Rapidul continuă să aibă probleme pe Areni! „Magiun” amenință că pleacă

Marius ANGHEL 23 Sep. 2013, 16:44 Campionat
Rapidul continuă să aibă probleme pe Areni!**

După două remize consecutive reușite în deplasare, Rapid Suceava a pierdut primul meci din acest sezon, chiar pe Areni. „Ceferiștii” au fost învinși cu scorul de 2-0 de formația ACS Berceni, într-un joc contând pentru etapa a IV-a a Ligii secunde.

Partida a început sub semnul echilibrului și nu se știe cum s-ar fi derulat pe mai departe ostilitățile din teren dacă Pascal n-ar fi greșit copilărește la prima reușită a oaspeților, izbutită de Sandu, în minutul 35. Acest gol a turnat practic plumb în ghetele fotbaliștilor pregătiți de Marin Barbu, care nu s-au mai regăsit practic până la finalul întâlnirii.

Sucevenii n-au izbutit decât în două rânduri, prin Bălan și Ionesi, să amenințe cât de cât poarta ilfovenilor, în apărarea lor putând invoca oboseala acumulată după cele două deplasări grele, de la Slobozia și Galați. Profitând de lipsa de idei din jocul gazdelor, Berceniul și-a securizat avantajul cu 10 minute înainte de final prin R. Cârstea, în urma unei faze rapide de contraatac inițiată de Nistor.

Rapid a evoluat în alcătuirea Pascal, Bălan, Fl. Plămadă, Sava, Semeghin – Cerlincă (62 Fedorovici), Velescu, Căinari, Golofca (46 Stănescu) – Negru, Ionesi (72 I. Plămadă). Antrenori: Marin Barbu, Bogdan Tudoreanu și Laurențiu Andrieș.

ACS Berceni a jucat în formula Meilă – Sandu, Ghinea, Fâșie, Pazon – Stan, Radu, Pătrașcu (77 Mihai), Pivniceru – Nistor (82 Ștefan), R. Cârstea (85 Voican). Antrenor: Marin Dragnea.

Lăsând supărarea deoparte, victoria oaspeților pare una logică în condițiile în care ACS Berceni este o echipă care stă mai bine decât Rapidul din toate punctele de vedere, valoare lot, organizare, buget sau nivel de salarizare.

În runda viitoare, alb-vișinii vor evolua în deplasare, cu Gloria Buzău.

„Magiun” se gândește tot mai serios să renunțe

Antrenorul Marin Barbu este de părere că ACS Berceni era o echipă de bătut dacă partida s-ar fi disputat în condiții egale pentru ambele formații. „Să nu uităm că ilfovenii au stat în ultimele două runde, iar noi suntem la al treilea meci în decurs de o săptămână. Am ajuns de la Galați joi dimineața la ora 3, și era greu să fim perfecți din punct de vedere fizic la ora meciului cu Berceniul. Ei au fost mult mai proaspeți și asta s-a văzut pe durata jocului”, a precizat antrenorul Rapidului.

La final, „Magiun” părea să nu înțeleagă eroarea lui Pascal de la primul gol al oaspeților. „Un singur reproș am de făcut, portarului. Nici să nu strigi, nici să nu ieși, nici să nu prinzi mingea… Această greșeală a transformat practic jocul de azi într-un cadou făcut Berceniului”, a declarat șeful băncii tehnice sucevene.

Pe finalul conferinței de presă, supărat nevoie mare de situația de la club, Marin Barbu a lăsat de înțeles că intenționează să renunțe la funcția de antrenor al Rapidului dacă lucrurile vor continua tot așa. „Vreau să vă informez că, dacă în următoarea săptămână nu se rezolvă problemele cu care ne confruntăm, iar echipa nu va intra pe un făgaș civilizat mă gândesc să spun stop. Îmi pare rău, am avut toată bunăvoința, am antrenat și fără bani, dar nu vreau să fiu găsit eu țap ispășitor. Când publicul spectator mă vede pe mine pe bancă are anumite așteptări. Cine cunoaște în ce condiții ne desfășurăm activitatea poate să afirme fără să greșească că am adunat până acum puncte destule”, a încheiat „Magiun”.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 23 Sep. 2013, 16:44 Campionat
Pe aceeași temă