Răchită le atrage atenția conducătorilor Petrolului, după ce au anunțat că iau în considerare mutarea echipei: „Clubul pierde mărcile dacă pleacă de pe Ilie Oană”

Marius ANGHEL 24 Aug. 2018, 13:20 Campionat
Răchită le atrage atenția conducătorilor Petrolului, după ce au anunțat că iau în considerare mutarea echipei:**

Conducerea clubului Petrolul a transmis în urmă cu două zile că ia în calcul să mute echipa de pe stadionul „Ilie Oană” pentru a-și disputa meciurile de pe teren propriu din cauza problemelor cu spațiile publicitare pe care le are cu administratorul arenei, CSM Ploiești. Dacă se va ajunge ca „Lupii galbeni” să plece de pe propriul stadion, atunci riscă să rămână fără mărcile pe care le-a achiziționat în vara anului trecut.

Valeriu Răchită, consilier al primarului Dobre la data semnării acelui protocol, declară că amenințările Petrolului privind posibila plecare a echipei de pe arena „Ilie Oană” ar putea lua o altă turnură dacă se studiază contractul prin care ACS Petrolul 52 a dobândit mărcile din partea Primăriei Ploiești.

„Cei de la Petrolul să se uite bine în contract! Nu mă așteptam să facă acest lucru managerul sportiv, pe care îl consider foarte slab și pot aduce multe argumente în acest sens, dar scrie negru pe alb că se pierd mărcile, dacă se pleacă de pe arena Ilie Oană! Asta vor? Deși am fost acuzat pe nedrept, la acel moment, al cedării mărcilor, că am pus bețe în roate, tocmai de către acești conducători slabi, care mascau incompetența lor făcând din Răchită inamicul public, eu spun că am avut grijă ca echipa Petrolul să fie doar a ploieștenilor, doar pe Ilie Oană, să se evite acele probleme din cauza cărora fotbalul, Petrolul, au avut mult de suferit în trecut”, a spus, pentru Ziarul de Prahova, Răchită.

Mai fotografia de mai jos puteți citi o parte dintre clauzele contractului dintre Primărie și Petrolul 52.

„Va veni vremea când mă voi întoarce la Petrolul, sunt sigur de asta!”

Fostul fundaș și antrenor la Petrolul, Chimia Brazi, FC Ploiești (actuala Astra) sau Sportul Snagov spune că a renunțat pentru moment la antrenorat și are de gând să treacă la nivelul următor, să preia o funcție executivă în cadrul unui club. Tocmai fosta sa echipă, Sportul Snagov, îi propune să fie președinte executiv.

„Nu am dat încă un răspuns, voi vedea ce va fi în săptămânile următoare, dar cert vreau să am o funcție executivă, nu să antrenez. Va veni vremea când voi face acest lucru și la Petrolul, sunt sigur de asta”, a mai spus Valeriu Răchită, care ieri anunța că l-ar putea aduce pe Younes Hamza la Petrolul dacă va fi numit conducător.

CSM Ploiești a răspus și ea printr-un comunicat

Altfel, ieri, după comunicatul Peluzei I Ilie Oană, și administratorul stadionului, CSM Ploiești, a emis un răspuns cu privire la problema reclamată de Petrolul cu privire la stațiile publicitare.

„Una dintre obligațiile CSM Ploiești este aceea de a fi duse la îndeplinire hotărârile consiliului local, iar Hotărârea nr 158/30.05.2017 privind aprobarea închirierii unor bunuri imobile situate pe domeniul public al Municipiului Ploiești și date în administrare Clubului Sportiv Municipal Ploiești a dus la organizarea unei licitații în urma căreia au existat două firme câștigătoare pentru spațiile de publicitate din incinta stadionului.

Pe de altă parte, în Contractul de închiriere a stadionului către ASC Petrolul ”52 Ploiești, la Articolul 3, sunt stipulate clar care sunt spațiile alocate, pentru publicitate, locatarului.

Art. 3 …Părțile sunt de acord că spațiile alocate, pentru publicitate, locatarului sunt: întreaga zonă din perimetrul gazonului (inelul principal și secundar publicitar), precum și orice alte spații stabilite de părți prin procesul-verbal. Aceste amplasări nu vor afecta panourile publicitare permanente instalate de locator.
În aceste condiții, considerăm că noua polemică nu se justifică, misiunea Clubului Sportiv Municipal Ploiești fiind de a realiza venituri proprii pentru a putea întreține stadionul „Ilie Oană”.

CSM Ploiești nu a făcut niciodată vreun demers care să determine ASC Petrolul ”52 Ploiești să nu-și desfășoare meciurile pe stadionul „Ilie Oană”, ba, din contră, considerăm că a existat o colaborare foarte bună și am răspuns de fiecare dată cerințelor venite din partea oficialilor clubului”, se arată în comunicatul emis de CSM!

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 24 Aug. 2018, 13:20 Campionat
Pe aceeași temă