Rapid câștigă și returul cu Dunărea Călărași și revine pe prima poziție în Seria I. Giuleștenii au jucat o oră în superioritate și au ratat două penalty-uri

Marius ANGHEL 07 Mar. 2016, 17:25 Campionat
  • Rapid București s-a impus în fața Dunării Călărași cu greu, în etapa a 20-a, după ce giuleștenii au ratat două penalty-uri și au avut un jucător în plus pe teren din minutul 33.
  • Cea de-a doua întâlnire dintre cele două echipe a fost câștigată din nou de Rapid, cu același scor cu care o făcuse și în tur, la Călărași, scor 1-0.
  • Înainte derby-ului de vineri, ambele formații se aflau la egalitate de puncte în clasamentul Seriei I, iar pentru Dunărea nu exista altă variantă în afară de victorie, chiar dacă în unele momente ale partidei din Giulești arbitrajul a fost decisiv în favoarea gazdelor!


Trupa lui Adrian Mihalcea a încercat să dea lovitura mai mult pe contraatac în Giulești, asta după ce în minutul 33 s-a rupt echilibrul pe teren în derby-ul cu Rapid. Panait l-a faultat în careu pe N’Koyi și centralul bucureștean Iulian Dima a dictat penalty pentru gazde și l-a trimis la vestiare pe fundașul călărășean după ce i-a aratat al doilea galben. Totuși, scorul nu a fost deschis, deoarece Iulian Popa a trimis peste transversală de la punctul cu var.

Mihalcea a fost nevoit să facă prima schimbare și l-a introdus în teren pe fundașul Bumbac, în locul lui Mureșan, fără să observe prestația lamentabilă a fundașului stânga Marian Chițu. Până la finalul primei părți a jocului Rapid mai primește o lovitură de pedeapsă. Nou-intratul Bumbac l-a agațat în careu pe Martin și arbitrul a pus din nou balonul pe punctul cu var. De această dată experiența lui Cezar Lungu și-a spus cuvântul, portarul Dunării apărând execuția lui Martin, dar și reluarea lui Trandu, salvând-și echipa de două ori în câteva secunde!

În repriza a doua, Dunărea nu a mai contat în atac. Călărășenii s-au apărat, au tras de timp și au încercat să țină cât mai mult de balon. În minutul 66 a venit și singura execuție a acestui meci pentru fostul lider. Marin Chițu, ținut neexplicabil în teren de antrenorul Mihalcea, după foarte multe greșeli pe care le-a făcut în acest meci, îl pierde din marcaj pe Tudoran și acesta marchează în poarta lui Cezar Lungu. Spre final, Morar trimite în bara transversală, aceasta fiind ultima ocazie mare pentru Rapid.

În urma acestui succes la limită, giuleștenii urcă pe prima poziție în clasamentul Seriei I, cu 42 de puncte și cu un meci mai puțin desfășurat, în vreme ce Dunărea ocupă poziția secundă. Chiar dacă au pierdut din nou în fața principalei contracandidate la promoare, călărășenii nu renunță la obiectiv. Play-off-ul se anunță unul destul de interesant, punctele se vor înjumătăți, iar cele două echipe se vor întâlni încă de două ori.

Etapa următoare, miercuri, Dunărea va sta, iar pe 12 martie se deplasează la Clinceni, unde întâlnește un alt adversar redutabil, FC Academica.      

RAPID BUCUREȘTI      1
DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI   0

Tudoran ’66

Drăghia – Kusnir, Robuste, Cruz, Fota – R. Costin (Luque ’46), Trandu – Tudoran, M. Martin (Țîră ’77), I. Popa (V. Morar ’46) – N’Koyi
Rezerve neutilizate: Botaș – Avrămia, Raiciu, N. Vasile
Antrenor: Dan Alexa

C. Lungu – Țenea, Bg. Panait, M. Popescu, M. Mureșan (Bumbac ’36) – S. Matei – Al. Stoica (Săftescu ’89), Sg. Popescu (Kanda ’53), Alami, M. Chițu – V. Alexandru
Rezerve neutilizate: G. Popa – V. Andrei, Vădrariu, Balint
Antrenor: Adrian Mihalcea
Eliminat: Bg. Panait ’32 (cumul de galbene)

Stadion: Valentin Stănescu (București); Arbitru: Iulian Dima (București); Asistenți: Iulian Radu și Bogdan Velicu (ambii București).

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 07 Mar. 2016, 17:25 Campionat
Pe aceeași temă