Remiză albă în meciul dintre „panduri”! Campionatul Ligii 2 a mai oferit un episod de confuzie, după FC U Craiova – CS U Craiova și ACS Poli – ASU Poli

După confruntările FC Universitatea Craiova – CS Universitatea Craiova, din toamna anului 2013, sau ACS Poli Timișoara – ASU Politehnica Timișoara, din sezonul trecut, campionatul Liga 2 a mai oferit, sâmbătă, un episod de confuzie.

În etapa a 4-a din actuala stagiune, la Târgu Jiu s-au întâlnit două echipe cu denumiri asemănătoare. Una care își are originarea în 1962, dar care în 2002, la scurt timp după promovarea în eșalonul secund, obținea CIS pentru titulatura CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, după ce era preluată de Compania Națională a Lignitului Oltenia (CNLO), și cealaltă, având avizul Ministerului Justiției pentru disponibilitatea de nume, și-a schimbat, în vara acestui an, denumirea în ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu, după ce sezonul trecut s-a numit ACS Energeticianul Târgu Jiu și, anterior, ACS Șirineasa.

Derby doar pe hârtie, nu și pe teren

Derby-ul celor două echipe care au în titulatură denumirea „Pandurii Târgu Jiu”, s-a încheiat nedecis, scor 0-0.

Disputat pe terenul sintetic de lângă noul stadion Municipal de la malul Jiului, sub privirile a doar 250 de spectatori, meciul a început cu ratatea uriașă a lui Hery Kim, care, din careul mic, a reluat, cu latul, peste poartă, centrarea venită de la juniorul născut în anul 2002, Ovidiu Rasoveanu. Jocul, deși se anunța unul încins, ținând cont de orgoliile existente la nivelul celor două conduceri, s-a stins, treptat, din intensitate, iar, din cauza căldurii, arbitrul a acordat nu mai puțin de patru pauze de hidratare. Spiritele s-au reaprins în minutul 51, când lovitura de colț executată de Ciprian Trancă, pe jos, razant cu linia de poartă, la colțul scurt, a fost respinsă cu piciorul de Anca-Trip în bara laterală, și ulterior reținută. Gazdele au solicitat gol, susținând că mingea a depășit în totalitate linia porții. Până la final n-au mai existat faze controversate, iar CS Pandurii Lignitul a bifat primul punct stagional.

Cu primul punct acumulat în acest sezon, Pandurii se clasează pe penultimul loc, 19. Viitorul Pandurii are patru puncte și se clasează pe poziția a 15-a, prima deasupra locurilor retrogradabile.

PANDURII TÂRGU JIU – VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU 0-0

Mih. Cotolan – P. Chiș, Oiță (cpt.), Rob. Bratu, Vasilescu – Lu Yuefeng, Trancă – Kim Hery (Al. Dinu 70), Nichifor (R. Filip 86), Rasoveanu – P. Popescu (D. Unguru 82)
Rezerve: Iul. Dinu – Erhard, Nic. Cotolan, Vișan
Antrenor: Adrian Bogoi

Anca-Trip – Ciul, Yabre, Oros (cpt.), Andr. Dragu – Parnău (Chiorean 59), Negrean – Buia, Vas. Pop (Al. Pop 53), Gîrbiță – Bădăuță (Astafei 80)
Rezerve: Moga – Hăjmășan, Al. Băican, Chelariu
Antrenor: Cristian Lupuț

Stadion: Municipal – sintetic (Târgu Jiu – Gorj); Spectatori: 250; Arbitru: Viorel Nicușor Flueran (Craiova); Asistenți: Marian Truță (Băbeni – Vâlcea) și Ionuț Marius Bobe (Videle); Rezervă: Dragoș Pîrîu (Curtea de Argeș); Observatori: Zaharia Ciev (Timișoara) și George Constantinescu (Slatina).

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă