduc acum pe tabela de marcaj și partida se îndrepta spre o victorie la limită a gazdelor, însă, în al treilea minut de prelungiri, „centralul” din București, Dan Grigore, ia o decizie ce surprinde aproape pe toată lumea. Cea mai controversată fază a meciului a venit la chiar ultima fază a întâlnirii, atunci când după un corner al Daciei Unirea, Mihai Popescu îl trage și împinge în poartă pe Muscă (vezi aici filmarea) înainte ca Lungu să rețină mingea din fața lui Dima. Fără să stea prea mult pe gânduri, Grigore indică punctul cu var și îi arată al doilea galben lui Popescu, eliminându-l. Jucătorii Dunării protestează vehement asupra deciziei arbitrului, însă penalty-ul rămâne validat și Roșu îl execută pe Lungu, portar care a fost pe direcția mingiei, însă nu a ajuns-o. Partida se termină 2-2, scos care nu avantajează niciuna dintre echipe și care i-a dat șansa Rapidului să se distanțeze în fruntea seriei.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI    2
DACIA UNIREA BRĂ‚ILA    2

L. Ivan ’66 – autogol, Al. Stoica ’84 / Onofraș ’14, C. Roșu ’90+5 – pen.

C. Lungu (cpt.) – Țenea, Bumbac, M. Popescu, Vădrariu – Kanda, Sg. Popescu, Preoteasa (Al. Stoica ’46), M. Chițu (Sil. Matei ’46) – V. Andrei (Bg. Panait ’81), V. Alexandru
Rezerve neutilizate: G. Popa – M. Ștefan, V. Petre, Săftescu
Antrenor: Adrian Mihalcea
Eliminat: M. Popescu ’90+3 (cumul de galbene)

Bg. Olaru – Niță, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – Olenic, Petean (M. Dima ’86), Pușcașu, Frunză (cpt.)(Necoară ’82) – Al. Muscă, Onofraș (C. Roșu ’71)
Rezerve neutilizate: Leu – G. Iordache, M. Enciu, P. Ioan
Antrenor: Alin Pânzaru

Stadion: „Ion Comșa” (Călărași); Spectatori 1.200; Arbitru: Dan Grigore Botescu, Asistenți: Cosmin Vătămanu și Mihaela Țepuță (toți din București).

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 22 Apr. 2016, 11:12 Campionat
Pe aceeași temă