Reacție de orgoliu a „stegarilor”. „Jucătorii au înțeles că așa trebuie tratat fiecare joc”

Marius ANGHEL 16 Nov. 2015, 15:59 Campionat

Cu moralul șifonat serios după umilința din intermediara de la Pâncota, „stegarii” au strâns rândurile și au reușit o victorie clară în fața celor de la FCM Baia Mare. Adrian Szabo a făcut mai multe modificări în primul 11, unde au reapărut Căucă, Avram și Codoban, iar jocul echipei a funcționat.

„Stegarii” au avut atitudine, mândrie, orgoliu, au trecut peste șocul eliminării lui Olteanu din minutul 33 și au reacționat ca o echipă mare. Schema de la golul lui Daniel Ene, cu Claudiu Codoban la serviciu, a făcut șah-mat defensiva băimărenilor (”49). „Lucrăm fazele fixe la antrenamente. Bine că ne ies și că jucătorii încearcă și altceva”, a dezvăluit Szabo.

Arbitrul Denis Haidiner, considerat un arbitru de mare viitor, nu s-a ridicat la nivelul jocului, ba dimpotrivă. Fluierașul de 23 de ani a restabilit egalitatea numerică în minutul 63, când l-a trimis la cabine pe Florin Ilie pentru două cartonașe galbene. Oaspeții, destul de timizi la Brașov, i-au dat ceva emoții lui Căucă doar în minutul 90, la reluarea lui Pop, dar portarul brașovean a reținut spectaculos. Meciul a fost tranșat în minutul doi al prelungirilor, atunci când, după o degajare lungă a lui Căucă, Bogdan Rusu s-a distrat cu Hodor și l-a învins pe Ormenișan cu un șut la colțul lung.

„A fost greu, dar plăcut”

La final, extrem de bucuros pentru victoria în fața băimărenilor, antrenorul Adrian Szabo s-a arătat mulțumit de modul în care au reacționat jucătorii săi după jocul penibil de la Pâncota. „A fost greu, dar plăcut în final pentru noi. Acum e bucurie în tabăra noastră. Jucătorii au înțeles că așa trebuie tratat fiecare joc, cu încredere în forțele proprii. Nu am avut niciun fel de teamă după eliminarea lui Olteanu. Sunt convins că vom avea un parcurs foarte bun în aceste ultime etape din acest an”, a declarat Szabo.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

Rednic i-a luat locul lui Neculaie!

La meciul disputat aseară pe Stadionul Tineretului a fost prezent și antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic. „Puriul” a fost prezent la oficială cu circa 20 de minute înainte de startul meciului și s-a așezat pe locul rezervat patronului lui FC Brașov, Ioan Neculaie. Atenționat de un angajat al clubului, Rednic s-a mutat pe un alt loc.

Neculaie a urcat la oficială chiar în startul meciului și l-a observat pe Rednic pe care l-a invitat să urmărească meciul alături de el. La tribuna oficială au mai fost prezenți doi dintre foștii jucători ai lui FC Brașov, este vorba de Rareș Enceanu (Steaua) și Florin Iacob (Concordia Chiajna).

Înainte de startul meciului s-a ținut un minut de reculegere pentru victimele din clubul Colectiv, dar și pentru Lucian Bălan, fostul câștigător al Cupei Campionilor cu Steaua. Jucătorii de la FCM Baia Mare au avut și un banner pe care l-au afișat pentru fostul fotbalist băimărean: „Rămas bun, Lucian Bălan!”. Galeria „stegarilor” a adus un omagiu revoltei anticomuniste din 1987 care a avut loc la Brașov. „Curajul se măsoară în fapte, Brașov 15 noiembrie 1987″, a fost bannerul afișat de galeria lui FC Brașov.

FC BRAȘOV        2
FCM BAIA MARE    0

D. Ene ’49, Bg. Rusu ’90+2

Căucă – Letan, Hlinca, Puțanu, Vl. Olteanu – R. Avram, Poverlovici (cpt.), Ș. Moraru, Codoban (Mareș ’87) – M. Matei (Bg. Rusu ’77), D. Ene (Grigoruță ’90+1)
Rezerve neutilizate: D. Mutu – Istrofor, Al. David, Buga
Antrenor: Adrian Szabo
Eliminat: Al. Olteanu ’33 (cumul de galbene)

Ormenișan – Bg. Străuț, Fl. Ilie, Hodor (cpt.), R. Lupu – Leonte, D. Munteanu (C. Sîrbu ’58) – M. Deac, Păcurar (V. Pop ’76), Balaure – Arnăutu (Sg. Oltean ’66)
Rezerve neutilizate: Bota – M. Urs, Duruș, Codin
Antrenor: Dorin Toma
Eliminat: Fl. Ilie ’63 (cumul de galbene)

Stadion: Tineretului (Brașov); Spectatori: 500; Arbitru: Denis Haidiner (Hunedoara); Asistenți: Marius Florin Badea (Râmnicu Vâlcea) și Adrian Ionescu (Târgoviște); Jucătorul meciului: Daniel Ene.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 16 Nov. 2015, 15:59 Campionat
Pe aceeași temă