Remiză albă în derby-ul suferinței. FC Bihor și Șoimii merg braț la braț în subsolul clasamentului

Marius ANGHEL 22 Nov. 2014, 16:51 Campionat

FC Bihor nu a reușit să se impună sâmbătă, pe teren propriu, la Stadionul „Iuliu Bodola”, în fața celor de la Șoimii Pâncota, în derby-ul echipelor care luptă pentru evitarea retrogradării din Seria a II-a a Ligii a II-a și a încheiat nedecis, cu scor alb, 0-0.

Rezultatul păstrează aceleași poziții în clasament pentru cele două formații, locul X, pentru FC Bihor, cu 8 puncte, și locul IX, pentru Șoimii, cu 9 puncte.

După un început echilibrat, în minutul 15, FC Bihor și-a creat prima mare ocazie de gol, după o incursiune pe stânga a lui R. Lukacs. Acesta i-a trimis în careu, la 12 metri de poartă, lui Cr. Cigan, care deși s-a aflat în poziție bună, nu l-a putut învinge pe portarul Irimia.

În replică, peste trei minute, Suciu de la oaspeți a expediat un șut de la 30 de metri, scos de portarul Fildan de sub transversală. FC Bihor a revenit în atac însă și în minutul 20 putea deschide scorul, după centrarea de pe dreapta a lui Zanardini. Mingea a fost respinsă până la Străuț, care din poziție bună de la 12 metri, a trimis puternic, doar că mingea a fost deviată puțin peste transversală.

De partea cealaltă, după o incursiune pe dreapta a lui Pantea, în minutul 26, acesta a centrat în fața porți, de unde Fl. Lazăr a respins dând emoții gazdelor, dar a trimis peste poartă. Trei minute mai târziu, tot oaspeții s-au aflat în careul orădenilor, iar după o lovitură de la colț, executată de Bulzan, Lung a reluat cu capul din 7 metri peste bară.

Finalul primei reprize a găsit echipa orădeană atacând mai mult și după ce în minutul 34, Zanardini a șutat de la 30 de metri, pe lângă poartă, în minutul 36, Haș a executat bine o lovitură de colț de pe stânga, iar Cr. Cigan, din 8 metri, în poziție centrală, a reluat cu capul, dar portarul arădenilor, Irimia, a reținut pe linia porții. Ultima acțiune a primului mitan s-a consemnat în minutul 41, după centrarea lui Lorincz, când Zanardini a reluat cu capul din 8 metri, pe lângă stâlpul din stânga porții lui Irimia.

Repriza a doua a început tot cu gazdele în atac, dar șutul lui Cr. Cigan, de la 22 de metri, din minutul 49, a trecut pe lângă bară.

În minutul 66, după o lovitură de la colț de pe stânga, mingea a ajuns la Haș, care a centrat periculos în fața porții, de unde, din 7 metri, Cr. Cigan a reluat cu capul pe lângă bară. Patru minute mai târziu, noul intrat pe teren, V. Dobrescu, a reluat cu capul din 12 metri, dar a reținut de sub transversală Irimia, pentru ca în minutul 81, Haș să centreze din nou, dar R. Lukacs, din 8 metri, să reia cu capul peste transversală.

Oaspeții au ripostat pe final, când în minutul 87, și-au creat o acțiune periculoasă, prin Alexandru Sălăjan. Acesta a intrat periculos în careu, dar a șutat pe jos din 6 metri, le colțul scurt, și la post, portarul Fildan a reușit să respingă.

În minutul 89, Dubeștean a executat o lovitură liberă de la 22 de metri, perpendicular pe poartă, dar a reținut cu siguranță același Fildan, pentru ca în minutul 90+1, Siminic să șuteze de pe stânga, dar în blocajul orădean. Astfel, s-a încheiat nedecis o partidă, de pe urma căreia fiecare echipe cucerește câte un punct, iar FC Bihor rămâne pe penultima poziție în clasament.

La FC Bihor s-a văzut lipsa de la mijlocul terenului a lui Sorian, care s-a accidentat în ultimul moment și antrenorul Călin Cheregi a început jocul cu Zanardini în locul său. De la orădeni au mai lipsit în această partidă Pascariu și A. Achim, iar de la oaspeți, Rusu, cu toții fiind accidentați.

FC BIHOR ORADEA    0
ȘOIMII PÂNCOTA        0

Fildan – Mihuț (Bactăr ”76), Letan, Fl. Lazăr (cpt.), N. Lorincz (Zs. Lukacs ”86) – Cip. Străuț, Haș – Zanardini (V. Dobrescu ”57), Cigan, Fl. Pop – R. Lukacs
Rezerve neutilizate: Bordea – Cuc, M. Stancu, D. Nichita
Antrenori: Călin Cheregi

Cr. Irimia (cpt.) – Maghici, Lengyel, R. Lung, Siminic – C. Suciu, Pantea – Dubeștean, Bulzan (Sălăjan ”83), Polgar (Fl. Gâlcă ”69) – A. Mihai (Huțanu ”90)
Rezerve neutilizate: Pașcalău – Crușoveanu, Issa, Al. Simion
Antrenor: Dan Cuedan

Stadion: „Iuliu Bodola” (Oradea); Spectatori: 200; Arbitru: Dorin Petru Voina (Reșița); Asistenți: Adrian Vornicu și Ciprian Iovu (ambii din Botoșani); Jucătorul meciului: Cristian Cigan.

Text și foto: eBihoreanul

Marius ANGHEL 22 Nov. 2014, 16:51 Campionat
Pe aceeași temă