Răchită merge la doctor după a doua victorie cu ACS Poli: „Trebuie să-mi fac un EKG neapărat”. Gică Mihali, atât de supărat încât a intrat în silenzio stampa

Marius ANGHEL 31 Mar. 2019, 11:35 Campionat

ACS Poli s-a impus cu 3-1 în fața celor de la CS Balotești, după un meci câștigat pe final. Vivi Răchită a spus că partida i-a făcut probleme la inimă, din cauza emoțiilor. În ciuda succesului, antrenorul echipei timișorene n-a fost mulțumit de unii jucători și anunță noi schimbări în formula de start. Omologul Gheooghe Mihali nu a vrut să dea declarații după joc, când echipa sa a fost certată de conducere chiar lângă autocar!

Răchită consideră că victoria cu palpitații a fost meritată. „Dacă vrea cineva senzații tari, să vină la Poli Timișoara. Trebuie să-mi fac un EKG neapărat. Probabil nu sunt întru totul bine. Dar asta e viața noastră, ne-am asumat. Păcat de acea neatenție din finalul primei reprize, pentru că eu cred că, după golul marcat, am controlat jocul, am mai avut două-trei situații de poartă și pe o neatenție de interpretare a fazei și de dublaj a ieșit un corner din care am fost egalați, dintr-un penalty. Am schimbat ofensiv la pauză, am avut foarte multe situații de a marca. Din păcate, nu le-am fructificat. Și a trebuit să vină minutul 85 să marcăm golul doi și la ultima fază să câștigăm clar. Eu cred că e o victorie meritată a noastră. Am fost echipa pozitivă, care a încercat să joace, să-și creeze situații. Cred că Baloteștiul a venit la meci egal aici”, a spus Răchită despe meci.

Antrenorul a avut însă și nemulțumiri. „Am analizat meciurile noastre. La fiecare meci, Uyi a avut câteva scăpări, greșeli personale. Astăzi era un meci în care nu trebuia să primim gol, să fim mai siguri pe faza defensivă. L-am simțit mai bine pe Țîgîrlaș în partea dreaptă ca aport ofensiv decât Bilia când joacă fundaș dreapta. Voi vedea săptămâna acesta ce se va întâmpla. Nu sunt mulțumit de toți jucătorii. Voi schimba câțiva jucători. Mergem la Pandurii cu încredere”, a precizat Răchită.

A venit echipamentul violet din China

ACS Poli a jucat din nou în violet, după ce i-a venit echipamentul corespunzător din China. „În sfârșit, jucăm în culorile noastre. Și pentru mine era puțin straniu să fiu antrenorul lui Poli și și să jucăm în negru, în alb, portocaliu. Dar cei din conducere au făcut eforturi. Dar aceasta a fost situația, din păcate, a venit departe echipamentul. A fost personalizat. Dar e bine că a venit, și vom juca până la sfârșitul campionatului cu el. Chiar ieri după-masă a sosit. Am făcut eforturi toți să jucăm cu acest echipament care se pare că ne-a purtat noroc și ne bucură”, a a explicat Vivi Răchită. 

Salvarea s-a „disperat” la un cârcel al unui jucător de la Balotești

Meciul nu a fost lipsit de momente comice, deoarece, la un moment dat, un fotbalist al ilfovenilor a avut un cârcel, iar ambulanța a intrat fără să fie chemată. „Am vorbit cu arbitrul de rezervă și mi-a spus că nu a chemat nimeni salvarea. Au făcut un exces de zel domnii de pe salvare neștind că un cârcel este o leziune aproape de moarte. Nu au știut că un cârcel nu este un infract și au chemat salvarea”, a spus, Răchită, amuzat despre acest episod.

Speranțe la gazde, ședință la oaspeți

După joc, conducătorii Baloteștiului i-au certat pe jucători lângă autocar. Gică Mihali stătea deoparte, după ce a refuzat să vină la conferința de presă.

În schimb, victoria îi dă speranțe lui Răchită. „Eu am spus că punctul muncit de la Snagov trebuie să fie pentru mine și pentru jucători scânteia care să aprindă din nou flacăra salvării. Sperăm să fie așa. Muncim, ne dorim. Atâta timp cât avem șanse, vom lupta. Nu va fi un meci în care echipa să fie apatică, vom lupta toate meciurile”, a precizat antrenorul lui Poli.

Cu victoria împotriva Baloteștiului, a doua obținută în 2019 în mandatul lui Răchită, ACS Poli a acumulat 18 puncte și se menține pe locul 19. Ilfovenii au 22 de puncte. Prima clasată deasupra locurilor retrogradabile e Daco Getica București, cu 29 de puncte.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 31 Mar. 2019, 11:35 Campionat
Pe aceeași temă