Răchită s-a încins la Timișoara și a acuzat dur arbitrajul brigăzii feminine. „Când mă vor vedea pe mine la ‘Bravo, ai stil!’, să le mai văd și eu pe terenul de fotbal”

Marius ANGHEL 06 May. 2018, 13:13 Campionat

Valeriu Răchită a fost extrem de dur cu arbitrele delegate la meciul dintre ASU Poli și Sportul Snagov, câștigat de gazde cu 1-0, sâmbătă, în cadrul etapei a 33-a a Ligii 2. Din minutul 15, Viorel Ferfelea a fost eliminat, după o lovitură cu cotul care i-a produs sângerări lui Bilia, iar, la final, antrenorul ploieștean, care a fost de multe ori vocal la adresa arbitrilor, le-a apostrofat dur pe Alina Peșu, Ramona Udrea și Alina Mihoc.

Răchită consideră, totuși, că nu eliminarea lui Ferfelea a decis jocul și a oftat după ratarea mare a lui Claudiu Borțoneanu din finalul jocului, cea care putea aduce egalarea. „Nu am pierdut datorită faptului că am fost în inferioritate numerică, ci datorită faptului că jucătorii nu au înțeles că se poate câștiga și în zece oameni. Execuția aceasta a lui Sorescu, și îi urez succes sezonul viitor în Liga 1, se vede o dată la nu știu câți ani. Noi când am avut ocazii singur cu portarul, un copil de 18 ani nu a reușit să marcheze. Păcat, pentru că am pregătit meciul altfel”, a punctat Răchită despre joc.

A „șters pe jos” cu brigada condusă de Alina Peșu

Prestația destul de ezitantă a centralului Alinei Peșu a fost criticată dur de Răchită. „Consider că și domnișoarele care ne-au arbitrat nu au nicio legătură cu spiritul sportiv sau cu arbitrajul. Aceeași fază a fost la meciul nostru cu Metaloglobus. Un fundaș al nostru a fost lovit, îi curgea sânge. Am spus că efectele loviturii se văd, se dă roșu. Ni s-a spus că s-a modificat regulamentul și nu se mai dă. Acum s-a schimbat regulamentul invers, avea cartonașul galben în mână, a văzut sânge și a dat roșu la un duel la marginea terenului. Viorel Ferfelea nu cred eu că este un jucător contondent. M-au deranjat și alte faze care nu au nicio legătură cu interpretarea corectă a jocului de fotbal”, a precizat tehnicianul ilfovenilor.

De altfel, când s-a mers la vestiare, antrenorul nu a ratat ocazia să le ironizeze pe arbitre. „Le-am spus că atunci când mă vor vedea pe mine la „Bravo, ai stil”, să le mai văd și eu pe terenul de fotbal. Vom face probabil, un memoriu, la FRF. Să ne lase cu experimentele, pentru că noi am mers nouă ore și jumătate cu autocarul, ca să facă experimente o asemenea brigadă de arbitri pe noi”, a spus, revoltat, Răchită.

Snagovul vrea să își crească tinerii

Sportul Snagov a scăpat de emoțiile retrogradării, iar gândurile sunt spre creșterea fotbaliștilor tineri. „Noi, când am început acest campionat, aveam doar 12 jucători, doar trei seniori. Normal, ne-am propus salvarea de la retrogradare. Încă nu suntem matematic salvați, dar suntem acolo. Astăzi am jucat cu copii născuți în 2000-2001, vrem să-i creștem”, a conchis Valeriu Răchită.

După 33 de etape, Sportul Snagov se află pe locul 9, cu 44 de puncte, la 10 puncte distanță de ultima echipă aflată pe loc retrogradabil, Metaloglobus. În runda următoare joacă pe teren propriu cu Academica Clinceni, sâmbătă, de la ora 11:00.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 06 May. 2018, 13:13 Campionat
Pe aceeași temă